Rinsumageast

rinsumageest1

Daar moesten wij even naar toe. Rinsumageest op zijn Nederlands. Ik had ringen besteld om mijn mandala in te kunnen haken. Deze zijn zo groot, dat je ze eventueel zelf op moet halen in dit geval. Besteld bij: Hobbydoos.

rinsumageest2

Dit werd dus een halve roadtrip, eentje om van te genieten en daarom sprak ik af om op 6 mei te gaan. In overleg natuurlijk. En zo geschiedde gisteren, een prachtige dag, en even samen erop uit, roadtrippen. Wat een prachtig stukje Friesland is dit toch ook.

rinsumageest3

Omdat we in de bus zaten en reden, heb ik niet veel foto’s gemaakt onderweg, maar we kwamen uit bij deze oude zuivelfabriek waar hobbydoos de webshop in gevestigd is! Zo bleek!

Rinsumageest (officieel, Fries: Rinsumageast) is een dorp in de gemeente Dantumadeel, in de Nederlandse provincie Friesland.

Het is ten zuidwesten van Dokkum en ten noordwesten van Damwoude. Het is het meest westelijke dorp van de Dokkumer Wouden en wordt ook wel lokaal De Geast genoemd.

rinsumageest4

Zelfs deze foto heb ik nog even vanuit de bus gemaakt, onderweg naar verder, nog een stukje rijden.

 Het dorp ligt op de grens tussen de Friese Wouden, het Buitenveld en de kleistreek. Door het dorp stroomt de Murk. Sinds 2009 is de Friese naam van het dorp de officiële. Waar voorheen op de plaats- en straatnaamborden zowel de Friese als de Nederlandse namen werden vermeld, wordt sindsdien alleen nog de officiële Friese naam vermeld.

rinsumageest5

We moesten wel met de bus, omdat de grootste ring maar liefst 150 cm doorsnee is, en dat past net niet in een gewone auto. Niet zo erg voor mij nu, omdat liefste de bus heeft, lekker makkelijk 😉

rinsumageest6

Voor wie goed kijkt, ziet de sluizen al… bij Lauwersoog, midden op de brug verlaat je Friesland, en rij je zo Groningen in…. En daar gingen wij naar toe, naar de haven.

Zijn zinnen of woorden schuin en vet gedrukt? Dan hangt er een linkje onder wat open zal gaan in een nieuw venster of tabblad.  😉

Voor nu, ga ik even verder met handwerken, en wat kaarten schrijven, want mijn nicht is op 5 mei bevallen met een spoedkeizersnede van mijn 2de achternichtje.

~later meer.

21 thoughts on “Rinsumageast

  • hahahaha ja… het is makkelijker als er familie zit 😉 Als jullie er zijn is de kans groot dat ik weer in Almere zit, als de DBS open gaat tenminste, ik weet nog steeds niet waar dit nu onder gaat vallen…

   Like

 1. Hobbydoos? Met zo’n naam verwacht je toch dat ze wel een doosje hebben om de boel in te verpakken 😆 😛
  Ik hoef niet goed te kijken om de sluizen te zien. Ze staan duidelijk op de foto.
  Roadtripjes zijn altijd leuk.

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha ja die naam… ha ha ha 😛 Al rijdend genomen die foto, vandaar… geen gelegenheid tot stoppen op dit punt dus… ja.. en ja… roadtripjes zijn altijd leuk 😀

   Like

 2. Rinsumageast ziet heel hoog uit. Hobbydoos? Hoe komen daar op…. Lijkt wel eens doosje om in te pakken? Sluizen op de foto zie je wel goed in de verte. Is zeker vrij nieuw daar. Gefeliciteerd met jou nichtje bevalling.
  Leuk dat ook handwerken en kaarten maken. Succes ermee! Het is zonnig weer. Fijne dag gewenst. XX

  Geliked door 1 persoon

  • Na het afsluiten van de Lauwerszee in 1969 ontstond het Lauwersmeer. De uitwateringssluizen zorgen ervoor dat het water van de Friese boezem en de Electraboezem op de Waddenzee wordt geloosd. Dit geschiedt als het eb is. De schutsluis bevindt zich in Lauwersoog.

   De sluizen zijn in beheer bij het waterschap Noorderzijlvest.

   Het sluizencomplex droeg tot 2 oktober 2007 de naam Lauwerssluizen. Die dag heeft het de naam van R.J. Clevering (1914-2013) gekregen, die van 1955 tot 1979 voorzitter was van het toenmalige waterschap Hunsingo.

   Like

 3. Wat grappig, ringen voor je mandala en de schoorsteen wordt ook door ringen bij elkaar gehouden.
  Weet je dat er familie van me een steen fabriek hebben, moest er aan denken door de schoorsteen. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s