Even bijkletsen op de maandag: nieuwe week, nieuwe kansen.

garden23

Even tijd om bij te kletsen. Nog steeds ben ik bij Liefste thuis en dit is alweer enige weken nu zelfs maanden, de tijd gaat zo snel en vlug! Het voelt namelijk niet zo, voor ons allebei niet. Toen hij mij kwam halen op de dag dat bekend werd dat we niet meer zo konden winkelen, dat er maar zoveel mensen een winkel in mochten met mandjes en karretjes, stond hij in de avond al voor mijn deur. Zo lief en nam mij mee naar Friesland. Niet wetend, nog steeds niet, voor hoelang. Mijn werk is nog altijd dicht, ik heb nog… niets gehoord… ik wacht rustig af!

garden24

Liefste die zijn ding doet in evenementen vooral, zit natuurlijk thuis, hij was geboekt in jan. al, en zat eigenlijk tot en met Bevrijdingsdag wel vol in de agenda. Maar ja, ook dat werd afgeblazen, en nu… geen idee wanneer zijn artiesten weer aan de slag mogen en kunnen. We wacht het af. Wat moet je dan?

garden25

Juist… huis en tuin… genoeg te doen, te weinig tijd of elkaar missen en kiezen om samen te zijn. Door mijn werk, meestal bij mij, maar ja.. het werk, ultieme werk ligt in Friesland, en daar! Komt hij nu niet meer onder uit, hahaha. Zoals jullie zien op de foto’s, zo was het, vorig jaar hebben we allebei wel iets gedaan in de tuin, zoals torenhoge soort plant tussen de tegels vandaan gesneden, met keukenmesjes gewoon op mij kont zittend, en dat werpt nu vruchten af. Na elk regen buitje stond het pad vol zag je het niet meer, Nu blijft dat aardig zichtbaar.

Jullie zien de schutting… achterin, die was maar half, nu weer heel… rond de boom, troep, de hedera van de buurvrouw, die mocht eruit, en ook hier, de schutting was helemaal verrot, is opnieuw geplaatst. het mooie is ook nog? Me schuttingdelen vanuit andere tuinen die nog goed zijn eigenlijk, alleen men wilde daar iets nieuws, nou hier hangt dus tweedehands nu, en wordt het hout hergebruikt!

tuin17

Boven is de tuin waar het oudere hout vandaan komt, ook die tuin ligt op de schop, en schiet op. Liefste was dan ook eigenlijk in twee tuinen bezig zo nu dan, en daarmee vliegt de tijd als een gek!

tuin18

En hier zien jullie hoe Liefste bezig is met de laatste plank achterin de tuin. Op de voorgrond een allesbrander of iets, speciale vuurketel, waarin wij zelf het restafval wat verbrand kan worden, verbrand. Dit omdat men in filevorming bij de gemeente afvalplaatsten stonden.

Inmiddels zit de schutting er aan twee kanten in, staat de vuurketel weer in de hoek schoon en wel. Ligt er inmiddels 6 kuub zand in de tuin, 3 kuub is al verdeeld, de andere 3 kuub ligt er nog, en is de bestrating het volgende plan, hier krijgt liefste hulp bij. Het wanneer is nu nog even de vraag.

picassowast19

En met Picasso gaat het ook goed, die zit heel graag op de schutting, zal eens kijken of ik daar zo nu en dan wat plaatjes van kan schieten. De tuin is al een grote favoriet, en gelukkig, blijf ik zijn mama in zijn ogen, en als de deur dicht gaat, op een kier, zit hij al voor de deur. Echter, is hij ook al de buurtuinen aan het verkennen, alleen… ja de bak, staat binnen! Dus als hij moet? Dat blijft hij op de bak doen.  😉

Tot zover even een update, terwijl Picasso met de buurkat samen zit te staren, af en toe wat geblaas en een mauw… tot zover gaat het goed, wie weet worden ze nog vriendjes.

Hoe gaat het bij jullie? Gaat de tijd snel of langzaam? 

24 thoughts on “Even bijkletsen op de maandag: nieuwe week, nieuwe kansen.

 1. In de tijd dat wij nog katten hadden , stond de bak ook buiten ….een van de katten was rustig een half uur bezig om haar drol te begrafen en als dat midden in de nacht gebeurd werd je daar gek van ..OOK van de lucht … dus bak naar buiten en katten daar op de bak .. Soms had ik wel het idee dat meerdere buurtkatten op onze bak gingen whahaha ..
  Geniet gewoon lekker van je tijd in Friesland , als je werk weer open gaat is het vroeg genoeg om weer eens naar Almere te gaan

  Geliked door 1 persoon

  • Liefste wil dat ook gaan doen, maar er is geen kattenluik, die komt er ook niet, wel wil hij zien of hij een bak kan bouwen buiten, met omhuizing, hahaha achterin, maar goed, nu nog niet, want de tuin is al zo klein, alles gaat al van links naar rechts… En genieten doe ik zeer zeker! 😀

