Family updates

family6

Ik heb altijd geweten dat ik minder tijd zou krijgen om te bloggen als ik eenmaal iemand aan mijn zijde zou vinden die past en wij samen verder gaan in dit leven. Die is er, zoals jullie weten, ruim een jaar nu, en it goes well.

Daarmee heb ik niet alleen mijn familie maar krijg ik ook de zijne erbij, bestaande uit 1 dochter gehuwd, en 1 zoon, samen wonend. Nu nog beiden zonder kinderen maar de vraag is allang gesteld door mij. Bij beiden is het wel zo dat zij er in de toekomst mee aan de slag willen, en ze zijn allemaal dezelfde leeftijd als mijn dochter, kortom.. kwestie van… dagen? Weken? Maanden?  Misschien nog een paar jaartjes.

family8.jpg

En ik, ik heb al een kleinzoon! En hij gaat goed, behalve dat hij net als zijn moeder, kampt met de longen, vroeger heette dat gewoon astma bij jongelingen, maar nu, is er een ingewikkelde engelse term voor. Schijnbaar vind men de kinderen te klein om ze al met astma te betitelen. Dit hebben we geweten, liep dochter al bij de kinderarts, kreeg hij al pufjes, werd ontslagen omdat het even goed ging. Lag hij vorige week ineens in het ziekenhuis en kampt met hoge koortsen, nu nog. Hij is wel thuis! 

Nu, is hij thuis, maar nog altijd, hoge koorts ineens weer, en voor mij, is dit helaas een herkenbaar fenomeen. Jarenlang heb ik met mijn eigen dochter ermee gezeten, alleen. (omdat haar vader weg liep).

family7.jpg

Ondanks dit kleine tegen vallertje, gaat het super goed met mijn kleinzoon! Hij kruipt, doet stapjes, ook al los, maar los lopen vind hij nog eng, hahaha. Gooit, rolt, speelt, kan heel goed op zichzelf zijn, tenzij hij achter gelaten wordt bij een opa of oma en mama is nog in de buurt. Mama, heeft hem iets teveel verwend met oppakken, en vind het zielig als hij even huilt 😉

family11

Ik pas heel soms op, omdat ik niet altijd kan. En sinds hij niet lekker is zo nu en dan, na zijn eenkennigheidsperiode, zijn de tanden aan de beurt, en verdomd… als het niet waar is… is hij altijd niet lekker als hij bij mij komt, ondanks de lach, slaapt veel, en de laatste keer spoog hij alles er weer uit wat we hadden gegeten die dag.

Deze dag, was dan ook omdat dochter en schoonzoon, EIN-DE-LIJK een huisje hebben gekregen en gingen verhuizen. Het was verder een top dagje voor oma hoor, kon hem verwennen met nieuwe kleding en zo… even de stad in.

family9

Mjah, oma komt kijken naar het nieuwe huisje… in de Noorderplassen, ze moest toevallig tekenen terwijl ik mijn werkdag had, dus na het werk ging ik even door. Klein, maar fijn, het is van hen, het inwonen is klaar!

family10.jpg

1 van de uitzichten, ze zitten daar prima qua natuur, aan de rand van, dicht bij de dijk. Dochter neemt zoon dan ook vaak mee om te wandelen, prachtig mooi, het ligt dan ook pal naast een vaste fietsroute van mijzelf in de zomers als ik richting de dijk ga. Dat komt dus wel goed!

family12

En hier, nieuwe te grote broek, lekker te groot t shirt, en niuewe warme te grote sokken, ik ben het verleerd, maar afgelopen zaterdag, was ze even hier, en zei ze tegen mij.. mam… jij hebt deze foto gemaakt, maar ik word hier zo vrolijk van!

En daar doen we het voor, ondanks de ~viral indused Wheezing~ <—Engelse uitleg; zoals men het nu noemt, is het een zeer vrolijke jongen aan het worden.

 • Bij kinderen tot zes jaar wordt veelal de symptoomdiagnose episodisch expiratoir piepen gehanteerd en soms astma, bij kinderen van zes jaar en ouder veelal de diagnose (allergisch) astma.

 • Het diagnosticeren van astma bij kinderen tot zes jaar is moeilijk omdat het uitgesproken astmapatroon veelal nog afwezig is en mogelijkheden voor spirometrie ontbreken. Bij kinderen van zes jaar en ouder wordt, bij vermoeden van astma, een screeningsonderzoek op inhalatieallergenen aanbevolen.

