Tijnje, De Deelen, Veen/Turfwandeling 4

Tijnje33

Shhhhhhhhhhht, heel zachtjes liep ik hier rond. Stapje voor stapje, en stil staan. Mijn adem hield ik in. Ik zag iets bewegen en het was windstil.

Tijnje31

Het zachte mos, het water, het nodigde uit, de zon zeer zeker, hoe zacht kon een elfje hier nu hier liggen in het zonnetje, of een trol zelfs, die even om het hoekje zou komen kijken.

Tijnje34

Het blad en de bes, samen in een zacht hangbedje in de volle zon. Delicaat, fijn, het leek wel kant. Doorzichtig en warm.

Tijnje32

Ik zoom nog even in, sta nog altijd stil, ik besef dat ik toch even een teug adem moet nemen, ik voel mijn hart kloppen, zacht en rustig. Ik fluister zacht, en mijn woorden komen aan bij de reus… ‘Liefste?’ ‘Heb je dit gezien?’

Tijnje35

Ik zie een tweede fijne delicate fijn geweven hangmat, of is het een handschoen in de maak voor een Prinses? Zal Assepoester hier straks verschijnen met haar Petemoei?

De reus, antwoord…

Tijnje36

Hij heeft het gezien… ik volg hem opnieuw, dartel rond hem heen, ik klim en klauter, en vraag mij af of de elfjes zich nu zullen vertonen, nu wij een stukje verderop zijn, stel je toch voor, dat het bewijs wordt geleverd! Dat ze bestaan!

Tijnje37

Ik eindig met opnieuw deze aardappel bovisten… in de groei in de maak, en zelfs dit, ziet er sprookjesachtig uit nu in dit licht.

Tijnje38

Ik wil zeker een keertje terug, maar dan wel op net zo’n rustige dag als deze. Het leek of wij alleen waren. Later hoorden wij, dat het er meestal erg druk is. De MAANdag op een zonnige dag is dus een perfecte dag om te gaan, en deze luxe hebben wij vaak, dat wij dan juist vrij zijn.

~wordt vervolgd~

Tijnje, De Deelen 1
Tijnje, De Deelen 2
Tijnje, De Deelen 3

19 thoughts on “Tijnje, De Deelen, Veen/Turfwandeling 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s