Echte kikkers

kikkers1

Ik neem jullie weer even mee terug naar de zomer van 2018, de maand was juli. Ik was die dag in Oostwold (Groningen), of eigenlijk, op een Pitch en Putt baan dan, er werd een NK gehouden waar ik zelf niet aan mee deed. Wat mij dan de gelegenheid gaf om rond te dwalen met de camera.

kikkers2

Daar aangekomen zag ik meteen dit watertje, zo langs het terras, als scheiding naar de baan. Ik hoorde kikkers. Daar ben ik deels mee opgegroeid op het dorp van mijn opa en oma, dus die herken ik wel, het gekwaak.

kikkers3

Als kind kon ik er al van genieten, hun concerten in de sloten achter als ik op bed lag. Ik weet dat velen er juist last van hebben als ze kwaken met zijn allen, maar ik? Voor mij is het een rustgevend geluid. Het brengt mij altijd terug naar toen.

kikkers4

Ook al had ik heel veel tijd als kind om naast de sloten te gaan zitten, al dan niet met de hond van mijn opa en oma, het spotten ervan, was lastig. Ik zag ze bijna nooit! En als ik ze wel kon spotten, samen met mijn oma vooral, voelde ik de euforie, het hart ging even sneller kloppen en de lach was er ook. We hadden er eentje of soms meer gezien.

kikkers5

 

En nu, op deze ene dag, zag ik er zowaar twee, en ja, ik dacht terug aan toen, even aan mijn oma vooral die de natuur vooral naar mij toe bracht, mijn opa ook wel, maar dan anders. Mijn oma was van de vlinders, vogels en kikkers dus. Mijn opa was meer vanΒ  de (moes) tuinen, de wormen (goed voor de bodem!), en alles wat kruipt, slakken, als vijand, en ander ongedierte, de luizen in de rozen, Lieveheersbeestjes die de luizen weer opeten, hahaha

kikkers6

kikkers7

Ik hoopte nog dat ze zouden gaan paren…

kikkers8

Dat deden ze dus niet… Oh, en waarom heet dit blog ‘Echte kikkers?’

Omdat ik op zoek was naar info, en daar kwam ik wikipedia tegen die de pagina dus Echte kikkers heeft genoemd. ~klik~

~Hou jij wel van een mooi kikkerconcert? Of kun je dan ook niet slapen?

 

23 thoughts on “Echte kikkers

 1. Deze kikkers kwam je tegen. Wat is deze kikkers heel mooi om te zien.
  Je treft het wel deze kikker.
  Mooie kikker op lelieblad om te zien.
  Kwaken mag kwaken. Toch heerlijk dat hij kwaakte.
  Fijne dag. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Uiteindelijk hadden wij dat ook, toen we uit Amsterdam waren en in Almere maakten mijn ouders een grote vijver, en daar kwam dril in…… nou ja, de kikker komt altijd terug he? πŸ˜€ Heerlijk was dat!

   Like

 2. In bed luisterde ik er ook naar, en viel er bij in slaap. achter het huis waren toen nog veel sloten.
  Op een warme zomerdag fietsen man en ik langs een poel en hoorden we ze al vanuit de verte. Prachtig, ik zeg er bij dat ik niet muzikaal ben. ☻

  Geliked door 1 persoon

 3. Gisteren fietsten we nog voorbij een poel die vol kikkers zat. Wat een oorverdovend lawaai maken die krengen. Overdag heb ik er geen probleem mee, maar ’s nachts hoef ik ze echt niet te horen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.