 • ~Bron~

 

Mocht je Engels goed zijn, klik dan op de eerste link.

De grootste update, al wist niet iedereen dat denk ik, is dat mijn kinderen en kleinzoon hun eigen stekje hebben gekregen nog maar net, en heel erg happy zijn!

Ik weet dat ik enorm achter loop op de blogs bij iedereen, ik doe mijn best, maar nog altijd, het is een drukte van jewelste aan deze kant, ik mis het, tegelijk, ben ik druk bezig met van alles, naast het ultieme genieten wat wij doen, Liefste en ik, als wij samen zijn. Binnenkort ga ik voor het eerst in maanden ook weer naar Drachten, waar de andere kinderen op mij wachten 😉

Family… the more, the merrier!

Note: mijn nicht is zwanger van haar tweede, yippie ay yeeee 😀

22 thoughts on “Family updates

  • Dat is gek, wat kan helpen is even mij eruit gooien en opnieuw volgen doen, ik heb het ook weleens, of de mail eruit, en opnieuw je mail invoeren. Ik krijg ook rare meldingen van wordpress namelijk, dat ik een blog plaats, en nergens te vinden is, als ik dan terug ga in de edit, staat ie er ineens wel… heel gek! Dus kan aan wordpress liggen. ❤ En ja, genieten doen we zeker, met de familie en met zijn tweetjes 😉

   Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, en genieten doen we altijd, juist als ik afwezig ben ook, al is het lezen van blogs ook weer even lekker. Zit ik ook inmiddels weer op hete kolen, dingen willen doen 😉 Jullie ook een fijne dag, en ik ben onderweg! Naar jullie 😀

   Like

 1. Die luchtwegen dat is me wat, de algemene term die veel gebruikt wordt is CARA (Chronische Aspecifieke Respiratoire Aandoeningen). Zoek maar eens op. Ik heb er zelf veel ervaring mee gehad, en nog steeds.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet wat het is Sjoerd, CARA, dat had mijn dochter dus ook al, en ikzelf kreeg het na mijn 14de, vanuit mijn vader, dus het is genetisch in dit geval… Eliza had het ook al vanaf de 2de week na de geboorte dat ik haar eerste babyhaler kreeg. Zij heeft daarmee ook op een CARA vriendelijke school gezeten ooit… wat inhield, elke dag schoonmaak, stofvrij en de leraren wisten wat te doen als….

   Like

 2. Leuk mannetje is je kleinzoon. Vooral de foto waar hij met de kat op staat vind ik erg mooi.
  Mooi dat ze niet te ver bij je vandaan wonen. vooral in de eerste jaren moet je elk moment met kleinkinderen mee pakken.
  Soms groeien kinderen probleemloos over bepaalde ziekten heen, hopelijk komt het met jouw kleinzoon ook op z’n pootjes terecht.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk, zo’n manneke, ik hoop dat de klachten bij het groter worden verminderen. Dat zie je vaker.
  Vroeger noemden men alles CARA, nu is COPD is de naam, astma wordt weer apart genoemd.Maar ik zal ook wel achterlopen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja we lopen allemaal achter, COPD is het nu, klopt ook… mijn dochter begon bij de CARA, wred COPD, en nu dus… niks… tot 6 jaar te lastig te bepalen dus, dus piepende longen, induzed wheezing… viral… en wel pufjes…

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik las pas een heel artikel gewijd aan kinderen die problemen hebben vanwege de klimaatverandering en alles wat er in de lucht zit. Bij jullie is het erfelijk en mijn astma komt ook weer ergens anders vandaan.
  Jullie boeren goed met z’;n tweetjes 😀 leuk!

  Geliked door 1 persoon

  • Oh, maar dat geloof ik graag, wegens de klimaatverandering, maar ook de nieuwe tijdskinderen en soms ook te snel diagnoses maar ook al die E nummers, ook al kregen wij dat ook, ergens… iets met evolutie van de mens? Ooit waren wij ook apen… Bij ons is het inderdaad erfelijk, vanuit mijn vader, en die rookte ook nog toen.. Caballero zonder filters… ahum… en werd ook allergisch voor onze vogels, kanaries… schijnbaar hebben we die ook nog gehad ooit, hahaha

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s