Het Reidingspark 3: de huis, tuin en keukeneend.

wilde-eend10

Ineens kwam zij de wal op, in de buurt van de muskuseend. Ja, dan ga ik er ook voor als ik toch al bezig ben met close ups te maken, of ook wel marco genoemd… als vind ik dit net weer een te grote statement, macro fotografie voor deze huis, tuin en keukeneend.

wilde-eend12

Het is ook een momentopname natuurlijk en of mijn camera net goed op tijd de klik pakt. Hoe dan ook, ik ben tevreden thuis gekomen met een paar kiekjes van deze prachtige poetsende wilde eend… waar weinig huis, tuin en keuken aan is.

wilde-eend11

Eรฉn van de meest bekende en geliefde vogels in Nederland is de wilde eend, ook wel Mallard of Anas Platyrhunchos (Latijn) genoemd. Ze komen veel in het wild voor en je hoort ze van grote afstand druk met elkaar communiceren. Met name het vrouwtje zet graag een luid gekwaak op. Er is veel over deze dieren bekend en het is interessant om de Wilde eend eens beter te bekijken.

wilde-eend13

Het vrouwtje is minder kleurrijk en is vaak bruin als schutkleur. Dit komt goed van pas tijdens het broeden. De woerd en de eend hebben als overeenkomst de blauw-paarse vleugelspiegel of tekening, die je over het verendek heen ziet. Ze hebben oranje poten en een gelige of bruine, brede, platte snavel. Een volwassen wilde eend is ongeveer tussen de 51 en 62 cm groot, met een spanwijdte van 91 tot 98 cm. Ze wegen tussen de 700 en 1500 gram. De Wilde eend leeft ongeveer 15 jaar.

wilde-eend14

15 jaar dus, kunnen ze leven, ongeveer… wowwww dat is nu iets, waar ik eigenlijk nog nooit bij stil heb gestaan. Nu dus wel, je kijkt soms direct met andere ogen naar iets wat je altijd al ziet of kent. Ik wel tenminste!

wilde-eend15

Bron: eend.net

In elk geval, toen ik weg wilde gaan, zag ik vanuit mijn ooghoek nog iets. Langzaam benaderde ik het allemaal. Toen bleek.. al snel… dat deze poetsende eend, ook mama is…

Morgen meer.

Ik wens iedereen een fijn Pinksterweekend toe en wees slim! #StayHome #StaySafe!

18 thoughts on “Het Reidingspark 3: de huis, tuin en keukeneend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s