Kunst in Poppenwier: De koeien van Koos Reinsma

poppenwier7

Koeien, Boeddha-beelden, etalagepoppen… Je kunt het zo gek niet bedenken of Koos Reinsma uit Leeuwarden maakt er wat ‘kleurigs’ van. De oud-reclameschilder kan niet zo goed stilzitten. In zijn tuinhuisje-atelier achter huis is hij eigenlijk iedere dag wel aan het schilderen. Zelfs zijn leren jas moest er aan geloven.

~Bron~

poppenwier8

De Picasso van Leeuwarden/Ljouwert wordt hij genoemd. Ik zeg alvast, zoals in het vorige logje stond, we zijn in een schuilkerk….je… heel klein, super druk, je kon er amper je kont keren… er was weinig licht… foto’s, zijn dus niet van grote kwaliteit… ik kon ook nergens bij eigenlijk… schuifelend achter elkaar aan….ย  velen bleven bij Koos hangen… een praatje was amper mogelijk…

koos-reinsma9

Dat neemt niet weg, dat hij een plekje verdiend hier, Liefste dacht, het zal niet zo druk wezen, we gaan hem gezelschap houden, right? Yn en รšt dus…

koos-reinsma10

koos-reinsma11

De koeien zijn inmiddels een grote opdracht, Koos schildert ze voor Campina die ze weer weg geeft als relatiegeschenken, ze gaan dus de hele wereld over, de 3D beschilderde koeien…

 

koos-reinsma12

Overigens hebben wij ze ook al heel groot in de weilanden zien staan ineens, zonder dat wij het wisten… riep ik … ‘hey, daar staan Koos’, doelend op 3 levensgrote koeien beschildert, je herkent ze direct. (nee geen foto’s van, het was nog grijzer dan vandaag, en we waren er al voorbij toen ik ze zag.)

koos-reinsma13

Zien jullie de grijsaard in de beschilderde jas? Dat is nu Koos… met Liefste die hem alvast gedag zegt. Wij hadden een cadeautje mee, waar hij niet eens de tijd voor had om uit te pakken, whahaha Volgende dag, blij mee Suus! Ga ik direct… nou goed, hij is er heel blij mee.

Binnenkort, gaan wij wel weer even bezoek in zijn Atelier in Leeuwarden, dan heeft hij alle tijd voor ons ๐Ÿ˜‰ Ja, ook wij, of Liefste, heeft een echte Koos Reinsma in huis, wil je die zien?

~klik dan hier, zie het filmpje, en dat eerste beeld met de hoed op daar nog… is van ons.~

Opent in nieuw tabblad… kortom het is veilig om te klikken.ย  ๐Ÿ˜‰

poppenwier22

Wij liepen rustig aan weer terug naar de auto, welke naast de kerk stond… nog even een rondje om de kerk, zodat ik dit mooie plaatje kon schieten. Met het licht iets mee. Om dan het bord te zien, u staat hier, en liefste die aanwijst waar hij nog even heen wil terwijl de zon nog net niet onder is juist. En mijn vraag activeert om het te doen… Het Snekermeer zien, een stukje…

poppenwier27

Liefste zijn jeugd, ligt hier rond het meer, maar ook de tv serie van deย  Kameleon heeft hij in mee gespeeld, zowel achter als voor de schermen ๐Ÿ˜‰

14 thoughts on “Kunst in Poppenwier: De koeien van Koos Reinsma

  • Nee, Liefste, zit niet in dit filmpje, je had hem wel herkend, hij heeft de depressieve clown gespeeld, whahahaha Ze kunnen niet alles laten zien in zo’n promo… Liefste staat bij Koos, je ziet hem op de rug.. zwarte jas, geruite shirt eronderuit.

   Geliked door 1 persoon

 1. Grappig, ik knoei soms ook wel eens wat met verf en van de spetters en zo kreeg ik het gekke idee om er kunst mee te maken. Dat lijkt een beetje op wat Koos doet. Alleen ik doe het niet productief en niemand weet het, of wist het want nu heb ik het hier getypt.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahahaha inderdaad grappig, er zullen er meer zijn, maar zijn grootste geheim zal ik niet verklappen, doet hij zelf wel, voor wie zoekt ๐Ÿ˜‰ En hij doet het al heel lang, het was ooit in de reclame wereld zijn werk ook.

   Geliked door 1 persoon

  • In Barneveld stonden ooit kippen… heel groot, geen idee of die er nog zijn.. hahaha heb ik ook nog wel fotos van, maar was ook zo’n grijze dag toen.

   Like

Reacties zijn gesloten.