Blij met mijn fontein

kamerfontein7

Het is wat allemaal. Zo zie je maar, dat iedereen zo nu en dan even met andere zaken bezig is tussendoor, dan slechts de leuke kant van het leven te vieren. Hier dus dubbel en dwars even, mijn flat, en dan ook nog onze gezondheid. Liefste die het echt heel zwaar te pakken heeft gehad en pas nu weer bij begint te komen. Ergens heb ik hem in week 2, nog altijd boven de 40 graden kunnen meten in de avond. Kun je nagaan in de eerste week toen ik geen thermometer bij de hand had.

kamerfontein8

Ik maak mij niet zo heel erg druk meer om alles, het was even fijn om gewoon even te vertellen wat er aan deze kant speelt buiten jezelf om en waar je telkens weer voor moet bellen en doen, of wachten. ~klik hier, mocht je het gemist hebben~.

kamerfontein9

Gelukkig heb ik afleiding in huis, vooral als de zon dan ook nog even gaat schijnen. Dan zit ik graag aan de grote tafel. En kijk, luister, naar het kabbelende water. Ik kijk de nieuwe bladeren de plant uit. Dit is de Monkey Mask/Monstera adansonii trouwens… een familielid van de Monstera.

kamerfontein10

Vier verschillende beeldjes heb ik erbij besteld, standaard zit er maar eentje bij de fontein, de anderen kun je los bestellen en dat heb ik gedaan als compleet geheel.

Door hetgeen op het tableau van de waterval te zetten, activeer je wat je graag wilt. Liefde, Rijkdom, Nieuwe weg met bescherming en Meditatie.

kamerfontein12

Aan de andere kant van de fontein, stond mijn lidcactus die net weer heeft gebloeid. Deze staat nog in de woonkamer omdat er weer nieuwe knopjes in zitten van bloemen maar of deze nu nog uitkomen is de vraag… Ik denk dat ik deze maar weer even in de logeerkamer zet, minder licht, wat koeler en dan staat deze met Pasen weer in de bloei denk ik.

kamerfontein11

Budha van de liefde staat nu, vrijwel altijd eigenlijk, bijna altijd… geactiveerd. En mocht je het jezelf afvragen? Ja, voor mij, werkt deze feng shui fontein, voor Liefste ook. Vaak ben ik diegene die ermee bezig is, ook voor hem, en gek genoeg, wat ik er ook opzet met positieve gedachten? Het komt uit… Ik ben blij met mijn fontein!

Waar ik deze fontein vandaan heb? ~klik hier~Β 

Mijn planten komen overal en nergens vandaan, en op het moment ben ik ook weer aan het stekken, heb ik al gestekt, niet met deze nog. Dat laat ik later nog weleens zien. De laatste 2 jaren alweer, is deze hobby ook weer vernieuwd bij mij, huiskamerplanten en wat kan en past. Vooral het ouderwetse stekken, dat doe ik eigenlijk voor het eerst in mijn leven nu. maar wat is dat ontzettende leuk!

Heb jij kamerplanten? Zo ja, wat zoal? πŸ˜€Β 

25 thoughts on “Blij met mijn fontein

  • Ik zou het niet eens weten ook, op de logeerkamer staan succulenten en kleintjes nog ook, in de keuken de graslelie met heel veel jonkies weer. Op mijn eigen slaapkamer staan ook nog eens 3 planten nu in de vensterbank, dat is de koele kant en het minste licht, als de zon er staan, ’s morgens πŸ˜‰

   Like

 1. Wat gaaf om te zien dat jij fontein hebt. Wat is deze heel mooi om te zien. Planten tussenin is zeker prachtig gezicht. Ik heb linkje bekeken. Wat is daar heel goedkoop. Ik ga nog keertje kijken op mijn gemak. Het kan wel voorstellen dat je blij bent. Geniet met je mooie fontein. Budha is zeker ook heel mooi erbij. Dan geeft rust in huis. Fijne dag. XX

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige foto’s, Suus! Ja, ook ik heb diverse kamerplanten. Maar hoe die allemaal heten zou ik een buurvrouw moeten vragen. Ook bij mij thuis heerst de griep trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, kamerplanten genoeg hier waaronder onder andere cactussen en vetplanten ( mijn favorieten) yucca’s, drakenbloedbomen, noem maar op.
  Het leven is ook niet een groot feest al willen sommigen wel doen geloven dat dat wel zo is. NU is leven natuurlijk mooi maar het heeft twee kanten.
  Jouw fontein is mooi. Rustgevend ook.

  Geliked door 1 persoon

  • Heerlijk kamerplanten al ben ik nu wel met vliegjes even bezig terwijl de planten amper water krijgen, 2 stuks, ik moet even kijken voor aaltjes. Het leven heeft zeker twee kanten elke dag weer nieuwe keuzes! De fontein, is heerlijk! πŸ˜€

   Like

Reacties zijn gesloten.