Werk in uitvoering 2: de tuin

garden1

Laat ik dit keer maar eens even een super sprong maken in de tijd. De schutting was een hele klus, oude delen eruit, nieuwe palen erin, of een deel eruit aan de onderkant, nieuwe studs erin. Dit was een enorme klus die een paar weken in beslag nam.

garden2

Liefste is iemand die moeilijk kan stoppen met werken. Ook al moet hij dat wel. Fysiek, nieuwe knie, kan niet echt op de knieΓ«n meer werken, rug, wervels die krom staan, kortom, eigenlijk, kan dit helemaal niet, maar goed… het moet, het zal… en er is weinig tot geen hulp, of het duurt te lang, soms lukt het ook beter als je het alleen doet.

garden3

Ik probeer er een balans in te krijgen. Niet door te zeuren, maar door te zorgen voor een goede lunch, dan zet ik stiekem de tv aan, ga iets kijken waarvan ik weet dat hij het ook mooi vindt. Zo hou ik hem even een uurtje in de stoel… rust! Wie niet sterk is, moet slim zijn πŸ˜‰

garden4

En, erop aandringen dat schoonzoon ook echt wel bereid is om hier te helpen om die uiteindelijke 6 kuub zand van voor naar achter te kruien… voor wat, hoort wat. Maar ja, om hulp vragen is al een ding op zich natuurlijk. En de hulp stond dezelfde avond al voor de deur.

garden5

In de tussentijd had Liefste solar lichtjes gevonden bij de Action, en vond ik deze bij de Dirck…. en na overleg, hebben we er hier nu 12 van. Ze doen het! Sfeervol warm licht, siert nu tussendoor zodra het donker wordt in de tuin. Dit was de test.

garden6

Een deel van het pad was er al uit, en opgehoogd met de eerste 3 kuub zand. Wat hij allemaal alleen doet even tussendoor.

garden7

En dit is de schutting achterin, wat half was, nu heel… en hier klimt Picasso graag tegenop om dan natuurlijk zijn uitzicht te vergroten. De buurkatten zijn er ook blij mee. Hier hebben we trouwens een aantal plensbuien gehad met aardig wat wind eroverheen, waardoor de rododendron helaas in 1x weg is nu.

garden8

Echter is de regen weer fijn, omdat het zand in kan klinken zo.

garden9

Nog meer hout, om later weer andere dingen van te maken, want als Liefste ergens goed in is? Dan is het wel in bouwen en creΓ«ren. Verhoogde plantenbakken zijn oa een idee, omdat we allebei niet meer zo goed bij de grond kunnen, dus wil hij de tuin verhogen waarin ik met gemak kan tuinieren later.

garden10

En, hahaha, ja… het hok, of ook wel bekend bij anderen als een schuur… die stond ook overvol dat we er amper in konden komen zelfs. Die is nu opgeruimd, wat een ruimte daarbinnen! Maar ja.. dan kan het ook zijn dat je nostalgie tevoorschijn tovert!

~hij wilde de bodem eruit slopen om er een dichte krat van te maken, en daar heb ik even een stokje voor gestoken, collectors item in de toekomst, of wie weet nu al… hij laat hem heel.

Later meer.

 

30 thoughts on “Werk in uitvoering 2: de tuin

 1. gho geel, dat is lang geleden. Denk dat het nu al een collectors item is. Wat een werk zo’n tuin he, gisteren ook even bij mijn kleine zusje in de tuin geholpen. Even wat tegels versjouwen. Het was een halve vraag, maar een volledig antwoord dat ik even kwam helpen. Dat moet je voor elkaar over hebben.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, en dat zie jij? Dat het geel is? πŸ˜› Ja, de gele krat van Heineken nog… lang niet gezien! Van je kleine zusje.. ja hier was dat dus dochter en schoonzoon, het sjouwen met stenen, maar daar hebben we hier weer wat aan, dus alles wordt hergebruikt! Daarnaast heeft papa een aantal keren de kar leeg gereden naar de stort.

