Mardyk richting Terherne

snekermeer1

Gisteren liet ik al een stukje van het Snekermeer zien, en hier het vervolg, het fietspad met woningen erlangs, maar ook nog, woonarkjes ergens. Dus hier sloegen wij af en gingen op richting Terherne.

Het was grijs en iets nattig leek wel, erg vochtig in de lucht in elk geval. Kijken jullie mee naar de bootjes die daar liggen?

snitsermar10

snitsermar11

snitsermar12

En toen, in de verte, wees Liefste op een brug, en dat daar zijn jeugd lag… natuurlijk maakte ik de foto van de brug in de verte.. met nevel…

snitsermar13

We liepen nog een klein stukje door, Liefste vertelde mij dat hier in de buurt, de Groene Draak ligt… juist die van het koninklijk huis, of Beatrix eigenlijk.. En het hek zat dan ook dicht, nee geen foto’s van. Het was niet te zien. Door het hek heen, is de bovenstaande foto gemaakt.

En deze ook… ik draaide mij om…

snitsermar14

Op de terug weg… richting auto.. dus, de vogel, wow.. toch wel mooi…

snitsermar15

Een klein sluisje…

snitsermar16

En dit…. ineens…

snitsermar18

We pakten de auto en reden een stukje terug, omdat wij op de heen weg hierheen al een mooi plekje hadden gezien, en ik allang had gevraagd om daar even te stoppen… dat gingen we nu doen.

~later meer.

Dit verhaal begint in Poppenwier:

Yn en Út Poppenwier ~klik~
Kunst in Poppenwier: de koeien van Koos Reinsma ~klik~
Bij het Snekermeer/Snitsermar ~klik~

 

9 thoughts on “Mardyk richting Terherne

 1. Ik heb nog in Sneek gewerkt. Grappig, ik heb als ik er over nadenk best op veel plekken in Nederland gewerkt. Met de auto Zeeland uit en dan werken, soms een week op hotel. Blij dat ik dat niet meer hoef te doen.Wat een stressleven was dat eigenlijk.
  Het is er wel heel mooi ja. Bijna net zo mooi als Zeeland.

  Geliked door 1 persoon

  • In de kost dus… logisch, hahaha Ja stressen, van je hobby je werk maken zeggen ze dan, niet wat je vind of kunt of moet… en het mooie, gelijk op het lijstje 😉 Gedeelde eerste plek 😀

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuk uitstapje en op foto vijf zie ik nog iets van mijn ouder werk.
  Oh, dat wist ik niet dat de Groene Draak daar ligt.
  Wel een gebied waar je tot rust komt. Hans

  Like

 3. Het is Friesland maar ook echt Nederlands: plat, water, groen, bootjes. Rust zal er alleen buiten het toeristenseizoen zijn, zoals op veel plaatsen.
  Een mooi landschap.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.