Midwolda de sluis en hefbrug.

midwolda16

Gisteren vertelde ik over mijn trip in juli 2018, en dat ik in Oostwold belandde voor een dag. ~klik hier~, daarin vertel ik ook dat ik samen met Liefste anderhalve week geleden iets ging ophalen in Midwolda, en dat ik dacht dat ik er nooit was geweest, nou ja, ik was er dus wel, maar aan de andere kant denk ik nu, via een andere route er gekomen, dus deze hebben wij niet gezien.

midwolda15

Ik moest dus wel even lachen toen ik mijn archief in dook om het jaar 2018 te bekijken waar ik ooit gestopt was met bloggen even. Of even, voor langere tijd. En dit te zien, dat ik er dus wel degelijk was geweest, de brug/sluis is van Midwolda dus!

midwolda-sluis19

Nu, dankzij Sjoerd van Bvision, weet ik dat het ook een hefbrug is. Niet dat ik weet waar die voor dient, maar een sluis is het ook. Hoe het werkt voor de boten en bootjes staat dan ook aangegeven op een groot bord, maar die laat ik niet zien verder.

midwolda-sluis23

Als ik ga zoeken op deze sluis, krijg ik bijna niets te zien, nul info, wel de blauwe stad, die is er ook in de buurt weet ik nu pas. Als ik op Midwolda zelf ga zoeken, wordt deze sluis niet eens genoemd ~klik hier wikipedia~

Dus stop ik met zoeken… en ga verder naar wat ik mij nog herinner. Ik verveelde mij dus eigenlijk, en bij deze sluis zag ik wel van alles. Ik stak over en ging naar beneden.

midwolda-sluis20

Kunst, maar geen info erbij.

midwolda-sluis21

Er staat van alles, ligt van alles, dan zou je toch denken dat je dit op kunt zoeken.

midwolda-sluis22

Zover dus niets. Maar het neemt niet weg dat het leuk kan zijn, voor de 1 wel, de ander vind het niets. En ik schoot maar wat raak.

midwolda-sluis26

Op het water, gebeurde er die dag helemaal niets namelijk ook. Zelfs geen kano te zien of iets. Echt nul, noppes, nada…

midwolda-sluis27

Leeg, stil, er kwam zelfs amper een mens voorbij, het was vast op een zondag 😉 Geen idee meer, maar in elk geval, saai….

midwolda-sluis33

Ik keerde om, na enige tijd ook daar te hebben gezeten, wachtend, kijkend of ik ook maar enige beweging zag. Toen had ik nog geen mogelijkheid om mijn mobiel op te starten met internet, alleen wifi thuis of bij gelegenheid gegeven. Dus kon ik ook niet even maps erbij pakken om te zien waar ik nu eigenlijk was en wat er in de buurt was.

Dus liep ik de brug weer over en was weer in Oostwold, op mijn gemakkie jakkerde ik terug naar de baan. Als ik toen wist, wat ik nu zie op de kaart? Was ik wel een stukje verder gelopen.

hefbrug-midwolda1

Zoals bijvoorbeeld het strand dus, hahaha nou goed, hier nog wat foto’s van de sluis, meer de techniek zoiets, of industriële foto’s.

Hiermee sluit ik deze dag uit het verleden af. De verveling die ik zelf weer voelde bij het terug zien, vertelt mij een hoop in het nu. De dingen waren aflopend, ik was allang aan het reflecteren voor mijzelf, hoe nu verder. Zo zou ik nog een maand langer aanmodderen met een boel stress voor mijzelf, maar ik ben nog altijd blij, dat ik het nog even heb uitgehouden, want hier, in deze periode, kwam Liefste ergens per ongeluk in mijn leven aan tafel aangeschoven.

En daar zal ik altijd dankbaar voor blijven, gezien ik ook echt een mooie tijd heb gehad in dat jaar, zeker weten van wel! En dat is nu de kunst, het mooie te bewaren, de rest, de negativiteit te laten rusten.

14 thoughts on “Midwolda de sluis en hefbrug.

 1. Nooit geweten daar zou sluis zal zijn. Best wel goede sluis. Het ziet daar prachtig uit. Goede uitleg erbij gedaan. Toch zag jij geen bootjes staan. Helaas dit is wel jammer geweest. Zeker niet toen druk geweest. Toch kon je goede foto’s maken van deze sluis. Fijne dag. Xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Toch weer mooie foto’s.
  Een sluis is altijd spannend, zeker als je erdoor moet varen… daar heb ik in het verleden hachelijke avonturen mee beleefd.
  Mooie herinneringen draag je altijd mee. De slechte horen er ook bij, maar gelukkig vervagen die sneller, tenzij het trauma’s zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, erdoorheen, ja een jaar later zou ik dat gaan doen, andere sluizen, nog groter dan deze… dat wist ik toen nog niet 😉 Maar ik hoefde dat niet zelf te doen! Er zijn absoluut mooie herinneringen, gelukkig maar, ik weet wat je bedoeld!

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik dacht al dat ik die sluis al eens gezien had gister. Tja, die maand aanmodderen is goed geweest inderdaad. Nu heb je het een pak beter en dat is dan de beloning of zo:)
  Een eind is vaak het begin van iets nieuws en kijk eens waar je nu zit 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Jij bent dus bij deze sluis geweest? Zoals ik het begrijp is het een sluis van de Dollard … in verbinding met… hahahaha En ja, daarom blijf ik ook dankbaar! I’m happy 😀

   Like

 4. Toch wel een groot verschil qua ruimte met de randstad.
  Soms is het beter het verleden af te sluiten, maar koester het goede. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Ik koester zeker het goede! 😀 En de ruimte, ja echt wel, en ook misleidend soms dat je denkt, waar dan, zoals deze garage, niet vanaf de weg te zien, smalle toegang met een bochtje.. maar dan, wowwwwwwww

   Like

Reacties zijn gesloten.