#balconylife

moonbyday1

#balconylife, is een serieuze hashtag op IG. ~klik~ .

Vanmorgen, eindelijk, de wind weg, de zon schijnt en ik doe de deur open voor Picasso en zie de maan staan. Yesssss, gelukkig staat mijn camera op tafel naast de #balconylife 😉

balconylife2

Terwijl ik een foto of tig neem van de maan bij dit daglicht, kijk ik eens om mij heen. Ik zie appels die ik al eens genoemd heb bij ~Klaproos~, dat ik die heb neer gelegd voor de kerst al, en er is van gegeten maar ik zie niet wat of wie.

Officieel mag dit ook niet, omdat velen aan de achterkant, maar ook aan de voorkant hun vuil storten, eten dus met name. Waardoor we al jarenlang last van muizen kunnen hebben, het hangt er wel vanaf hoe schoon je huis is verder. Maar ze dringen vooral door in de boxen, en ook hier, heb ik geluk dat ik precies in het midden zit en de buitenkant zijn natuurlijk als eerste aan de beurt om in te kruipen.

balconylife3

Omhoog, kijk ik weer en zie de boom, die er altijd al stond, al bijna 26 jaar kijk ik ertegenaan in de verte. De vogels zitten er natuurlijk graag in, en ook nu, zie ik cirkelen, landen maar het viel mij al op. Veel meeuwen die cirkelen rond de boom en dan zie ik het…. Ik probeer ze al een tijdje te vangen met de camera, wat eerst niet lukken wil.

balconylife4

Beneden zie ik bij de garages van de huizen een kat lopen, die hoort hier trouwens, kom ik vaker tegen. Van wie hij of zij is, geen idee verder. Ik kijk verder op de grond onder mij, en dan zie ik het echt. Een flits zie ik vanuit mijn ooghoek, iets fladderen.

balconylife5

Opnieuw, heeft iemand maar dan echt buiten op het parkeerterrein, de weg ernaast, doodlopend… iets neer gegooid… aan cirkelende meeuwen kan ik dat altijd wel zien, vaak zoek ik al, maar nu was ik te geconcentreerd op de lucht eerst voor ik dit zag.

balconylife6

Alles komt erop af, en ze vechten elkaar de tent uit. Zou je niet zeggen hier, maar echt. Dan hoor ik de kat ineens brommen, samen met een andere kat, territorium, maar ze zitten ergens in 1 van de tuinen die afgesloten zijn… dus ik hoor ze wel, maar zie ze niet. Picasso zit veilig achter mij, op zijn paal, in de deur opening en kijkt slechts.

balconylife7

Ik pak mijn koffie, neem een slok en blijf kijken, het moet en zal mij een keertje lukken… vliegende vogels op de foto te krijgen.

balconylife8

Het is in de verte, maar ze zijn ook zo snel. Inmiddels zie ik ook mensen voorbij komen lopen onder mijn balkon. Auto’s parkeren, mensen stappen uit, kijken omhoog naar mij zie ik allemaal vanuit mijn ooghoeken. Bang dat ze op de foto worden gezet, maar mijn blik recht vooruit vertelt hen dat ik het niet op hen heb gemunt. Alsof ik met een jachtgeweer boven sta of zo…

balconylife9

Dan schiet ik nog 1 foto en zie? Al meer naar wat ik graag zou willen, zonder statief, zonder steun, met de vogel mee zien te bewegen, hoe snel ook, en op hoop van zegen…

~klik~

Vraag van de dag: Wat zou jij nog eens graag op de foto willen zetten wat tot heden nog niet is gelukt? 

37 thoughts on “#balconylife

 1. Het is zeker een mooie dag, ik heb vanmorgen buiten niet op de maan gelet.
  Vangt Picasso ook muizen?
  Hier mag ook niet worden gevoerd, er komen ook ratten van, maar er zijn er die daar lak aan hebben.
  Ik zou graag nog eens een IJsvogel willen fotograferen. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Picasso vangt ook muizen ja, gelukkig wel! tot 2x toe heb ik ze in de keuken gehad, althans, ze deden een poging, als Picasso het ziet, dan is hij ook niet weg te branden en blijft er net zo lang tot hij ze heeft… ben ik erg blij mee!

   Like

 2. Die maan staat er mooi op zeg. Die had ik weer gemist 😛
  Eten buiten gooien is hier not done! Als ik het zie zeg ik er gelijk wat van. Het trekt naast muizen ook ratten aan, en die zitten er zo vanuit de polder. Maar of appels zoveel kwaad kunnen? Vogels zijn er blij mee. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, van de maan… jij mist de maan altijd 😛 En als ik het zou zien wie het doet.. dan kan ik wat zeggen, maar het ligt er al als ik langs fietst, en met 4 woonlagen incluis begane grond, is het lastig te achterhalen wie het dan zijn of haar keuken uit heeft gegooid…

   Geliked door 1 persoon

 3. De maan, het is me nog nooit gelukt om die écht mooi op de foto te krijgen. En een roofvogel, die heb ik ook alleen nog maar vanuit de verte kunnen fotograferen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.