Stempels

stempels13

Jullie dachten dat ik het ging hebben over een nieuwe hobby. Die lijkt er overigens wel te zijn, gezien ik ook al bezig ben met Vattenval, ivm warm water wat niet warm wordt.

Met de RRS, rioolreinigingsservice, omdat mijn flat vaak stinkt vanuit de badkamer, en deze zit midden in het huis, dus mijn hal kan behoorlijk stinken naar nog niet eens riool maar erger.

En Feenstra, is met mijn ventilatie/afzuiging bezig, er komt een nieuwe motor in.

stempels14

En buiten, kijken we tegen de stempels aan die van de zomer al geplaatst zijn. De muren scheuren… Dus ook Ymere zelf is bezig? We zien niets of niemand. Het staat al maanden, en de scheuren zijn zo’n 10 jaar geleden al gemeld, naar wat ik nu hoor, al door verschillende bewoners door de tijd heen. Ook op mijn balkon zitten scheuren die ik al jaren geleden heb gemeld. ‘Niets aan de hand Mw.!

stempels15

De eerste twee foto’s zijn van op de hoek, vanaf mijn balkon gezien. Daarachter zit een kapperszaak, en daarboven zitten nog 4 appartementen, daar wonen dus mensen.

Kort gezegd, de flat verzakt en ik zeg nonchalant, dat de flat op instorten staat. De woningbouw meld anders, het valt wel mee allemaal. De constructies moeten vervangen worden maar ze zijn met een derde? Inspectie bezig of iets. Kortom er gebeurt bijna niets.

stempels16

Vanaf mijn balkon genomen, recht voor de ingang van ons portiek… Hierboven zitten de slaapkamers van mijn buren, die worden gestut.

stempels17

Ik heb geen idee hoelang dit nog gaat duren allemaal, zover dus weinig. Maar de woningbouw dekt zich in natuurlijk, en zo nu en dan krijgen we een brief, dat inspectie nummer zoveel binnen kort eraan komt. Pas daarna een plan opstellen bla.

Wat betreft de Vattenval, dat is al ruim 8 maanden nu aan de gang, en het woordje compensatie is al gevallen, maar dat willen ze nu pas doen als het opgelost is, zover dus nog altijd niet. Er komt koud water uit de kraan, en soms best lang. Schijnbaar ben ik de enige die klaagt.

Tot ik eergisteren een buurvrouw sprak, die wel degelijk hetzelfde probleem heeft net zo lang al ook. Maar zij had de woningbouw gebeld ipv de vattenval, en daar kreeg zij te horen. ‘U heeft geen service contract, dus kunnen we niets doen?’

Ik heb haar verteld, dat ze de storingsdienst van de vattenval moet bellen, en daar de klacht moet neer leggen. Ik weet nog niet hoe dat is afgelopen, heb haar nog niet gesproken.

De RRS, rioolreinigingsdienst, in oktober al, 9 oktober, is er iemand geweest, die mijn probleem heeft aangehoord, nadat ik de huismeester had gevraagd wat ik moest doen. Die was hier toevallig in de flat aanwezig. Hij schrok en begon over een standleiding? Zal wel, ik moest meteen bellen! De boel staat op ontploffen! Zei hij.

Ook de Mr. van de RRS in oktober zei hetzelfde nadat hij mijn douche had schoongemaakt, niets te vinden! Maar wel het borrelen en het putje omhoog en stank.

Ik Ymere gebeld, want ik moest de standleiding opgeven, dat die schoon moest. Neeeeeeeeeheeeeeeeeeeee, dat was te kostbaar, nu eerst maar eens mijn toilet reinigen dan…Β  En weer een middag thuis gezeten, toilet van de kant af, tot 24 meter diepte heeft hij schoon gemaakt, niets…Β  ‘Wat als het weer en nog steeds gebeurd?’ vroeg ik. ‘Nee, zei hij, het is nu wel klaar!’

Binnen een week, 2 dagen later, belde ik alweer, mijn doucheputje komt nog altijd omhoog! En het borrelt!

Mr. nummer 3 kwam, inspecteert, snap het niet, we kibbelen nog een beetje, weer een middag thuis gezeten en niets… ‘Er moet een rooktest gedaan worden mw.’

(dit was allemaal in december en ik ging ook nog even weg)

Januari…. RRS komt de rooktest uitvoeren, dat gebeurde in de badkamer, van de wastafel naar het doucheputje… Jullie raden het misschien al?

De rook, kwam erin, maar er niet meer uit, ze deden iets anders en de zwarte prut spoot uit mijn doucheputje…

‘Camera!’ Werd er geroepen. ‘We gaan even de camera erbij pakken mw.’

Goed… de camera komt eraan, die ging erin, daarmee zagen ze dus dat de rook nog hing, misschien lagen de leidingen schuin. Ook niet… conclusie…

‘De standleiding moet schoon Mw.! Iedereen moet dan thuis zijn, dus u krijgt mettertijd een brief en daar staat de datum in, wij moeten vanaf het dak… bladiebla….’

Ik zei slechts… ‘dus Uw collega die hier op 9 okt. was, had direct gelijk…. het is nu 2de week januari…’

De boel staat op ontploffen. Kortom, als ik er even niet meer ben? Dan lig ik ergens in de stront of onder de puinhopen van het gebouw πŸ˜‰

Tot heden nog niets gezien. En zover gaat het nog altijd goed πŸ˜‰

Ik woon hier al bijna 26 jaar inmiddels, niet zo gek allemaal.

