Het ouderpaar op bezoek

reidingpark1

Ik had het vertelt dat mijn ouders zouden komen naar Friesland. Dat is inmiddels gebeurt en het was super, maar dan ook super gezellig!

Ik wil alleen nog even vertellen ook, gezien de reacties op vorige blogjes over mijn ouders en deze kant op komen, ja, dat was voor het eerst in het huis van Liefste, dat was er nog niet van gekomen!

Zij kennen Liefste natuurlijk allang! Liefste bij mij thuis, Liefste komt graag bij hen thuis, kortom, voor de crisis, was het zeker zo eens per maand dat wij bij hen waren gezellig, soms 2ย  a 3 x, of even een maandje niet, dus het gemiddelde is anderhalf keer per maand, lees… hele dag, kwart dag of even in en uit.ย  ๐Ÿ˜‰ Liefste is zelfs mee geweest naar een familie reรผnie alweer anderhalf jaar geleden, mijn Friese kant reรผnie. (wat ook nog wel grappig was).

De reden is eigenlijk heel simpel, Liefste was veel bij mij en dan is het dichterbij allemaal, naar mijn ouders. En hier heen, lag ook zeker al in de planning, natuurlijk! maar ja, de crisis kwam, en als ik meer in mijn eigen huis ben, dan dat ik in Friesland ben, de LAT relatie, dan gaat de tijd snel!

Nu, omdat we de crisis hebben, (en Liefste mij mee hierheen heeft genomen, ben ik hier nu langere tijd), het versoepeld wordt en mijn moeder vooral, binnen heeft gezeten sinds het gestart is, slechts 1x per week even buiten kwam eigenlijk om de boodschappen te doen. Werd ze het nu even zat en had zin in een langere rit, en ja dan is het logisch om deze kant op te komen, hahaha

Het was een super gezellige dag, ze hebben nu een volledig idee waar ik zit als ik hier ben, en dat is altijd prettig. Een moeder blijft altijd een moeder, en wil weten of haar kind wel goed erbij zit ๐Ÿ˜‰ Dat deel ik namelijk met haar natuurlijk, als het om mijn dochter gaat, zij heeft het dus dubbelop, hahaha

Geen knuffels, maar voor mijn moeder vooral, even blij eruit te zijn, ze was er echt aan toe, zolang thuis zitten is niets voor haar. Waarom heb ik het niet over mijn pa? Mijn pa is taxichauffeur voor kinderen nu met name, van en naar speciale scholen of dagopvang brengen, dus hij is sinds de scholen weer open zijn alweer aan het werk. Met alle maatregelen van dien. Hij is dus alweer de deur uit, en mijn moeder zit dan alleen overdag, ja… dat dus.

Koffie, koekje, en daarna even kletsen over onze hobby, de haakwerken, ringen bestellen, en een volledig technische rondleiding voor mijn pa, hahaha daarna, even eruit en een wandeling naar het Centrum, door het centrum en via het Reidingpark weer naar huis. tijd voor een snackje en wat te drinken. Kletsen, lachen en plezier hebben. Ik zag mijn moeder opbloeien.

We aten pasta met zelfgemaakte tomatensaus, 2,5 kg tomaten maar liefs in de pan, kruiden, specerijen en er is gesmuld! Koffie, nog een Fryske sรปkerlatten, iets wat mijn moeder zelfs niet kende! en dat met een Friese vader ๐Ÿ˜‰ Werd het tijd om naar huis te gaan.

het appje, vertelde alles de volgende dag, ze had genoten, en hier was ze aan toe. Komend weekend zullen we even bij hen langs gaan, om de ringen die ze besteld heeft in Rinsumageest te brengen, maar die moeten we eerst nog even ophalen dan, Liefste en ik.

Deze week is vol weer, met uitzicht dat ik even naar huis moet. Van mijn werk, nog niets gehoord! Natuurlijk ben ik dan blij dat ik mijn dochter weer even zal zien en mijn kleinzoon, daarna… ik heb geen idee hoe het gaat lopen. We maken even geen plannen, behalve dat ik maandag naar de B-12 kliniek toe moet, dat staat al een half jaar vast, en dinsdag volgende week, zie ik mijn fysio therapeut weer, ik ben benieuwd.

Bij wie zou jij als eerste op bezoek gaan als je dat nog niet gedaan hebt, als dat weer kan?

 

 

27 thoughts on “Het ouderpaar op bezoek

 1. Ik heb mijn moeder en zusje en zo gewoon in de winkel gezien. dus die heb ik ook thuis opgezocht. Ik ben wel als eerste naar een vriend gegweest, waarvan ik weet dat hij alleen was tijdens corona, want vriendin woont in Duitsland en mocht het land niet uit. Ondertussen gelukkig ook weer wel.

  Love as always
  Di Mairo

  ps.. in de achtertuin, daar zit ik zelf en rennen kinderen, dat kun je die dieren niet aan doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Kijk dat bedoel ik! Heel fijn dat je sommige dingen wel gewoon door hebt kunnen laten gaan, dat is hier ook zo, maar dan vooral Liefste zijn kant hier in friesland natuurlijk. De km’s uit elkaar telde nu ook even mee. ๐Ÿ˜‰

   PS, oh ja, ik snap het, logisch!

