Holwert: op de pier 2: belofte

holwert-pier2

Na de lunch, ging ik uiteraard nog even naar het einde van de pier. Dan wil je daar ook even rondneuzen natuurlijk en dat was bijzonder. Voelde goed in elk geval. Ik stond heel dicht bij een belofte gemaakt, om in dit jaar van 2018 richting Ameland te gaan, een dagje, maar niet op deze dag, nu wist ik wel waar we eventueel moesten gaan boarden.

holwert-pier1

Ik weet nog dat ik zei: ‘Eerst zien dan geloven….’ Iets in die trant, dat ik het wel zou afwachten, en zou zien tegen de lente/zomer. Hier werd sterk op gereageerd dat hij zijn beloften altijd na komt, waarom ik dit niet accepteerde als in we gaan!

holwert-pier3

Ik vertelde hem over een familielid, die altijd beloftes deed en ze nu niet meer na kan komen omdat zij er niet meer is. Dat je leert als kind, dat een belofte altijd uit komt. Het tegendeel was waar in mijn geval. Als ik alle beloften ooit gemaakt door deze of gene nog moet gaan innen… heb ik echt een probleem omdat sommigen er niet eens meer zijn.

holwert-pier4

Oma neemt je mee naar Indonesiรซ later… oma ging, ik zat thuis… opnieuw de belofte toen ze terug was, met het album van nu op schoot.

holwert-pier5

Oma is zelf ook nooit meer geweest, en zo nog vele beloften gemaakt en gedaan, groot en klein… nimmer waar geworden op eentje na, maar eigenlijk, net niet, het is mijn opa en andere oma, die dit waar hebben gemaakt ooit.

holwert-pier6

Daarom… beloof ik zelf nooit iets! Dit is goed doordacht geweest ooit… ik beloof je niets, maar ik ga mijn best doen! Dat is wat ik jou zal zeggen als je mij iets vraagt.

holwert-pier7

Ik weet niet hoe het komt, maar zodra iemand iets beloofd.. dan denk ik al… laat maar…

holwert-pier8

Wel verwacht ik het onverwachte, ga ik elke dag opnieuw in met positieve gedachten, en ik zie wel waar het schip strand vandaag. En dat bedoel ik dan positief!

holwert-pier9

Het schip vaart, jee.. hoe komt dit nu zo mooi uit? Ik wilde het hier helemaal niet over hebben eigenlijk, haha Het komt zoals het komt!

holwert-pier10

Alleen de vogels vliegen van…. waar zij willen zijn ๐Ÿ˜‰

holwert-pier11

Het schip vaart verder, net als ik, soms drijf ik even, maar dan is er ineens die duik! In het diepe sprong ik enige tijd terug. Ik vertelde over de belofte gedaan richting Ameland, dat ik nog nooit op welk waddeneiland dan ook was geweest…

holwert-pier12

Het was mijn duik… de belofte achter mij latend… door te vertellen… en het voorstel kwam… hij moest toch toevallig naar Texel… binnenkort... ik mocht wel mee…

holwert-pier13

Nog 1 gesprek, met de belofte… maar nee… hij wilde niet praten niks… het hield op voor mij, voelde mij toch al meer mantelzorger en huishoudster dan iets anders. Ik sprong zo diep, en besloot… hoe moeilijk ook… eng zelfs…

holwert-pier14

Maar ja… als ik nu kijk, naar Liefste… die mij dus mee nam naar Texel… gewoon zomaar, omdat hij er toch moest zijn… hadden we een topdag, ook al ging het regenen, dat midden in de zomer, werd het donker op het eiland.

holwert-pier15

Ik kwam weer boven, veilig en wel. Ik ben de belofte zeker dankbaar, nog altijd, want zonder de belofte, was ik Liefste nooit tegen gekomen. Oud collega’s, ze hadden elkaar zelf al jaren en jaren niet meer gezien. Soms kruipt het bloed op een hele rare manier, naar daar… waar het zijn moet.

holwert-pier16

Ik kijk zeker terug op een mooi jaar, van 2018, mijn kleinzoon werd geboren, ik was in de Culturele Hoofdstad te Leeuwarden deze zomer. Een zomer lang Pitch en Putt gedaan, weten jullie dat nog? En heel eerlijk, dat laatste mis ik best wel, vooral de baan van Koudum. het is zeker mijn bedoeling om daar weer eens rond te gaan, een rondje Pitch en Putt, maar het wanneer… dat is de vraag, het komt zoals het komt!

