Huisvlijt: Mandala gehaakt, of is het nu een tafelkleed?

mandala-annabel1

Tsjah, wat zal ik eens zeggen. Ik had nog een luxe Scheepjes Whirl staan waarvan ik van plan was nog een omslagdoek te haken of iets. Maar ja, dat loopt nu niet, nu grote evenementen als Castle Fest ook moeten wijken, dacht ik… kom… laat ik eens wat in de nieuwste of laatste hype wat gaan doen!

Een mandala haken!

mandala-annabel2

Maar dan wel eentje die groter is dan de dromenvangers die ik voorheen al haakte zo nu en dan… Dat is de mode, de nieuwste woontrend ook eventueel. Voor aan de muur! En zo geschiedde, hij is klaar, zover.

Maar, even… een mandala haken is eigenlijk niet meer dan oude patronen van vroeger die toen als tafelkleed(je) gingen dienen. In het nu, worden ze dus opgespannen in een passende ring, lampenkap ringen worden hier voor gebruikt, sommigen doen het ook in een hoepel zag ik al, en ik heb ze ook al gezien vanuit een fietsvelg… kortom, wees creatief!

Op Pinterest of gewoon online vind je heel veel patronen, maar ook in de kringloop was ik even, en vond daar oude haakboeken en Ariadnes uit de jaren ’70.ย  Ik app mijn moeder, en wat zegt zij? ‘Wil je aub even zien wat er nog meer ligt? Ik wil de hele stapel hebben!’ย 

Right? Ooit was ze er namelijk lid van, een abonnement had zij hierop, maar ja, met opruimen jaren terug, alles weg gedaan, nu spijt dus…

mandala-annabel3

De ringen zijn besteld, deze ligt alleen uitgestreken met de hand op de vloer, 110 cm dus… kortom, de ring gaat minimaal 120 cm worden, wie weet zelfs 130 cm… als ik een mailtje binnen krijg nu, dan gaan we de ringen halen, laat hobbydoos.nl nu in de buurt zitten… In Rinsumageast, ik kan het ook niet uitspreken hoor, geest op het einde is ook goed ๐Ÿ˜‰

Anyway, mensen doen moeilijk over patronen die al eeuwenoud zijn, uit boekjes komen die onze betovergrootmoeders al haakten voor op de tafels, en wil jij deze nu haken? Er is geen diagram van, noch een patroon, dan vind ik het toch knap, dat je dit patroon zo uit je blote hoofd kunt vertellen via youtube.

Je kunt, eventueel mee schrijven natuurlijk met pen en papier, dan heb je het patroon zelf, nee heb ik niet gedaan, ik heb stap voor stap hier gevolgd, ik kwam maar net uit, nu nog de ring dus…

Als het echt af is, dan zien jullie ook het resultaat natuurlijk ๐Ÿ˜‰

Wat ben jij aan het doen nu zo thuis? Creatief gezien.ย 

 

24 thoughts on “Huisvlijt: Mandala gehaakt, of is het nu een tafelkleed?

 1. Wat heb je heel mooi gemaakt. Het is kunst om te maken. Daar moet wel geduld om te maken. Mooie kleuren heb je gedaan. Dromenvangers ken ik ervan. Je hebt dan ook met veertjes eraan hangen. Het is wel veel werk aan. IK heb klein stukje naar de film gekeken. Pppfff… Ik dit niet na. Knap van jou!!!! Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik haak nu ongeveer een jaar of 4… denk ik, en als je start kun je dit ook nog niet, maar door doen en oefenen, dan komt het uiteindelijk zover. ๐Ÿ˜€ Dank je wel, en voor jullie ook een fijn weekend!

   Like

 2. Ik vind hem mooi hoor, zekers. Daar ben je wel even mee bezig geweest. Ik creatief… ik moet alle creaties van S en Y al bekijken, aanhoren wat ze er mee bedoelen en gewoon werken. Ik kom tijd te kort. Ik lees hier wel creatief.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat is een mooi! Ik klus, en maak muziek.Sport. Loop. Fiets. Ik houd me wel bezig zoals ik normaal ook doe. Wat dat betreft is er voor mij niet veel veanderd behalve dan dat ik niet naar de sportschool kan, en dat vriendenbezoek nu al even niet kan.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, hier hetzelfde, hier gaat alles ook gewoon door, met inderdaad, dat ik mijn familie even niet zie, en vrienden. Maar ook voor nu, omdat dochter bijna jarig is, het lekker ‘sneupen’, winkelen zit er niet zo in, allemaal snel, snel, snel, en voor kleinzoon zelfs via internet moeten bestellen, dat is minder leuk.

   Like

 4. Ik zal je eerlijk zeggen dat het me niets zegt, Mandala of tafelkleed. Ik zou het niet ophangen, en ook niet op tafel leggen. Mijn oma zou het mooi gevonden hebben, mijn moeder wellicht ook, maar niets voor mij. Het is wel supermooi gemaakt, mijn complimenten.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahahaha, het is de hype voor in je huis momenteel in de woonkleuren van de stijl van het interieur.. meestal boven de bank… of in de slaapkamer, maar ik zie ze ook al voor de ramen opduiken. Dank je wel voor het compliment, ondanks dat je het verder niets vindt!

   Like

  • Dank je wel! als je zoiets voor in huis wil, mag je altijd even contact opnemen. Ben al een andere aan het oefenen met goedkoop garen, maar wordt niet mooi nog, lukt wel ๐Ÿ˜‰

   Like

 5. Heel mooi, de kleur ook. Doe ik je niet na, ik krijg al blaren bij het dรจnken aan haakwerk. โ˜ป
  De Ariadne herinner ik met nog wel, leuk voor je moeder dat jij ze nog vond.

  Geliked door 1 persoon

  • Inmiddels een hele stapel voor 3 euro, aan ariadnes, handwerken en de Knip voor haar gescoord, hahahaha Ze is nu al blij ๐Ÿ˜‰ Mooi voor moederdag ๐Ÿ˜€

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.