Op Urk

maan1

Maar eerst, boek 5, Maan is uit, prachtig boek, samen met boek 4, Parel, zijn dit nu mijn twee favo verhalen uit de serie van De Zeven Zussen. Inmiddels ben ik al in boek 6 gestart, Zon genaamd. Dat kostte mij even moeite omdat er de reis tussen zat van mijzelf wat kleding en hobby dingen en Picasso natuurlijk naar Friesland.

Dat is inmiddels gelukt, maar nu nog het wennen weer. Genieten van elkaar ook, samen aan de slag en zo ook zijn werk alweer, wat wel gewoon zo hier en daar doorgaat maar in een andere formule. Later meer hierover.

urk1

Sinds dat wij gevraagd worden om binnen te blijven, deed ik dat eigenlijk al, liefste ook trouwens, maar ik nog meer. Nu is het heel erg handig dat ik eigenlijk een thuis mens ben, of de mussen nu dood van het dak vallen of niet. dat ik maar zelden de deur uit ga als ik nergens heen hoef. Dat is nu natuurlijk een grote uitkomst!

Zelfs als ik wel even moet, en dan met name, naar een winkel, dan zit ik er echt tegenop te hikken, dat is misschien wel de meest gevaarlijke plek en plaats om te zijn. Je kunt zelf wel van alles in acht nemen, en doen ook, maar als anderen zich er minder aan houden of denken dat het wel mee valt allemaal, dan kun je zelfs met minder mensen al in de knel komen.

Nou goed, onze trip naar Friesland, we reden de dijk, dat vinden wij beiden fijn. Binnendoor op naar Urk. Wij kijken namelijk naar het programma Urk! op SBS6. Ook al ben ik vaker op Urk geweest, de laatste keer stonden we net aan de verkeerde kant… midden in de haven… ik wilde naar het oude dorp, toen al πŸ˜‰

urk3

Dit keer reed Liefste even wat verder en hop, we kwamen aan in het oude Urk, bij de vuurtoren. Was het er rustig? Nee, niet echt, mooi weer, maar wij reden telkens naar daar, waar niemand leek te zijn, en dan toch nog… hoppa, kwam er weer iemand langs, zelfs hoestend en proestend, maar goed, hooikoorts seizoen, al heb je er hier aan het water denk ik…. minder snel last van. (op deze dag dan, koel, fris, maar zonnig).

urk2

Wij waren hier op een door de weekse dag vorige week ergens, buiten het weekend oom in elk geval. Want in het weekend willen wij gewoon binnen blijven als iedereen denkt dat het wel oke is om naar buiten te gaan. Ik vind het lastig, ook dit moment, maar Liefste had zoiets, wie weet laatste keer…. πŸ˜‰

urk5

Hoe mooi het ook even was, ik voelde mij er niet 100% lekker bij om hier te zijn en met mijn camera rond te zwaaien. Ik vind het dan ook knap, terwijl men vraagt om je aub thuis blijft, dat iedereen die ik al dan niet ken, er gewoon op uit trekt met de camera. Ja, ik nu ook. Toch voelde ik mij vreselijk fout. Ik heb er niet echt van kunnen genieten, ik bleef maar om mij heen kijken of er niet iemand liep of aan kwam. Want zij die langs mij kwamen, leken er niet om te zitten in elk geval, sommigen begonnen zelfs tegen mij te praten, waar ik afstand probeerde te houden. ‘als ik dan niet daar kan eten, eet ik wel hier!’

Een Meneer dus die vlak voor mij zo op de rand van de muur sprong en daar zijn lunch ging eten terwijl ik er al stond… stilzwijgend ben ik door gelopen.

urk6

Dan kom je ook nog langs Zeeland… dat viel op, zo groots in de haven, de naam sprak mij natuurlijk ook ontzettend aan πŸ˜‰ Ik noem dit een stofzuigerboot πŸ˜›

urk7

De botterwerf…

urk9

urk10

Van bovenaf, op zeer veilige afstand, heb ik deze foto gemaakt, de man had het niet eens door verder. Prachtig mooi, op de klompen, met de hand…

Later meer.