En dankbaar ben ik, en blijf ik.

Wat betekent een belofte voor jou?

Note: zijn woorden of zinnen schuin en vet gedrukt? dan zit er een linkje onder, alles opent in een nieuw tabblad.

 

16 thoughts on “Holwert: op de pier 2: belofte

  • Daarom maak ik ze dus bijna nooit, alleen als ik zeker weet, omdat het er dan al is bijv. dat ik het beloof, dat is vrij zeldzaam. Ik hou ook van de verrassing, ik luister, en kom het tegen of ik zorg dat het kan.. en ga dan gewoon ๐Ÿ˜€

   Like

 1. De pier is daar mooi uit. Wat is daar heel interessant om te kijken. Robbenboot zag wel beetje oud uit. Lijkt mij? Er stond daar bordje verboden te zwemen. Daar hebben hele sterke stroming. Daar kun je verdrinken dan kom je niet meer eruit. Schip van Sier gaat vast naar de Texel toe. Daar ben ik zelf nooit geweest. Ferry wel toen op school zat. Vakantie daar houden. Jou belofte was dankbaar geweest. Texel is zeker daar mooi om te zien. Ik heb op tv toen gezien. Je gaat vast weer rondje Pitch en Putt doen. Wanneer weet je nog niet. Komt wel. Je heb prachtig foto’s kunnen maken. Fijne dag. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Dit schip gaat naar Ameland, vanuit hier varen ze alleen naar Ameland, vanuit Den Helder naar Texel, vanuit Harlingen naar Vlieland en Terschelling, en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Texel was een andere dag ooit lang geleden ook. Belofte maakt schuld, vandaar dat ik ze zelf nooit maak, of ik moet direct al weten dat ik het waar kan maken. ๐Ÿ˜€

   Like

  • Precies dat! Dat doe ik dus ook het liefste, luisteren en zien of ik iets waar kan maken zonder dat ze het weten, dat is mij al meerdere malen gelukt met dochter bijv. ๐Ÿ˜€

   Like

 2. Door mijn rampzalige kindertijd en jeugd hecht ik totaal geen waarde aan beloftes van andere mensen. Zelf maak ik ze alleen als ik 100% zeker weet dat ik me aan de belofte kan houden.
  Veel mensen denken te gemakkelijk over beloftes en doen ze te pas en te onpas. Met zulke mensen hebben ik niets.Met meer mensen niet trouwens.

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn kindertijd was niet echt rampzalig, behalve de beloftes van 1 oma dus, romantiek is mij later uitgelegd, en wat je zegt, de belofte is dan snel gemaakt… ernaar vragen deed ik niet, het kwam wel dan… dat is nu anders inderdaad! Wij beloven niets, we zijn er voor elkaar en het komt zoals het komt, en ik maak de mooiste dingen mee ๐Ÿ˜€ Zelfs nu!

   Geliked door 1 persoon

  • Er komt een tijd na de corona, er zijn andere dingen geweest in 2018, en als je dat op gaat sommen, hadden we een hele week een huisje kunnen daar met gemak ๐Ÿ˜‰ het bleef ook niet bij die ene belofte, het is een voorbeeld van de velen gemaakt die korte periode.

   Like

 3. Ik heb vaker achter mn oren gekrabd in dat jaar als ik op je blog was …;-)
  Beloftes maak ik alleen als ik WEET dat ik het kan doen … zo niet dan is het …misschien of even kijken of..
  Maar een gemaakte belofte staat en word nagekomen ..
  Ook bij mij vind dat de oorsprong in mn jeugd waarin beloftes niet werden nagekomen ..
  En mijn vaste voornemen om later als ik groot ben het anders te doen

  Geliked door 1 persoon

  • Ik leerde al snel, belofte maakt schuld, dus nee, er werden niet zoveel beloften gemaakt in mijn kindertijd, en zo wel, de meesten kwamen wel uit dan…. het was dan al klaar of geregeld meestal ๐Ÿ˜‰

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s