 

 

34 thoughts on “Stempels

    • Voor de bewoners hadden al lang nieuwe flats gebouwd moeten worden.
     Onverstandig van de woningbouwvereniging het onderhoud te verwaarlozen, nu kost het ze veel meer.

     Geliked door 1 persoon

     • Dat laatste, zeker waar, waar andere dingen wel bij zijn gehouden, zoals het schilderen van houtwerk aan de buitenkant is met regelmaat gebeurd… en de balkons zelf, maar dit? En ja, ik betaal al 26 jaar service extra bij de huur in. Tot heden is alles ook wel gedaan wat moest hoor, maar ja nu, nu moeten er ook andere bewoners ingeschakeld worden, grotere operaties, hadden ze zeker 10 jaar gelden al eens moeten doen… was handiger geweest inderdaad.

      Geliked door 1 persoon

 1. Het is nogal wat verzakking. En stankoverlast bij jullie zeg. Vreselijk voor jullie. Wij hadden toen niet zolang geleden ook beneden in de gang ook stank. Naar soort stront. Put achter kast was verstopt. Ook gemaakt. Het is geen pretje. Trok door de lift heen naar boven. Bij jou is het vele erger. Sommige doen ook moeilijk om dit op te lossen. Vies eigenlijk. Je woon al 26 jaar al. Wij 30 jaar alweer. Hopelijk kunnen nog bij jullie oplossen. Heel vervelend iets. Drama eigenlijk! Fijne dag. Groetjes, xx

  Geliked door 1 persoon

  • Het hoort erbij, maar het zou fijner zijn als de woningbouw gewoon zorgt voor eerder en met regelmaat onderhoud… Vanuit hunzelf, dat scheelt een hoop! En ja, het gaat goed komen verder, althans, binnen zeker wel! Ze zijn hard aan het werk en ik blijf gewoon bellen. πŸ˜‰

   Like

   • Woningbouw moet zeker heel goed onderhouden. Vaak hoor dit vaker. Slecht onderhouden. Het klopt…Zeker weten gewoon doen bellen. Eigenlijk is niet eerlijk dit zo gaat. Succes. En vooral sterkte.

    Geliked door 1 persoon

  • We gaan het vanzelf merken, als het pappen en nathouden is, ben ik benieuwd waar ze mee gaan komen als dit om zou moeten, of weg… (wat wel opvalt, is dat er telkens meer vluchtelingen hier geplaatst worden die amper Nederlands spreken… dus nogal wiedes dat men niet belt voor klachten).

   X

   Like

 2. Ymere: ‘Dus u hoort water door de binnenwand druppelen wanneer de bovenbuurvrouw doucht? Dat is uw verbeelding, meneer!’ Twee jaar later staat een bedrijf de kelderruimte leeg te pompen…

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, zoiets, maar dan met een leiding in d vloer die gebarsten was, al jaren terug, buren beneden mij een schimmelmuur, hier niets te vinden, nee logisch als de leiding in het beton gestort is, kortom, mijn hele vloer moest open… vanuit slaapkamer, hal en naar de keuken…

   Like

 3. Woningstichtingen … je word er soms gek van ..
  O mevrouw dat stangetje hebben we niet …dat moet besteld …..jaar later gebeld en er kwam iemand langs met een stangetje ..die niet goed was … er moest er een besteld worden en we komen in Augustus langs ….
  Het is nu eind Januari en gister kwam er iemand voor de klemmende buitendeur , schuurdeur en poort die ze niet willen schaven … gister is dus gezien dat alle deuren gewoon scheef hangen … en hij heeft ze recht gehange ..
  Oo en dat stangetje die heb ik in de auto …onee die past niet … maar ik ga het oplossen en met die woorden ging hij weg …en ik…ik wacht het maar weer af …ook de muur van de tuin staat los van het huis …het wachten is op een enorme windvlaag die hem omblaast … ze weten het ..
  Het enige waar ze bijzonder vlot mee zijn is de jaarlijkse huurverhoging

  Geliked door 1 persoon

  • Het enige wat eruit komt telkens, is dat men ergens stalen balken wil gaan plaatsen… en wat is prettig, het werd al minder prettig… maar ja, dat heeft een andere reden. πŸ˜‰

   Like

 4. Het is net of ik naar mijn eigen appartement kijk, riool is nu gecontroleerd en goed bevonden.
  nieuwe ketel geplaatst en nu staat het gebouw in de stijger wegens schilder en reparatie aan de buiten gevel.
  Even volhouden en dan is het bij jou ook weer in orde. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Het waren de schilder afgelopen voorjaar, die het hebben geconstateerd en hebben gemeld… ik denk als de schilders dat niet hadden gedaan, dat men nog niets had gedaan…

   Like

 5. Ook niet zo gek, Almere is gebouwd op ingepolderde grond. Je kunt er op wachten dat dat een keer inklinkt en als er dan huizen staan zakken die mee. Riool lucht, slechte ventilatie, woningen worden soms echt slecht gebouwd en er wordt vaak genoeg op kosten bespaard, al zal men dat nooit toegeven.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik woon gewoon in de Zuiderzee πŸ˜‰ De huizen hier om heen doen het verder goed, zelfs de flat aan de overkant… geen idee of deze flat waar ik in woon, ooit de bedoeling is geweest, gezien het als laatste ertussen is gezet… je weet het niet.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.