De Buizerd

buizerd41

Althans, dit is volgens mij de buizerd. Ik zie er heel veel hier in het Friese langs de wegen, ook in Drenthe en Groningen maar altijd, als ik ze zie, in vlucht of op een paal, dan rijden wij natuurlijk op de snelweg… Of doorgaande snelle routes. Het zal niet.

buizerd42

Dit keer, zagen wij er eentje tijdens de roadtrip van juni 2018 op het boerenland. Hier is het wel mogelijk om te kunnen stoppen onderweg en de auto in de berm te zetten. Zo geschiedde en voor het eerst kon ik een buizerd redelijk op de foto zetten.

buizerd43

Wat ik nog weet, is dat wij inmiddels onderweg waren van Ferwert richting Holwert die kant op. Maar waar precies langs de waddendijk, weet ik niet meer. Vele boerderijen met land, ideaal dus.

buizerd44

Als het dan een beetje lukt, dan is je dag weer goed! Hierna, is het mij niet meer gelukt om op een plek of plaats te zijn waar ik ze rustig kon spotten en op de foto te zetten.

buizerd45

Wat ik wel weet, is dat ik ze tegenwoordig ook in Almere begin te zien, langs de Hoge Ring, als ik naar mijn werk ga en Liefste brengt mij, maar ook daar, zijn het net de onmogelijke plekken voor een fietser of als je wandelt daar te kunnen komen.

Even een tussendoortje, van dezelfde roadtrip van Hallum – Ferwert naar Holwert.

~later meer natuurlijk! ๐Ÿ˜€

19 thoughts on “De Buizerd

 1. Buizerd is zeker mooi vogel om te zien. Wij hadden toen onze balkon ook heel jonge buizerd gezien. Zeker verdwaald… Zat op de schutting. Raar gezicht. Best wel groot. Het is je goed gelukt. Ik zag bij ons erachter ook wel eens buizerd voor bij vliegen. Soms nemen een duik naar beneden om diertje pakken. Misschien muis of anders…. Fijne dag. Groetjes, XX

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier zie je er ook veel, en niet alleen de buizerd maar ook andere roofvogels. Pas nog moesten m’n kippen schuilen maar dat deden ze prima.
  Ik zie krijg ze met mijn telefoon nooit goed op de foto natuurlijk, dus ik probeer dat ook helemaal niet. Die van jouw zijn goed gelukt.

  Geliked door 1 persoon

  • HIer zie je ook andere vogels nog vliegen in de roof soorten, maar die zitten niet zo 1,2,3 langs de weg, hahaha Lauwersoog, de zee arend, schijnbaar, maar goed, dat laat ik ook aan anderen over ๐Ÿ˜‰ Met de foon, ja hey, nee, hier ook niet, als ik dit doe, dan toch met de grotere camera. Ik moest hier al aardig inzoomen namelijk weet ik nog. ๐Ÿ˜€

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s