   Like

 2. Wat gezellig ouders kwamen. Friesland is zeker mooie provincie om toe te gaan. Daar hebben veel haven gezellig dorpjes. Ik weet toen met onze oma. Zat vlakbij IJsselmeer. Ze kon zo overheen kijken. Hadden daar ook schaapjes te zien. Ik mist het wel. Familie bij elkaar komen best wel moeilijk in deze tijd. Wees voorzichtig. Sterkte bij kliniek van b-12. Gelukkig krijg je weer fysiotherapie. Gelukkig voor jou. Sterkte alvast daar.Foto had al eerder gezien bij jou. Klopt! Fijne dag gewenst. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is altijd fijn! Nu zag ik mijn moeder niet zo heel vaak, hahaha niet eens per week of zo, wij leven toch wel ons leven, punt is alleen wel, nu precies voor ons in verjaardagen tijd, mijn dochter, mijn kleinzoon, werden we uit elkaar gehouden… dat was zuur. (in april en mei).

   Geliked door 1 persoon

 3. Vanaf dat de Corona ons leven bepaald zijn wij iedere dag een frisse neus gaan halen . Iedere dag even de benen strekken , ergens waar we geen mensen tegen komen ..
  Zoonlief doet de boodschappen en komt ze 1 keer in de week langs brengen en dan praten we op 1,5 meter afstand en doen in de tuin een bakkie ..
  Omdat het een onbekend virus is en niemand kan voorspellen hoe het zich zal gedragen hebben wij de afspraak dat we 1 jaar op deze manier blijven leven ..
  Nu zijn we op vakantie in een gebied waar geen Corona besmettingen zijn … en ook hier mijden we mensen en komen niet of bijna niet in een supermarkt , we doen de boodschappen bij de boer !
  Heerlijk op visite geweest bij mn nichtje …in de tuin .
  Als je een beetje creatief bent is het goed te doen …

  Geliked door 1 persoon

  • De ruimte moet er ook zijn, dochter, geen balkon, mijn ouders, van tuin naar een balkon, ik een balkon… dat is wat lastig om creatief te zijn buiten en elkaar ontmoeten dan. Verder weet ik niet hoelang we dit gaan doen, hangt sowieso af van wat er buiten gebeurt, maar eigen familie, dat lukt wel, en om en om, rustig aan.

   Like

 4. De eerste zou mijn zoon zijn, maar die zag ik gewoon met enige regelmaat. Zondag komen ze langs voor vaderdag dus ik ben niet helemaal verpieterd in de afgelopen maanden al is het allemaal wel anders dan anders.
  Even thuis zijn is toch ook lekker?

  Geliked door 1 persoon

  • Even thuis zijn is heerlijk, alleen mijn moeder zat al enige tijd thuis, ze kan lastig stil zitten, altijd al zo geweest. Nu moet je denken, juist als mijn pa dan vrij is, weekenden, trokken ze er samen in eigen land op uit, naar familie, of even naar hier of daar, ja dat viel dus ook weg nu, dus nu zat ze 100% thuis met weinig om handen.

   Like

 5. Ik zou wel weer eens lekker willen gaan shoppen, wat rondwandelen winkel in en uit, maar dat laat ik voorlopig nog even achterwege. Alleen mijn dochter en kleindochter mogen komen, dat kan niet anders, maar de rest komt later wel. We hebben elkaar…

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, ja, ook dat kan ik mij voorstellen, een beetje meer normaal… maar dan wel beperkt aantal mensen in de winkel, zo lekker rustig ๐Ÿ˜‰ Hier zijn de kinderen welkom, maar hier… is alles goed gegaan ook, nul zieken, dat houden we graag zo! Wij gaan dus alleen met eigen familie eventueel samen even zitten. Verder zo niet.

   Like

 6. Ik ben naar mijn maatje van Burennetwerk gegaan.
  En we hebben als vanouds een prima avond gehad.

  Ja de Lockdown blijft lastig en vervelend.
  Maar ik houd mij zorgvuldig aan de richtlijnen.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

 7. Gisteren kon ik weer voor het eerst naar mijn vader en mijn zus, erg fijn om ze weer te zien. Het is wat dat virus en alle voorzorgsmaatregelen, maar ben heel blij dat mijn vader en mijn zus gezond zijn gebleven in deze tijd! Zo wens ik iedereen een goede gezondheid toe, vooral nu.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb de indruk dat ik nog veel moet bijlezen bij jou om alles een beetje te begrijpen.
  Een nieuwe lockdown is nodig om de tijd te vinden ๐Ÿ™‚
  Mijn (klein)kinderen heb ik meest gemist. Gelukkig zie ik er nu allen terug, wat een fijn gevoel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Het moet een enige dag zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat iemand er aan toe is weer eens uit te gaan, je wordt zo gaar van het gedwongen thuis zzitten.
  Naar buiten, hier en daar een praatje maken lal is het maar kort, koffiedrinken met een vertrouwd iemand, zo deed ik het. Zoenen en knuffelen hoeft niet, mag van mij wegblijven, dat is alleen voor eigen familie.

  Geliked door 1 persoon

 10. Goed om te lezen dat je ouders hebben genoten.
  Corona gooit vaak roet in het eten.
  Maar ga nu ook weer op bezoek bij zoon. Hans

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.