De laptop… what happend…

zonnehoed3

Tsjah, het kan verkeren zeggen ze dan weleens. Zo heb je iets, zo is het even weg. En dit keer, ging er per ongeluk, natuurlijk! Wat koffie over mijn laptop heen.

6 Dagen, vorige week Dinsdag: Ik word alleen wakker en ga met een kop koffie bij de laptop zitten welke nog maar net is opgestart, ik heb echt nog niets aangeraakt, de bedoeling is… Even wat dingen naar de externe opschuiven om op te slaan.

De koptelefoon zit er nog aan, die ik nog nooit op deze laptop heb gebruikt sinds ik hem heb. Bij het eruit willen halen omdat ik weer even alleen ben, pakt de draad de koffie, die voor het eerst ever! Omvalt in de buurt van de laptop.. en trust me, er hebben een hoop bakken koffie bij gestaan… Dus nieuwe activiteit was de boosdoener.

Al had ik de koffie al op een andere plek, zie? Nieuwe activiteit… staan, verderop en ik dacht nog, pfffffffff, het is maar een klein beetje, meeste ging de grond op en het kleed in… oh wacht… dat veldje waar velen met de vinger scrollen en doen.. geen idee hoe dat heet…

Goed, door mijn snelle actie wel geleerd van anderen in het verleden, meteen doekje en schoon maken waar ik bij kan, met schoon water, verdunnen nu!

Ik kijk online, ik vind een zaak met een 9.3 en weet dat deze veel mensen heeft laten reageren en ik kies de winkel die maar een 4.7 heeft…. en er professioneler uit ziet, en zelfs minder recensies heeft staan… veel minder!

Ik bel, leg mijn probleem uit en hij zegt, 30 euro voor onderzoek, 25 voor back up, dan hangt het van de onderdelen af ALS, dat nodig is…. bladiebla… Maar voor nu, laptop op zijn kop, en wat ik wil weten eigenlijk. ‘Kan ik de föhn erop zetten?’ Nog voor ik de vraag kan stellen, zegt de man al… zet de föhn erop… kijk!

Ik besluit mij rustig op te stellen, dat had ik al, en ik het 24 uur te laten drogen voor ik een beslissing maak of ik hem weg zal brengen ja of de nee… ik vind dit nog wel mee vallen en iets zegt mij, dat de schade ook mee zal vallen, maar ja… er moet even iemand naar kijken, zelf durf ik het niet open te schroeven.

Toevallig? Heel toevallig, komt mijn moeder die middag langs, dat was al afgesproken maar goed… Ik vertel het haar, laat het zien. ‘Ik kan het vragen!’ Zegt ze, ‘Maar dan ben je hem even kwijt, wanneer komt jouw Liefste weer… bladiebla’

‘Wat doe je er laconiek over!’  Komt er ook uit haar mond. “Tsjah, ik heb nu een foon waar ik mijn rekeningen mee kan betalen en als het moet, mijn mail kan lezen in elk geval, de rest… ach ja… dat zij zo!”

Die avond, appt mijn moeder… mijn pa wil wel kijken… ze komt de volgende dag weer, om de laptop op te halen. In de avond, het is woensdag… Ikzelf vind het al fijn dat hij eerst wil kijken voor ik de laptop eventueel weg moet brengen en met Liefste heb ik het er al over, nou ja, misschien tot de zomer, even laptoploos, dan zij het zo! Ik heb mij er bij neer gelegd, dus  LOS GELATEN.

Donderdag breekt aan, ik werk, en ik ga aan het werk… ik post heet vorige blogje, terwijl ik nog pauze heb op mijn werk na de lunch. Ik wil toch wat kwijt omdat ik weer dat niet iedereen op IG zit, of wil, en ook niet op FB, al heb ik daar eigenlijk niets gezegd. Zo belangrijk vind ik FB nu…  NOT.

De vrijdag start en al op tijd sta ik in het centrum bij de Bruna, even wat posten, en daar zie ik alweer het boek staan…  De Zeven Zussen… en zo had ook mijn moeder het er al over, en is zij nu in boek 3, al bijna uit zelfs.. leest als een trein.. zegt ze…

Ze staan bij de counter, op rij… 5 delen, deel 6 onderweg… Ik zie de prijs… Het valt mee, ik verwacht dat ik mijn laptop nog zeker een week kwijt ben. Dat ik hem pas kan halen als Liefste er ook weer is, dat hij moet rijden straks en neem een besluit… ik neem deel 1 mee!

Thuis, lees ik een paar bladzijden, dan leg ik het weg en begin met Netflixen, mijn series, The Crown en Sabrina, beiden nog niet gekeken, en de laatste is ook weer uit, net! Dus ik bingwatch… pas in bed, als ik ga slapen, pak ik het boek verder op… en dan…

Later meer.

 

 

 

22 thoughts on “De laptop… what happend…

 1. Gelukkig is weer terug met je laptop. Koffie… Ik begrijp het wel. Back-up is zeker heel belangrijk om te doen. Dan kun je altijd terug halen. Dit kost altijd geld. Hopelijk komt dan goed. Mooie foto!

  Geliked door 1 persoon

 2. En toen je het boek oppakte …volgde een nacht met weinig slaap want je kon het boek niet dicht klappen en bleef lezen ..
  Fijn dat je laptop weer terug is

  Geliked door 1 persoon

 3. Voor de laptop is schoon water belangrijk… En daarna laten drogen in de oven bij ca 35-40 graden. Ik heb eens een desktop uit een lekkage gered waar het water uit droop… Uit elkaar gehaald en alle onderdelen schoon gemaakt en daarna gedroogd in een oven… Heeft hier thuis nog jaren gewerkt.

  Geliked door 1 persoon

 4. koffie is een slecht combi, je hebt kans dat de toetsen gaan plakken.
  Open schroeven proberen schoon te maken, net wat Sjoerd schrijft. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, het grappige is, dat Liefste net een desktopje had gehaald, hahaha en dat ik ook heb gezegd, een tweede laptopje als reserve en wat andere dingen op te kunnen doen misschien… 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.