Tijnje, De Deelen, Veen/Turfwandeling 5

Tijnje39

Kunnen jullie mijn dilemma begrijpen als ik zo’n wandeling maak in een compleet en totaal nieuw gebied met perfect foto weersomstandigheden?

Tijnje41

Foto 1… maar ja… foto 2, net een ander perspectief en laat zien waar ik op sta.

Tijnje42

We staan trouwens al naast de parkeerplaats, en wij vroegen ons al af, of er uitgezette wandelingen in dit gebied staan, met paaltjes of zo. Ja dus, een wandeling van anderhalve km kwamen wij op uit, letterlijk uit… hahaha wij zijn precies andersom gegaan.

 

 

klik op een foto om groter te zien. Hier kwamen wij dus ene ouder stel tegen die rustig een stuk fruit zaten te eten. Lekker ouderwets, in een plastic bak, mes erin, bladiebla, zo deden wij dat vroeger ook. Zij kwamen hier vaker. Het was er nu dus heel erg rustig. Normaal is het hier best druk en dat snap ik best!

Wij gingen alweer, ik vermoed dat wij niet de hele route hebben gelopen, we lieten ons leiden door even tussendoor en snel eigenlijk, en toch rustig aan. Omdat we allebei slechter ter been zijn, hadden we dit besloten zo. Zien hoe we erin zouden komen, of we goed konden lopen. Het is ons gelukt en ik zou hier nog wel wat langer kunnen rondlopen, Liefste ook wel. Sterker nog, toen ik met dit voorstel kwam, blijkt dat…

Tijnje40

Hij, hier in het verleden al heel vaak is geweest, zijn kinderen zo mogelijk nog vaker. Zijn ouders lagen hier met de Con Amore, hun boot namelijk heel veel en vaak. Alles over de natuur, hebben zij zichzelf hier in dit gebied mede aangeleerd. Vogels, planten, bloemen en later namen zij hun kleinkinderen dus mee, en die speelden hier hele dagen, renden er rond. En dat zie ik wel voor mij!

Het is groot, uitgestrekt en wat is er leuker dan al die loopplanken en bruggen, niet wetend waar je uit komt. Kortom, voor mij was het nieuw, voor Liefste een trip back on memory lane, hij was er jaren en jaren niet meer geweest…

Er komt nog 1 blog aan over dit gebied, en dat is… iets meer over de industrie, die loopt er nog steeds namelijk πŸ˜‰

~wordt vervolgd~

Tijnje, De Deelen 1
Tijnje, De Deelen 2
Tijnje, De Deelen 3
Tijnje, De Deelen 4

21 thoughts on “Tijnje, De Deelen, Veen/Turfwandeling 5

  • Precies dat, en heel soms? Kom ik met nul thuis… Liefste vroeg het laatst ook al, ‘moet jij geen foto’s maken…’ Uhhh, nee ik heb al 15 jaar materiaal… (we waren in Amersfoort, hahaha).

   Like

 1. Toch wel bijzonder dat we nu zo van de omgeving kunnen genieten, waar men vroeger hard werkte.
  Als je andersom loopt zie je de omgeving ook anders.
  Dan komen inderdaad de herinneringen boven. Hans

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s