Nog even wandelen/ Lauwersmeer

lm8111

Hier zaten we dus, dd 17 juni 2020. Laat in de middag aangekomen en het was maar een graad of 25, met wat grijze luchten maar wel al benauwd omdat de lucht dus bedekt was met wolken. We zwommen, heerlijk, ik lag er langer in dan Liefste, om daarna met mijn camera eens een rondje te gaan lopen. Het was er toen heerlijk rustig, amper een mens te zien of te bekennen op het strand, of hond. (In dit geval, ook hondenstrand).

LM73

Nadat ik met enig geduld het vogeltje had gefotografeerd en had staan bewonderen, liep ik iets verder door de bush bush heen op een olifantenpaadje en stond op het fietspad wat er vlak langs loopt.

Het vogeltje krijgt nog een staartje omdat ik nog altijd niet zeker ben, wat het nu is, dus heb ik nu dankzij Jetkse van Schrijven met licht, 1 foto op twitter gezet die ik eigenlijk nooit gebruik om een vogelaar rond het Lauwersmeer te vragen, ik wacht rustig af op het antwoord wat hij zal geven, dit vogeltje krijgt nog een staartje. πŸ˜‰

John, van Naast mijn Schoenen, en Klaproos, jullie ook dank je wel alvast, natuurlijk laat ik weten hoe, wat en waar.

lm74

Naast Flora, zag ik ook wat Fauna, dus ook deze prachtige roze roosjes. Ik moest wel telkens wegduiken want het zat er vol met fietsers, snap ik ook wel, maar de paden zijn zeer smal, in deze tijden afstand houden op die paden is erg lastig in elk geval.

lm754

Hier staat onze bus zo ongeveer, die zie je niet, want die staat meer beneden nog links van de weg, in de parkeerhaven. Hier komt het fietspad even samen met de autoweg. Mijn herkenningspunt, de boei of wat het ook moet voorstellen aan kunst, dat we er zijn.

lm765

En dit is, waarom ik wilde wandelen nog even, want ik had bij het aankomen allang gezien dat hier wat klaprozen stonden, en die wilde ik natuurlijk even op de foto zetten. Al het voorgaande was een cadeautje.

lm766

Bij de boei, linksaf, naar het strand, rechts naar het parkeerterrein. Ik zeg… geniet even…

lm777

 

lm788

lm799

Meer kon ik niet, omdat het ook met de auto’s wel druk was, ook al was het strand leeg inmiddels zo bleek. Ik liep terug het strand op.

lm8010

Niemand… heerlijk!

lm8212

Liefste ligt rechts, net achter die rietkraag van de punt… dat is voortaan als het kan ons vaste plekje. Daar kunnen we onze spullen in de gaten houden als we in het water zijn.

Ik liep terug, stond achter die rietkraag, Liefste vroeg al hoe laat het was, hoe moest ik dat nou weten? Mijn foon lag in de bus.. zijne ook… veilig en wel, dus ja, geen idee van tijd! Maar we kregen trek, dus besloten we langzaam aan in te pakken, eigenlijk had ik het ook wel weer warm en zou een duik ook nog kunnen, maar ja, ik had mijn badpak al uitgetrokken voor de wandeling, beetje dom eigenlijk, hahaha

Maar! Terwijl liefste zich verder aan het aankleden was en de tassen in pakte… zag ik… ineens… op het open gedeelte van het strandje… de blauwe reiger aankomen.

lm8313

Deze zag ons dus niet, perfect! Al dacht ik, dit gaat niet lang duren, maar het werd anders…

~later meer

28 thoughts on “Nog even wandelen/ Lauwersmeer

 1. Je doet me sterk verlangen naar onze fietsdagen in Nederland. De zee is altijd genieten, vooral zonder volk, of ben ik nu asociaal?!
  En de klaprozen tieren zo welig dit jaar, en ook zo lang.
  Geniet rustig verder van je bus (?) en de natuur, samen met Liefste. Wat wil een mens nog meer?

  Geliked door 1 persoon

 2. Je ziet momenteel echt veel klaprozen. Ze doen het ook gewoon overal, zo bleek van de week. Ik nam er ook wat foto’s van maar moet ze nog bekijken.
  Ik blijf bij mijn 99% vogelnaam. Ik ga er ook vanuit dat de ‘vogelaar’? er de zelfde naam aanplakt. Waarom zou hij het beter weten danik? πŸ˜›

  Geliked door 1 persoon

  • Het is een zij… hahahaha niet beter, ze zijn over 1 ding eens met jou.. het valt onder de roodstaarten, hahahaha ik vind het zo lastig soms, dan laten ze het mannetje zien, die er totaal anders uit ziet dan… ja hoe moet ik dat weten dan! πŸ˜›

   Geliked door 1 persoon

   • Het probleem met mij is dat ik al eeuwen lang buiten ben te vinden, in de natuur, en er van alles over wil weten. Daarom ook enorm veel boeken, over vogels, planten, paddestoelen, bomen, vlinders, en zelfs apart vlinders in Zeeland. πŸ™‚ HEt probleem is geen probleem natuurlijk πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

    • hahahaha ik heb ze ook hoor, van die boeken, ook van wilde bloemen, maar het punt is… dat je al enigzins moet weten in welke richting je moet zoeken, ik vind het nooit! In geen enkel boek… ik vind het zo knap dat mensen en jij dus ook, kunnen, om vanuit die gidsen en boeken te vinden wat je wilt weten. Ik kreeg mijn eerste wilde bloemen boek toen ik een jaar of 8 a 9 was van mijn opa en oma… heb hem nog altijd staan. πŸ˜‰

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s