About last night: The Whole of the moon

Wat was ik blij mensen, gisteren eindelijk brak het wolkendek en stukje bij beetje kwam de zon door waar ik de rest van de middag kon genieten en dan ook nog!

Volle maan in het verschiet en het zou helder blijven, dan ook nog een gedeeltelijke verduistering iets met slagschaduw…

moon1

Ik zag de maan opkomen, vanuit mijn keuken en slaapkamer raam, waar de bomen dan in de weg staan…

moon2

Toch heeft het wat, beetje laat of vroeg misschien maar de maan schijnt door de…

moon4

Ik ging op zoek, vond tijdstippen, zette het in de groep van de tribe, hahaha tuurlijk, en ja… iedereen kijken, opletten, maar net als hier… ik zei al, we zitten aan de verkeerde kant van de maan… bleef ze super helder schijnen! Wat was dat ook mooi!

moon01

moon03

moon02

En dit met mijn digi only fine pix van Fuji camera, zonder statief genomen, allemaal losse pols…

 

30 thoughts on “About last night: The Whole of the moon

 1. Hij ging vanacht bijna recht over m’n huis. En was mooi vol. Dat gebeurt maar weinig. Waarschijnlijk had ik rond 1 uur buiten kunnen staan zonder schaduw. Met de zon lukt dat alleen binnen de keerkringen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ze staat hier, want de maan is een zij… de zon is een hij πŸ˜‰ Meestal voor in de zomer, nu meer achter het huis, en gaat langs zij… als het nu mooi helder was geweest, had ik wellicht een foto kunnen maken dat ze nog te zien is in de blauwe lucht. Heb ik ook weleens gedaan πŸ˜€

   Like

   • Dat zal kloppen. Voor de zijdigheid van topografische namen wordt het Latijn aangehouden. Luna eindigt op een a dus is het vrouwelijk net als Maas dat van Mosa komt. Logisch klinkt het niet, omdat Daan een mannennaam is. We hadden dat fraaier op kunnen lossen door dat ding Mana te noemen. πŸ˜‰

    Like

 2. Prachtig maan om te zien. Maan was bij ons niet te zien voor ons. Bij jou wel prachtig foto’s van gemaakt. Ik ben naar bed gegaan. Muziek is mooi om te luisteren. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. IK had gelezen dat er iets zou gebeuren maar heb er verder geen aandacht aan gegeven πŸ™‚ Een vriend van me had er op gewacht maar eigenlijk niets vastgelegd.
  Die camera maakt goeie foto’s. Ik heb er hier ook nog twee liggen.
  The Waterboys, geweldige band.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.