   Like

   • Wij hadden geen kattenluik … als ze naar de bak wilden gaven ze dat aan ! dan werd er luid gemiauwd bij de achterdeur en ja dan moest het personeel wel voort maken en de deur open doen ..
    De kattenbak die we binnen hadden , had er ook een kap op…gek werden we van die nagels die langs de kant piepten … die bak stond later dus buiten met een tegel erop . Een kat is net als een hond gewoon een huisdier die op tijd zn behoefte kan doen . In ons huidige huis was onze voortuin DE kattenbak van de buurt , Het eerste jaar stonk het als een gek en lagen de drollen overal , het heeft wat moeite gekost maar we hebben het redelijk terug gebracht nu.

    Geliked door 1 persoon

    • En als jullie weg waren dan? Nou goed, hier zal het zowel binnen als buiten blijven… dat hadden wij altijd al… voor nood een bak binnen, je weet het nooit. Vroeger bleef die altijd schoon met onze oude katten, die gingen altijd buiten. Picasso weet ik in elk geval, doet het binnen nog. hahaha dus als de buren iets vinden, zijn het van anderen.

     Like

  • Het gaat zeker snel! Liefste heeft er een enorme klus aan, morgen komt er alweer een update, dit is echt alweer 2 maanden terug 😉 Ik nam nieuwe foto’s eergisterochtend, en toen ging hij die dag ook weer aan de slag, en heel even kon ik ook wat doen buiten, hahaha maar dat was echt heel even 😉

   Geliked door 1 persoon

  • Precies, al is het nu hier een paar dagen al regenachtig tussendoor, maar ook dat is lekker! Liefste is van buiten naar binnen gaan werken nu, de mooie dagen buiten, nu even binnen de klusjes doen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik durf niet te vertellen dat de tijd niet voorbij vliegt, genoeg te doen, maar dat vervelende achtergrond gevoel raken we maar niet kwijt… Maar bij jullie gaat het goed zo te zien.

  Geliked door 1 persoon

  • Het achtergrond gevoel zit hier ook wel, wel degelijk, maar we concentreren ons op op de tuin en het huis vooral momenteel. Heel langzaam hebben we ook al een paar visites afglegd waar de 2 meter of meer kon, qua even op visite gaan. De meesten hebben hier hele grote huizen en tuinen, dat is wel prettig! Maar mijn kleinzoon zien… nog steeds niet.

   Like

 3. De tijd gaat langzaam naar mijn mening. De dagen kabbelen voort; het enige wat snel gaat is Noa. Met z’n bijna lopen en staan. Dat maakt dat je ziet dat er toch voorruitgang in zit. Ik ben aan het werk, ben thuis bij m’n gezin en ga weer aan het werk… Ik hoop dat binnenkort de sleur er een beetje uit gaat.

  Geliked door 1 persoon

  • Sleur? Je hebt je kleintje, hahaha ja, oke, het is ook een gevoel denk ik, en jullie huis is natuurlijk aan kant… dus jullie hebben dat klussen nu niet natuurlijk. Door het klussen en eindelijk aan te pakken wat al zolang ligt, zelfs al voor ik in Liefste zijn leven was, gaat de tijd nu erg snel… ik blijf vooral motiveren.

   Like

 4. De tijd vliegt als een malle. Maar ja, ook hier ben ik bijna altijd wel ergens mee bezig dus dan heb je al minder tijd om je te vervelen of om te deneken dat de tijd niet vooruit gaat.
  IK heb ook totaal geen last van alles want heb altijd al mijn eigen leven zoals ik het leef gehad en daar is niets aan veranderd. Je, niet meer sporten in de sportschool, maar ik sport gewoon thuis. Ik coach alleen even niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat is hier bijna net zo, als je een klus met artiesten hebt gaat de tijd ook snel, maar is het toch anders, nu lijkt het sneller te gaan overigens dan dat er klussen op de agenda staan… althans, in of om huis schiet het nu op, in huis ook 😉 Qua opruimen en doen.

   Like

 5. Fijn dat het met Picasso goed gaat, hij ziet er ontspannen uit 😀 en wat een verschil al in de tuin! Dat gaat een lekker plekje worden voor de zomer!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, een enorm verschil! Geen idee wanneer dit klaar zal zijn, het komt toch het meest op hemzelf aan… ik kan weinig doen nog… Picasso, as we speak, is weer aan het buiten spelen, binnen, buiten, binnen, buiten, hahaha

   Like

 6. Echt klussentijd, je hoort het en leest het,.
  Er was veel te doen in zijn tuin, maar het is dankbaar werk: je ziet het opknappen. Nog even en de bbq kan aan. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahahaha ik hoor hem niet eens over een BBQ, volgens mij is dat niet zijn ding om te doen, maar eerder bij anderen, ik zat daar ook al aan te denken, maar nee.. die was er ook niet.. nog niet… 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.