Heerlijk zwemmen in het Lauwersmeer

LM57

Inmiddels zijn wij weer terug van onze weekend trip welke zeer onverwachts op kwam zetten. wil je meer info alvast klik dan hier: wadgenieten.nl

Echter start ik nog even met de foto’s die al klaar stonden, het moest alleen nog geschreven en gedaan worden, wat ik nu gewoon even doorzet. Anders wordt het een zooitje in mijn eigen archief.

LM58

Dit is dus alweer anderhalve week geleden, richting 2 weken inmiddels dat we hier waren om te zwemmen. We zijn zelfs afgelopen vrijdag weer geweest omdat het zo F*ucking heet was. De dag ervoor kreeg ik ook ineens info over dat wij zaterdag aan boord mochten komen als we wilden van De Wilhelmina. JA, natuurlijk! Graag zelfs!

LM59

Liefste had begrepen, zaterdag avond aan boord komen… dus gingen wij vrijdag gewoon zwemmen en doen in de avond. Liefste zou namelijk even helpen met auto’s verplaatsen van Roel en Harriët, de eigenaren van de Wilhelmina en dus Wadgenieten.nl.

LM60

Helemaal top! Dus gingen wij naar het Lauwersmeer na het eten, namen een heerlijke frisse duik, dit keer geen foto’s, maar hier zien jullie toch de omgeving, volop in bloei. Geel en paars… om daarna nog even naar Peasens-Moddergat te gaan voor de zonsondergang, even dan. Roadtrippen op de terug weg.

LM61

Liefste bracht mij weer thuis, en hij ging door naar Franeker waar de trip met de auto wisseltruc zou starten. Op naar Meppel, waar de Wilhelmina nu ligt ook, dankzij onze trip van dit weekend.

LM62

Ik zit rustig thuis, te bedenken wat ik mee moet nemen, 2 nachten, bladiebla, het weer, zou omslaan naar veel koeler, eventueel regen en onweer… kortom, van badpak naar dikke truien… op open water heb je warme truien of jassen nodig.

LM63

En dat voelt heel gek om in te moeten pakken als het in de late avond na 10 uur nog 28 graden is…

LM64

Maar ja, ik had nog een dag, we werden in de avond op zaterdag pas verwacht, dus kon ik eerst zien hoe het weer zich zou gaan ontwikkelen. Totdat…

LM65

ik een telefoontje kreeg… van Roel… ‘Waar zitten jullie?’ Uhhhh ‘Jullie?’ ‘Ik zit thuis Roel! Hij is onderweg naar jou in Franker.’

‘Och… heeft ie het weer verkeerd opgeslagen!’

Ik vroeg wat het plan dan was, dat Liefste mij had gezegd, zaterdagavond aan boord bladiebla… nou goed, dat was dus anders, nu aan boord, vrijdagavond, want morgen zaterdag vertrekken we om 10 uur! In de ochtend… ‘oh’.

LM66

Ik had het kunnen weten eigenlijk, hahahaha Nou goed, ik voelde de bui al hangen en ik weet, dat het eventueel oke is, mits we op tijd zijn, dat we ook in de ochtend aan boord kunnen komen zolang ze nog liggen. maar dan moet je wel strak op tijd zijn! Dus hingen we op, en bedacht ik mij, laat ik dan nu maar alvast gaan pakken.

LM67

Ik vloog op, zoals een vrouw dat kan doen, pakte de 2 tassen, 1 voor hem, 1 voor mij, ik hield rekening met Harriët en pakte dus ook handdoeken in om te kunnen douchen of wassen, opfrissen aan boord, zodat zij haar linnen kon schoon houden verder. Het was geen gewone trip dus hou ik daar rekening mee. schipperstrui van liefste, warme trui voor mij, schoenen die tegen een spatje kunnen maar ook mijn slippers. nachthemden, want ja, je bent aan boord met zijn vieren in elk geval. shampoot, zeep, tandpasta, tandenborstels…

LM68

Snel een wasje draaien van die avond, onze zwemkleding, zelf even snel douchen, zodat ook bij mij al het brakke water uit mijn haar kwam en weer fris was, en de rest ook natuurlijk. Ik lag net op bed… bijna klaar met inpakken… nog even op mijn telefoon die ik per ongeluk mee naar boven had genomen, en niet aan de lading beneden had gelegd.

Trihiiiiiiing….

Roel…  ‘We komen je NU halen! ga je inpakken?’

‘Heb ik al gedaan Roel, dan ga ik nu kleding aantrekken, ik lig al in bed… ‘

Dat was helemaal fantastisch, dus kleedde ik mij aan en zorgde dat alles ingepakt was en dicht, en zette de boel klaar. En rond half 2… kwamen wij aan op de Wilhelmina in Franeker, nog even zitten, even wat drinken, en toen naar bed, want nog steeds… 10 uur.. na het ontbijt… vertrek…

~later meer. Alleen komt er eerst nog wat anders op blog, maar nu weten jullie hoe dit gegaan is.

En de bloemen hier? Iets met een orchidee soort, prachtig mooi, afgelopen vrijdag waren ze helemaal weg, helaas! Gelukkig heb ik deze foto’s nog.

Hoe was jouw weekend?

 

 

24 thoughts on “Heerlijk zwemmen in het Lauwersmeer

  • Whahahaha, dan waren ze zaterdagavond aan boord gekomen, maar dat eerste stukje van de vaart was wat ik heel graag mee wilde maken 😀 Dat komt nog!

   Like

 1. Wat fijn dat jullie mee op de boot konden, als rasechte Nederlander is mijn wederhelft gek van water, vooral met een boot erop! Als we ooit de Lotto winnen, kopen we een huis in Nederland aan het water met een sloep erbij! 😂

  Geliked door 2 people

  • Ja, echt, super hectisch! hahahaha het kwam donderdag geloof ik op onze weg, en al die tijd, was het… zaterdagavond… oh.. oke… nou goed, we hebben het gehaald 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat wij het weekend gedaan hebben … we hadden een vriendin over ..vrijdag gefietst naar Holwerd , in de avond naar Wierum , even naar de paaltjes en bij zonsondergang naar het wrak gelopen over het wad , zaterdag rondje Lauwersmeer en in de avond BBQ en een geweldige zonsondergang hier in Moddergat ..
  Zondag heb ik brood gebakken en cake en een vruchtenbrood , zijn we naar het einde van de pier gelopen hier en toen hebben we haar uitgezwaaid ..
  Ik heb je info bekeken maar dat gaat ver boven mijn budget 😉 zeker omdat ik graag met beide pootjes op vaste grond sta

  Geliked door 1 persoon

 3. Even er tussenuit is altijd fijn. Zwemmen, heerlijk 😀 hier ook zoveel mogelijk. Hier was het w-end helemaal zoals we het hadden bedacht. Zaterdag naar Middelburg, zondag rustig aan. Zover ik rustig kan doen dan 😆

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat bof je met zo’n mooi weekend. Heerlijk op en in het water. Zalig deze tijd van het jaar
  Ik heb gestrandwandeld en gefietst langs het water. Dicht bij huis want ik had ook nog best veel te doen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.