   Like

  • Oh zeker wel, nu staat er eerst een mega klus op de agenda, het is een oud huis en er ligt nog geen eelktriciteit in de tuin, en dat moet getrokken worden onder het huis door nog, maar ja, de kruipruimte is ook nog amper een ruimte, dus die moet vergroot worden… en daar ziet hij tegenop, omdat als hij daaraan start, het af moet…

   Like

 2. Een megaklus, daar kun je het beste tijd voor nemen. Jij stuurt hem, prima.
  Maar dan heb je ook eer van het werk.
  En die krat? Als hij antiek wordt zijn er waarschijnlijk miljoenen van in omloop. πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

  • Oh ja… hij doet alles heel! Half werk bestaat niet! Waar ik nog weleens zeg, moet dat echt zo? hahahaha het staat, als een huis, waterpas en gelijmd, geschroefd…. kortom… inderdaad als een huis.

   Like

 3. Zo jullie zijn echt druk bezig met je tuin. Wel eens nodig om te doen. Hoop werk aan.
  Straks word het heel mooi. Lijkt wel leuk hoe het word. Ik zag gisteren logje al. Je poes vind wel best lijkt mij. Het ziet al resultaat. Fijne dag XX

  Geliked door 1 persoon

 4. Samen kom je er wel … en als het niet meer gaat dan moet je het overgeven en laten voor wat het is ..
  Zo ga ik niet meer witten en behangen … laatste keer zaten er meer tranen achter het behang dan lijm drie baantjes per dag en dan plat de rest van de dag en tsja dan moet je erkennen dat het niet meer kan ..
  Maaaaaaaaaaaaaar een muurtje schilderen gaat nog wel πŸ˜‰ whahahaha
  Wij hebben de tuinen ouderdomsproof gemaakt zeg maar … geen tuin met veel gras wat gemaaid moet worden ..maar borders met zoveel planten erin dat wieden en schoffelen bijna niet meer nodig is… alles wat gesnoeid kan worden blijft op een hoogte dat ik er zonder trap bij kan … gister nog wat planten die te groot waren geworden eruit gehaald … uit elkaar gehaald en op drie andere plekken neer gezet ….

  Geliked door 1 persoon

  • We komen er zeker wel! En behangen etc, of eerder schilderen is binnen nodig, en dat komt ooit nog wel, kleine stapjes πŸ˜‰ Van de borders, dat is dus ook mijn idee πŸ˜€

   Like

  • hahahaha zo lijkt het, maar vergis je niet in de mentale last en vermoeidheid van het boodschappen doen alleen al, daar zorg ik dan weer voor. Koken, eten, drinken en het huishouden. πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 5. Goed werk verrichten kost tijd maar mensen die niet op zichzelf letten snap ik dan weer niet. Ik doe ook een berg maar houd echt rekening met mijn zwakke plakken die ik aan dat ongeluk overhield. Zou ik dat niet doen zit ik in no time stil, en dan?
  Dat kratje wordt nooit een collectors item, dan moet je die van hout hebben. Die zijn 2 tientjes of zo.

  Geliked door 1 persoon

  • Hij is er altijd voor anderen, hij denkt dat hij door moet nu voor mij bijvoorbeeld. Dat hoeft helemaal niet, is een leerproces van leren van zichzelf te houden. Hij is van doen en stampt dan door. Ik laat hem zien, middels mijzelf ook, want ook ik was ooit zo, dat het beter is om in stappen te gaan en te leren luisteren naar je lichaam, maar soms, komt de last ook pas later, en dat zegt hij ook, ik voelde niets…. nee, dat is net als weer starten met sporten, pas een dag later…. voel je het…. het begint te komen, vandaag neemt hij weer rust en doet de kleine dingen. Gisteren heeft hij betonplaten uit het kruipluik eruit gesloopt, dat moest gewoon. Hij kan er niet in nog.

   Like

 6. Nou herkenbaar toen ik nog een tuin had.
  Gelukkig is liefste een doorzetter.
  Nou een schutting ooit door een storm omgewaaid en dan moet je 15 meter vervangen.
  Inderdaad, op tijd eten en koffie dan houd hij het lang vol.
  Geen bier want dan klap je in, net als het klapzand.
  Maar het kratje is inderdaad een stukje nostalgie.
  Zo had ik in de achter tuin een verhoogde fruit / groentetuin.
  geef ze maar een dikke kus voor hun inzet. Hans

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.