Bij het Ir. Wouda-Gemaal te Lemmer

woudagemaal2

Bij Lemmer ligt het grote Ir. Wouda-Gemaal, (woops, ik lees onder deze link, dat het dit jaar 100 jaar bestaat in 2020!), hier kwam ik al vrij snel terecht ooit, maar toen was de zonsondergang al heftig ingezet en dus te donker om foto’s te maken. Heb het zeker wel geprobeerd toen, maar die foto’s hebben het blog nooit gehaald.

woudagemaal1

Ook nu, was het licht niet top, nu al tegenlicht, maar ja, op mijn verzoek waren we hier nu beland. Omdat ik al zo vaak dat ene huisje zag aan de andere kant van de brug en de laatste keer, was het weer te donker al, vroeg ik o wij bij daglicht in elk geval ooit nog een keertje zouden kunnen stoppen hier.

woudagemaal3

No problem! En de dag was aangebroken, oke, voor deze foto’s was het licht niet goed eigenlijk, maar toch, het staat erop, vanaf de loop/fietsbrug genomen, want die moest ik even oversteken voor wat ik wilde doen.

woudagemaal5

Ik besloot om nog even in te zoomen ook al zag ik al dat het ook heiig werd inmiddels. Toch, bij deze, even wat dichterbij gehaald. En toen nam ik een serie foto’s waar ik blij van werd, omdat ik weet dat ik er iemand anders weer blij mee maak.

woudagemaal6

Voor wie Sjoerd van Bvision kent, weet dat de rest van deze serie een keer elders te zien zal zijn πŸ˜‰ Want dat hoogspanningshuisje, was mij al sinds ik hier kom met Liefste, een doorn in het oog, zo van.. jou moet en zal ik…. op de foto zetten voor!

Hierna ging onze tocht door naar Laaksum, maar Liefste besloot zomaar voor mij eerst nog ergens anders even te stoppen.

~later meer

21 thoughts on “Bij het Ir. Wouda-Gemaal te Lemmer

 1. ik zal er aan denken en deze wat naar voren trekken… Een schitterend gemaal en ook nog mogelijk operationeel als het nodig is.

  Geliked door 1 persoon

  • Oh maar dat hoeft toch niet? πŸ˜€ hahahaha zie maar! Blijf bij je schema, maar ja, voor mij… was dit nu de roadtrip πŸ˜‰

   Like

 2. Hier hebben we ook wat gemalen staan in Zeeland. Het gemaal wat hier staat is ook prachtig, nog functioneel, maar niet zo groot als op jouw foto. Ik vind ze niet zo bijzonder, maar nodig om hte water te reguleren. Sjoerd ken ik. Tegen mij zei hij dat mijn huisjes wel even konden duren, ik had vrouw moeten zijn πŸ˜† Ik heb ze ook nog niet opgetuurd daarom. haha.

  Geliked door 1 persoon

  • Nou ik zou het doen hoor John, anders komen ze er nooit op die huisjes, whahahaha πŸ˜› En ook hier… moet ik wachten, moest.. lol… maak je borst maar nat! Dit is een oud gemaal, het enige gemaal wat ik bewust weet is Bloque van Kuffeler en dat ziet er toch heel anders uit, vind ik dit mooier πŸ˜‰

   Like

 3. Wat is daar mooi gemaal om te zien. Deze gemaal ziet groot eruit. Ik ken ze helemaal. Heel interessant om te lezen hoe daar maalde. Mooie foto’s heb je gemaakt. Fijne dag veder. XX

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.