Naar de garage, ga je mee?

garage1

Dat is wat Liefste zei afgelopen dinsdag, “ik moet even naar Wolvega, banden ophalen en dan naar de garage, banden erop laten zetten, in 1 riedel door.”

Uhhh, wil je echt dat ik mee ga dan?

‘JA.’

Nou goed, dan ga ik mee. Liefste zat niet zo lekker in zijn vel, de klussen stagneren even, wat mij vertelt, dat je even pas op de plaats dient te maken, hij kan wel door hoor, maar ja, soms moet je rust nemen, even een dagje wat anders doen, totaal wat anders. Dus vroeg ik hem al in de ochtend, een stukje toeren of iets? Of in elk geval jij? Even eruit?

Nee, dat ging niet, de garage… nou goed. Naïef als ik kan zijn, dacht ik, oke… garage… ik zit het wel even uit.

garage2

Maar ja, een garage in Friesland kan anders liggen dan in een stad… er is ruimte soms, weiland aangrenzend, of eigenlijk een sloot en dan…  Kunnen jullie de kwikstaart vinden? De hoop stront, ja ach, die zag ik ook 😛 (foto boven)

garage3

Hier moest ik natuurlijk de auto uit, duurt het lang? Nee, vast niet, nou goed, ik zie wel… weiland dus, natuurlijk moest ik kijken, en zo kon ik even los gaan, tijdens het wachten. Tot de banden eraf en weer op zaten, de APK komt eraan. Een paard in de wei.

garage4

Ik zie in de verte naar ik denk een vrouwtjes merel… ik moet inzoomen, het max gebruiken van wat ik kan inzoomen om deze foto’s te maken. Mooi, even oefenen dus eigenlijk.

garage5

Op het kleine scherm van mijn camera ziet alles er goed uit, thuis weet ik het pas echt als ik de foto’s op de laptop zet, wat het is geworden. Het is te doen! Wetend hoe ver weg deze merel zat.

garage6

Dan vliegt er ineens een libelle mijn vizier in. Ik weet niet wat het is met libellen, maar altijd spot ik ze, van ver al, en kan ze tot ver weg weer volgen. Deze kwam dichterbij maar toch aan de andere kant van de sloot. Ik schoot, maar het was telkens mis, vaag, zag er niet uit, bewogen. Slechts 1 foto lukte, deze dus. Ondertussen dacht ik aan de libelle van vorige week, die in huis was gekomen. En gisteren weer eentje! Bijzonder, nooit eerder heb ik libellen in huis gehad.

garage7

Die heb ik veilig uit Picasso’s klauwen weten te houden en veilig buiten kunnen brengen, het vloog zo weer weg gelukkig!

garage8

Nog even voor kijken dan.. langs de weg, ook daar waren nog weiland, je weet het nooit, maar eerst deze mini maar eens, net geen 25 jaar oud denk ik.. of net wel? Ik onthou dat niet, hahaha

garage9

Ja, heel erg in de verte, en dan bedoel ik ook heel erg in de verte, weer met zwaar inzoomen op maximun. Ik zag alleen de kerk en het dak… Pas thuis zag ik.. hey, een trekker en een paard! Wow! Die zag ik met het blote oog echt niet!

garage10

Ook hier, zie ik weer nieuwe dingen als ik de foto’s eenmaal heb uitgeladen, nog een paard daar achter het bosje. Wow, oefening baart kunst 😉 Toch, er valt weinig te beleven langs deze weg verder.

garage11

Bij de buren ontdek ik een nestje, maar ja, ik ga niet zomaar het terrein op… en deze zat op de grond, maar vloog op, ik heb even staan wachten, of er weer iets uit het bosje zou komen, maar nee… behalve deze dan. De huismus? 😉

garage12

Ik ontdek nog deze klaproos en schiet mijn plaatjes. Nog eentje dan, om af te leren hier bij de garage.

garage13

Zo dan.. even knallen met die kleuren! Ik slenter weer terug, vind een bankje, ga rustig zitten en mijn timing blijkt weer perfect te zijn! De bus is klaar! We kunnen weer!

Ik denk we gaan weer naar huis, misschien via een om weggetje, dat is ook zo… had ik al vertelt dat ik weleens Naïef kan zijn? De dingen niet door heb? Waarom anders zo aandringen dat ik mee moet naar de garage…

~wordt vervolgd!

20 thoughts on “Naar de garage, ga je mee?

 1. Zo grote busje staat bij de garage. Even na kijken. Daar kun je wel spullen veel meenemen. Lekker toeren. Mooie weiland met paard te zien. Libel kwam ook toevallig er langs. Toch heb je mooi gedaan. Mini wagen kunnen echt leuk mee rijden. Geinig om te zien. Erg in met strepen.Je ziet daar ook wat paarden op achtergrond van je foto. Och wat leuk dat je bij buren nestje ontdekken. Rust met laten. Klaproos ziet prachtig uit.Je bus is klaar gekomen. Lekker toeren. Alvast fijn weekend. XX 🌼

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha ja, er kan veel in, er gaat soms voor werk ook veel in, alle muziek benodigdheden voor een geluidsman, flightcases, boxen, licht… dan is ie zo vol! 😀 Jullie ook alvast een fijn weekend!

   Like

 2. Ja hier ook ruimte wat betreft garage anders dan in de stad. Die mini is geen 25 jaar oud, die is van 2003 of hooguit 2004 aan de N te zien.
  Als het werk stagneerd moet je gewoon wat anders doen om je tijd te vullen. Anders ga je malen.

  Geliked door 1 persoon

  • De mini is inderdaad van 2003, dat heeft Sjoerd al opgezocht, lol… Precies, wat stagneren betreft er moeten nu even dingen van buitenaf komen en Liefste wil door, maar je kunt niet beschikken over de tijd van een ander en wanneer die kan. 😉 Nu regent het, is het te nat even en verschuift de boel naar binnen. 😀

   Like

 3. Even banden wisselen, moet gebeuren.
  Ja, een heel verschil met de stad.
  Een libelle fotograferen is vaak meer geluk dan wijsheid.
  Je maakt me nieuwsgierig met het vervolg. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Weet ik niet, als jij op een plek gaat zitten waar veel libellen zitten en komen, dan is het toch echt skills 😉 Dit was geluk!

   Like

Reacties zijn gesloten.