Stieren

stieren18

Onze reis naar huis was nog niet klaar. Na het zwemmen en mijn wandeltochtje reden we richting Kollum maar dan wel door het Nationaal Park van het Lauwersmeer. Een stukje dan. Ineens zagen wij deze stieren staan in het water, ja dat vraagt om een pitstop natuurlijk.

stieren19

Ze bleven rustig staan en graasden verder, niet 1 keurde mij een blik waardig waardoor ik ze mooi op de foto kon zetten hun kop dus.

Een klik op de foto betekent groter en in slideshow.

stieren24

Dit was de enige die wel even zijn kop om wilde draaien, meer dan dit werd het niet, ze graasden gewoon verder, deden hun ding verder. Duidelijk zo gewend aan mensen die stoppen denk ik.

stieren25

Deze schoot ik nog en toen reden we weer verder op naar Kollum, via Zoutkamp.

nplm28

En daar kwam ik dit tegen, hier zitten als ze er zijn natuurlijk, eventueel de zeearend. Nee, ik heb ze niet gezien.ย  ๐Ÿ˜‰

nplm29

nplm30

Natuurlijk moest ik ook even naar boven.

nplm31

Ik nam deze foto en zag het al, denk ik? In de verte bij het riet, links in het water? Ik zoomde in…

nplm33

Yep… die andere reiger, de zilverreigger stond daar te vissen. (sorry Sjoerd!)

nplm34

Een paar jaar geleden werd ik wel even lyrisch als ik deze zilverreiger zag, maar ja, tegenwoordig zitten ze ook met regelmaat in mijn woonwijk in Almere, dus ook deze, ik zie ze telkens vaker. ๐Ÿ˜€ย  ~klik hier, tussen de meeuwen in de wijk~

Ik nam nog wat omgeving in mij op met de camera.

nplm36

nplm35

nplm37

Pas achteraf zag ik dat ook hier regels zijn voor het beklimmen van, maar er was niemand dus kon dat gewoon. Ik stapte weer in, en we slingerden door het landschap en kwamen ook nog in Zoutkamp uit. Waar Liefste ooit met het Veronica schip bezig is geweest, het om te bouwen en her in te richten met geluid en licht.

Ik nam nog wel wat foto’s onderweg, maar allemaal vanuit de bus, deze laat ik zitten, wie weet voor ooit, later. Ik eindig hiermee deze roadtrip van dd 17 juni 2020.

Mocht je terug willen kijken en lezen? (note, alle linkjes hier openen in nieuw tabblad en verwijzen naar oudere blogs hier door mij gemaakt en geschreven).

 1. On the Road again/Lauwersoog / 2. Yesssssss, het was eb! (Lauwersoog) / 3. Rust Roest. (Lauwersoog) / 4. Vergezichten / 5. Watertaxi (Lauwersoog) / 6. Heerlijk zwemmen in het Lauwersmeer / 7. Het Vogeltje/ gekraagde roodstaart โ€“ vrouwtje / 8. Nog even wandelen/ Lauwersmeer / 9ย De blauwe reiger .

En eigenlijk, zitten na deze trip, alweer 2 andere trips die wij gemaakt hebben, maar ja, toen kwam de Wilhelmina van wadgenieten.nl, onze onverwachte trip, en ik nam ruim 1000 foto’s mee terug, dus uhhhhh zijn jullie daar klaar voor?ย  ๐Ÿ˜›

 

 

 

 

 

22 thoughts on “Stieren

 1. Volgend jaar na middernacht gaan wij die toren in … iets met een sterrenlucht in het Dark Sky Park ..
  Jullie hebben de route gereden die wij vaker hebben gereden ..
  Mooi gebied ..
  Leuke serie weer Morgaine

  Geliked door 1 persoon

  • Liefste kent deze regio als zijn broekzak, hij is er opgegroeid en weet inmiddels wat ik graag zie, dus neemt hij telkens weer andere routes eventueel, hahaha soms snel omdat het moet, en op andere dagen dit soort routes, alle tijd van de wereld routes ๐Ÿ˜€ Leuk voor volgend jaar! Voor je het weet is het weer zover ๐Ÿ˜€

   Like

  • Hahahaha, nee, was ik al bang voor ๐Ÿ˜‰ En doen het zeker ook goed, die zie ik wat minder, nu de tuin nog op de schop ligt ๐Ÿ˜‰

   Like

 2. Prachtig daar!
  Die stieren zijn mooie beesten, ze hebben een wollige vacht die hen anders maakt, dan de (gevaarlijke?) stier hier bij ons in de weiden.
  Geniet ook van het terug thuis komen, want dat meen ik dus begrepen te hebben uit ‘onze reis naar huis’, hoewel ook deze nog een reis op zichzelf kan worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha ja gewoon naar ons huis… die ligt mede in Friesland ๐Ÿ˜‰ Drachten… Om hier te komen is toch een km. of 30 ook… Ligt net in Groningen.

   Like

 3. Mooi, de stieren in het water. Je vindt ze overal en ze zijn tam , zegt men. Ik ben bang voor ze en fietste altijd vlak naast echtgenoot voor bescherming, mochten ze aanvallen. โ˜ป

  Geliked door 1 persoon

  • Het hangt van de situatie af, deze waren nu tam genoeg om erbij te kunnen, het was te warm ๐Ÿ˜‰ En geen vrouwtjes of kalfjes erbij helpt ook.

   Like

  • Ja absoluut heerlijk, veel, valt mee, wel als we gaan dat ik overal en nergens waar kan, hij stopt en dan ga ik even rond hoppen ๐Ÿ˜‰

   Like

 4. Prachtige beelden, in leven en kunst, van af de grond en in de lucht. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina โ€œBankโ€™s Radioโ€

  Geliked door 1 persoon

 5. Als je nu zwart met wit gekleed was, daar vallen ze op denk ik ๐Ÿ™‚ maar je vriend was er bij dus misschien dat ze zich daarom afzijdig hielden. Hier zit ook een zeearend. Heel af en toe zie ik de vogel wel eens maar nog niet een keer op de foto weten te zetten. Hier zetten ze er geen groot uithangbord voor neer. Dat trekt te veel volk.

  Geliked door 1 persoon

  • Oh dit wordt groot uitgemeten op tv ook, Omrop Fryslan en zo, al jaren ๐Ÿ˜‰ Maar ook in Binnestebuiten, er schijnt er ook eentje in de Biesbos te zitten of een paartje al enige tijd terug.

   Like

Reacties zijn gesloten.