Watertaxi (Lauwersoog)

LM35

Ik ga rustig verder met mijn shoot over de dag heen van onze trip naar het Lauwersmeer waar wij ook even op het Oog gingen kijken of de neven misschien in de haven lagen voor een bakkie en even bijkletsen. Die waren er dus niet, maar de pier verderop was ik nog niet geweest, het einde van de haven.

LM36

Ik liep op de pier, hoog, en daar zag ik nog meer natuurlijk dan ik deed beneden bij de helling voor boten, of waar ze het ook voor gebruiken. Ik zag, deze stok met touw en boeien liggen in het zand, wat bij vloed onder water staat, duidelijk toch? Maar het waarom, is dan weer een raadsel.

LM34

Dit kan ik mij nog wel indenken, voor de vissers. Ik schoot en ik zag ineens, de snelle kleine bootjes gaan vanaf de overkant mijn kant op.

LM37

Watertaxi zag ik op รฉรฉn van hen staan. Of deze dat ook is, geen idee, maar snel gingen ze!

LM38

LM39

Ze verdwenen uit mijn zicht en ik schoot nog een foto.

LM40

Hierna, liep ik weer langzaam terug naar de bus, waar Liefste geduldig zat te wachten, nog even een praatje met de havenpolitie had gemaakt, voor de fun en gezellig, om dan weer de haven uit te rijden. Echter maakte hij nog 1 stop voor mij, voor we echt weg reden naar het Meer.

Hier zag ik het lijnenspel van land en water, de stromingen nu het nog eb was, terug naar vloed, langzaam. Ik kan daar heerlijk van genieten, het enige minpuntje is, ik had mijn pet niet bij mij en de volle zon is ongenadig dan.

Boven: Klik op een foto voor groter, en nog eentje dan…

LM48

 

Beetje bewogen, maar het heeft wel iets, als je het mij vraagt.

Ik wilde weer in de auto stappen maar ik zag nog iets… wacht even nog zei ik tegen Liefste.

LM49

De natuur zo krachtig, al zijn dit kleine steentjes, toch he… altijd weer mooi om te zien, deze rotsplantjes zoals wij ze vroeger gewoon noemden.

LM50

LM51

Klaar dacht ik voor nu… uhmmmmm oh wacht!

LM54

Tsjah.. schelpen, plantjes, dieren, water, hekjes, slootjes… eigenlijk alles, hahaha Moet kunnen.

LM53

Deze mag niet ontbreken nog even een snelle jelle ๐Ÿ˜‰

Nu reden we wel een stukje door, maar ik nam nog een foto… ~proest~ om ze te laten weten dat wij zijn geweest ๐Ÿ˜‰

LM55

De aanlegsteiger van de neven, vanaf de overkant gezien.

En nu, toch echt, tijd om te gaan zwemmen ๐Ÿ˜€ We moesten nog een stukje rijden.

~later meer

21 thoughts on “Watertaxi (Lauwersoog)

  • Dat kan ik mij helemaal voorstellen, ooit wilde ik eventueel naar Zuid Limburg verhuizen als ik groot was… maar nu denk ik.. uhhhh precies om de zee ๐Ÿ˜‰

   Like

 1. Wij wilde gisteravond gaan zwemmen maaar er kwam iets tussen. Het water is echt super lekker al mag het van mij wel wat koeler zijn. GElukkig komt er aan zee met regelmaat wat frisser binnen.
  Die stok met boeien zijn boeien van een fuik.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is jammer, wij zijn helemaal niet uit geweest gisteren, ik niet dan ๐Ÿ˜‰ Morgenavond gaan we varen, of in elk geval aan boord ๐Ÿ˜€ Onverwacht! Ohhhh van de stok… dank je wel!

   Like

 2. Visnet stond laag water. Weinig water. Er moet vloed komen. Eigenlijk heeft dit geen zin in lijkt mij. Deze omgeving ziet daar prachtig uit. Aan de Zandvoort was behoorlijk druk. Er mochten geen mensen meer komen. Vanwege files. Ik had live gezien op pc. Niet normaal. Corona tijd……. Vissersboten heb jij mooie foto kunnen maken. Het ziet daar goed uit. Apart plantje om te zien in tussen stenen. Mooie foto’s geworden. Fijn weekend gewenst.XX

  Geliked door 1 persoon

 3. Die stokken en touwen, zijn dat geen โ€œfuikestokken?โ€ Dit zijn geen officiรซle bakens, maar ze fungeren voor de waterweggebruiker wel als dus. Ze bestaan uit een stok, waaraan soms een gele lap gebonden is. Ik meen links een gele lap te zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Volgens John hier in de comments inderdaad… dat zou ook nog kunnen… die lappen, die vielen nu dan niet zo op. Dank je wel ๐Ÿ˜€ Ik ga zondag varen, zaterdagavond aan boord, dan kan ik weer veel vragen stellen als ik wil ๐Ÿ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 4. Je blijft kijken en plaatsjes schieten, zou ik ook doen. Het moet geweldig zijn daar vlakbij te wonen, heel wat anders dan onze bossen (die zijn ook mooi. ๐Ÿ™‚ )

  Geliked door 1 persoon

 5. De zee, altijd een verademing.
  Mis de zee wel, vanuit mijn geboorte dorp was je er zo. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina โ€œBankโ€™s Radioโ€

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.