Stay Safe, stay home…

25 thoughts on “Op Urk

 1. Voel je niet schuldig Suzan .. je hebt ook dat loopje nodig …het verzetje om het allemaal vol te kunnen houden.
  Piet en ik vallen volledig in de risicogroep maar wat is het heerlijk om ergens even de wind door de haren te voelen..Wij komen geen winkel meer in ..
  Maar wij kennen de gebieden waar we moederziel alleen op de wereld zijn … voor mijn gevoel lopen we dan ook geen enkel risico en zijn we geen risico voor een ander..
  Rondje rijden met de raampjes open is ook heerlijk …
  Maar net als jij blijven we het weekend binnen om de thuiswerkers alle ruimte te geven .
  En ook ik vond Parel en Maan mooi … nu ook bezig in Zon…

  Geliked door 1 persoon

  • Schuldig is een groot woord, ik merk gewoon dat als ik buiten ben, er teveel mensen zijn, die het schijnbaar niet zo nauw nemen met de regels, ondanks het grote bord ook nog in dit geval… Zon, ik kom er iets meer lastig in, dan de vorige boeken, maar dat komt ook, drank, drugs, wat al in eerdere boeken voorkomt dat het zo gaat zijn, maar ja, dat is mijn wereld niet, nog… hahaha

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik vrees het wangedrag van de jeugd en zie ook nog steeds aannemers busje rijden met een man of zes erin. Dat kan toch ook niet goed zijn. Ik loop ook liever niet tegen de verkeerde aan…

  Geliked door 1 persoon

  • Ze werken hier in de straat gewoon zij aan zij, de riolering wordt vernieuwd in de straat, daar waren ze al mee gestart, ja dat kan ook niet open blijven tot midden in de zomer… :O

   Like

  • Ik kwam er voor het eerst als tiener, dagje toeren met mijn ouders, stonden we dan in oranje outfit, ik, mijn moeder in turkoois op een zondag, whahahaha als er al mensen buiten waren, keken ze zwaar afkeurend naar ons, we zijn dan ook niet lang gebleven.

   Like

 3. Hier zie je bijna niemand… onze dichtstbijzijnde buren wonen bijna 2 km verderop. Alleen Al’s het nodig is ga ik naar de winkel. Hubby blijft thuis bij de kids die homeschooled now.
  Boodschappen kunnen we online bestellen en op afgesproken tijd ophalen.
  Urk is mooi, vele jaren geleden eens geweest.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, de boodschappen bestellen, kan hier ook als het zou moeten, alleen is er drie dagen vertraging, maar dan ben ik alweer door andere dingen heen, en zover van tevoren plannen wat ik nodig heb qua voedsel ben ik ook niet zo’n ster in… dus ik ga met grote voorzichtigheid op latere tijdstippen eventueel even boodschappen doen, verder zoveel mogelijk binnen.

   Like

  • Een hele gekke tijd, ik ben zelfs even blij dat dochter even geen werk heeft nu, zodat ze lekker thuis kan blijven met kleinzoon. We hebben net even video gebeld, erg leuk ook, hahahaha.

   Like

 4. Urk ken ik op tv. Ik ben niet zo weg van. Urk is wel daar mooi om te zien. Leuke boek heb je weer van 7 zussen maan. Wat is daar mooie omgeving. Je bent zeker uit. Prachtig foto’s. Ik blijf liever thuis. Corona toestanden is erg. Urk zijn wij nooit geweest. Wel mooi! Blijf gezond.

  Geliked door 1 persoon

  • Als het weer kan, dan zeker een keer naar Urk gaan, is de moeite waard πŸ˜€ En Maan is al uit, ik ben inmiddels in Zon bezig, voor nu de laatste en nieuwste van de serie, deel 7 komt volgend jaar uit denk ik…

   Like

 5. Ik ben ook graag thuis. En dan maakt het niet veel uit of ik in huis, in mijn werkplaats, of in de polder of aan het water ben. Ik ga nooit op vakantie bijvoorbeeld dus ik neem ook geen vreemde ziektes mee terug.
  Urk, ik hoorde van familie dat het daar redelijk heftig wordt qua corona.
  Die foto met die vuurtoren, geweldig. Die zou ik wel in zijn geheel willen zien, maar dit is ook al prachtig. Mooi voor een tekening of schilderij.
  Lezen doe ik nog steeds te weinig, maar ik benut mijn tijd verder prima.
  Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  • De vuurtoren in zijn geheel ging niet… omdat het strand bezaaid was met mensen, ik ben op veilige afstand gebleven πŸ˜‰ En qua corona daar, is ook niet zo gek als je ziet hoe de huisjes hutje mutje op elkaar staan, de steegjes waar de deuren op uitkomen alleen al, ook daar heb ik een foto van, dat was net breed genoeg om doorheen te lopen ja… dan kun je soms ook niet anders.

   Geliked door 1 persoon

  • Blij zijn wij juist als we thuis zijn, onze eigen dingen kunnen doen, lekker aan de haak weer, nieuw patroon… uitproberen, daarna in het net doen met veel kleur. Tuin… kortom, ik vermaak mij wel en Liefste ook πŸ˜‰

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s