Reidingpark 2: de muskuseend

muskuseend4

De muskuseend, weet ik nu. Die lag tijdens mijn rondje kattenkruid op de foto zetten ineens midden op het pad. Zo apart hier in dit parkje. Alle eenden zijn hier op hun gemak, redelijk op hun gemak dan. Sterker nog, als je gaat zitten op een bankje, dan komen sommigen al naar jou toe, in de hoop dat je ze wat te eten zult geven. Maar nee, dat doe ik dus niet.

muskuseend5

Ik stond er redelijk ver vanaf, wilde het niet verstoren, dit beeld. Enige tijd bleef ik ook staan en maakte een aardige serie.

De Muskuseend of de Kaapse eend komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. In de 16e eeuw is hij door Spaanse ontdekkingsreizigers meegenomen naar Europa. Deze Muskuseend was in Peru en Mexico gedomesticeerd en werd vooral gehouden voor het bijzonder lekkere vlees. De Muskuseend wordt nog steeds gezien als een culinaire delicatesse, alleen dan met de naam Barbarie eend.

De close ups, voor zover dat lukt staand, van bovenaf bla. In elk geval was deze eend op zijn of haar gemak, want het sloot de oogjes. ~klik op een foto voor groter en slideshow~

De Muskuseend is, zoals eerder benoemd, een gedomesticeerd soort. Door de jaren heen heeft de Muskuseend zich zo goed aangepast, dat hij prima kan overleven in de wilde natuur van Nederland. Maar ook in woonwijken kan hij prima zijn weg vinden. Muskuseenden eten gras, voedselresten, wormen, insecten, amfibieën, vissen en reptielen.

muskuseend22

En vanaf een andere kant, want ja, er zaten nog meer eenden… Inmiddels passeerden er ook andere mensen voorbij de muskuseend, maar die bleef gewoon liggen.

Bron van info: eend.net

Morgen de huis – tuin en keuken-eend?

16 thoughts on “Reidingpark 2: de muskuseend

    • Kijk, toch mooi dat ik sommigen wat bij kan leren, hahahaha Ik had ze wel al vaker gezien maar los… dit is wel heel bijzonder, het woont hier in het park 😉 Scharrelt rond, en slaapt dus rustig op het pad, hahaha

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s