Spiegelingen

ureterp1

Zeer goede vrienden van Liefste, hebben dit uitzicht vanuit huis. Ontzettend mooi als je het mij vraagt en we moesten voor wij naar Lauwersoog gingen even bij hen langs. Liefste heeft een stukje opslag bij hen in het pand. We zijn voorzichtig dus op visite gaan kan even niet, dus dan dwaal ik even voor totdat liefste geladen heeft wat hij nodig heeft.

ureterp2

Ik kreeg dus de tijd om de kikkers of padden te volgen. Het zit er vol mee, maar als je gaat kijken en zoeken, dan zie je ze natuurlijk niet, dit keer niet.Β  πŸ˜‰ Ze vielen ook stil als ik in de buurt kwam.

ureterp3

Omdat ik vooral in het water bleef staren en op de bladeren, zag ik ook hoe mooi de spiegelingen waren op dit moment. Ja, waarom niet? Dus ging ik anders kijken, naast het zoeken van eventuele dril of padden of kikkers.

ureterp4

ureterp5

Ik kon ze echt niet spotten in elk geval, hoe helder het water ook is. Ik nam nog wat foto’s van de boter of dotterbloemen, en toen werd ik alweer gesommeerd om in de bus te klimmen.

ureterp7

ureterp8

En hier besloot ik, voor wie het al zag? Dat ik de camera terug ging zetten naar 4:3, bij de bloemen zag ik, niet echt mooi zo op 16:9.

Mijn idee. Al met al, het hele verhaal hiervoor, was dit een mooie dag, zowel qua roadtripje, het weer, en de ontmoetingen.

Note: ik heb geen foto’s meer genomen op de boot of later, toen we daadwerkelijk een aantal stukken net gingen vangen op de grote berg in de haven, vergeten eigenlijk… en zo ook nog dikke stukken touw mee namen om hier dus een krabpaal voor Picasso mee te bekleden, als het zover is, komt dat ook echt op blog, maar de tuin, het ophogen, inmiddels is 3 kuub zand al ingegaan en ligt er opnieuw 3 kuub voor ophogen en bestrating in.Β  πŸ˜‰ De krabpaal staat dus even op een laag pitje.

Wil je terug lezen? klik dan op de onder staande linkjes, alles opent in een nieuw tabblad.

1. Rinsumageast
2. Even een visnetje halen
3. Lekker struinen in de haven van Lauwersoog
4. Lekker struinen in de haven 2
5. Achter het net vissen?
6. De vissers ontmoeten

26 thoughts on “Spiegelingen

 1. Spiegelingen is zeker prachtig om te zien. Vooral waterlelie blad is zeker te zien op de water. Wat is daar weer mooie omgeving. Jammer dat je geen dril en kikkers te zien. Moet wel toevallig zijn om te zien. Boterbloemen staat mooi op de foto’s. Je hebt heerlijk gehad. En je liefste ook. Fijne zondag gewenst.

  Liked by 1 persoon

  • Dank je wel, ja de spiegelingen die zijn er, of zijn er niet, ze waren er nu wel. Ik weet ook niet of ze al zover waren om dril te leggen… het is alweer een tijdje terug ook πŸ˜‰ Jullie ook een hele fijne zondag!

   Like

 2. Ik maak alleen nog foto’s met mijn telefoon. Die kan alles. Spiegelingen zijn altijd leuk, zeker als ze haarscherp spiegelen. Ik heb de nodige kikkers alweer gezien hier en daar.
  De tuin afmaken is nu heerlijk met dit weer. Niet te warm.

  Liked by 1 persoon

  • De kikkers, hahaha ja, heb ze wel weg zien springen elders… nu hoor ik ze volop, maar echt… ik zie ze niet!!! en ja ik weet echt wel waar ik moet kijken eventueel, hahaha vooral ook dat ze stil vallen, dan moet ik al lachen, de kleine etterbakjes… en als ik dan weg loop…. dan gaan ze weer. πŸ˜‰

   Like

  • Altijd voorzichtig! Inmiddels loopt het weer een klein beetje, voor onze vrienden die in quarantaine zijn geweest en zitten nog steeds zoveel mogelijk. Dat maakt het hier en daar mogelijk om elkaar weer wat te zien, maar dit is een groot gezin, vandaar nog altijd voorzichtig!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s