Zomeravond in het Beatrixpark

beatrixpark27

Nu ik de eerste 2 zomeravonden met zonsondergangen heb gedaan, kom ik toe aan misschien de mooiste avond die wij in augustus hebben gezien toe. Deze avond begon voor ons met Maison in het Beatrixpark.

Zonsondergang  1: klik hier hondenstrand Bos der Onverzettelijken.

Almeerderstrand bij avond: Klik hier 

beatrixpark28

Nu dit stuk dus, het Beatrixpark en ik kan jullie alvast verklappen, dat DE foto’s pas morgen gaan komen in een volgend blog 😛 Dus geniet eerst nog even van het gouden uurtje en Maison die ook hier weer mocht zwemmen, de natuur die ik zag… En er gewoon een paar topfoto’s weer uit mijn camera kwamen qua golden light, gouden licht.

Jullie kennen het wel nu toch? Klik op een foto en…

beatrixpark35

goldenlight34

Boven: Dit is een zeer goede favoriet van Liefste geworden… Maison die gewoon zwemt in gouden ringen… golfjes… topfoto zei hij. Altijd leuk om te horen.

beatrixpark32

Dit was wel een dingetje in het park. Dit park. Hier liggen ook de ultieme vaarroutes naar de Noorderplassen en zo naar het Markermeer.

beatrixpark37

Plus de walkanten waren net te hoog vaak voor hem om er zelf uit te komen, dus moest Liefste hem aan wal tillen, hahaha Dit werd hem dus niet. Dus vonden wij dat andere stuk, hondenstrand van het onverzettelijken bos. Ook hier mogen de honden overigens gewoon zwemmen! Net als de mens… maar ja.. eigen risico dus.

beatrixpark36

beatrixpark38

Even schudden maar… ik vind dit een per ongeluk top foto geworden, hahaha

beatrixpark39

Zal ik maar even vertellen dan, ik ben geen hondenmens… zolang ze in de familie en vriendenkring zijn, dan is het oke, en mochten mensen mij vragen om op te passen, dan vind ik dat meestal, hangt ook van de hond af, leuk. De hond van mijn dochter, een bull hou ik namelijk niet meer met wandelen, te sterk, maar Maison kan het heel erg goed, aan de lijn lopen en binnen Almere kan hij gewoon los omdat hij heel goed luistert!

beatrixpark40

Ja, ik vond het leuk om hem even te hebben, het is sowieso goed voor jezelf om dat je eruit moet om te gaan lopen. En wandelen is gewoon een zeer goede cardio. Maar dan kan ik ook nu nog, mijn kleinzoon jatten en in de wagen zetten 😉 En als ik dan moet kiezen tussen hond en kleinzoon?

Nu was het heel mooi weer, maar een hond, moet er elke dag uit, 3x per dag is mij geleerd minimaal, zoal niet 4x, hangt ook van het ras af natuurlijk. Deze verplichting zorgt er meteen voor dat je eigen indeling compleet veranderd hebben Liefste en ik al gemerkt. Dat, terwijl hijzelf ergens 3 honden tegelijk had, en dan ook nog de Bearded Collies. 3 stuks, super langharig…. Those days are over, gelukkig voor hem ook 😉

beatrixpark41

Hoe lief Maison ook is… Kan hij met katten en kinderen, zover dan, is het andersom altijd maar weer de vraag, en kan hij niet altijd overal mee naar toe. Daarom, ben ik een kattenmens, ie redden zichzelf vaak wel, ook al hebben ook zij aandacht nodig, die komen ze wel halen als ze dat willen. Ze hoeven niet uit in elk geval.

Nu ik dit heb vertelt? Het nu eigenlijk pas dinsdag is? Wij nog heel even vakantie hebben? Ga ik nog een paar foto’s neerzetten van het park, en… weer even terug kruipen bij Liefste, omdat het kan! 😉

beatrixpark31

beatrixpark42

beatrixpark43

beatrixpark44

Eenmaal in de auto, zagen we dat de zon wel erg mooi ging kleuren in de lucht, om dan te besluiten nog even de dijk op te gaan… kortom.. zet jullie maar schrap.

Ben jij een honden of kattenmens? Of van een ander diersoort? 

38 thoughts on “Zomeravond in het Beatrixpark

  • Ik snap het helemaal! Van geen dieren meer, dat is waar wij ook heen willen nu, zodat we echt 100% vrij zijn om te doen wat wij willen. 😉 Wanneer wij het willen.

   Like

 1. Beatrixpark ziet daar prachtig omgeving uit. Wat is deze hond erg lenig om in water te springen. Vinden honden echt geweldig zo ding te halen. Onze ouders had altijd honden gehad. IK ben ook gek op honden. Maar heb heb al die tijd konijnen. Nu nog. Nieuwe konijn Amber. Ik ben geen kattenmens. Maar ik vind wel lief katten. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik dacht hier reacties had achtergelaten.Vreemd. Doe maar nog 1 keertje. Wat is daar mooie omgeving te wandelen. Hond vind in de water geweldig. Ik ben hond en komijnliefhebber. Mooie buurt daar. Fijne avond.

  Like

 3. Maison is een prachtige Border Collie, wat een energie.
  Ja een hond moet je zeker 4 keer uitlaten, wel gezellig.
  Het is een mooi park. Hans

  Geliked door 1 persoon

  • Schaap – streven naar een nieuw begin, bereiken van nieuwe hoogten, rust, voeding, warmte.

   Ezel – nederigheid, intelligentie, wijsheid, wees wijs maar nederig bij een nieuwe kans.

   Kip – zekerheid en succes van een aangenaam thuis, nieuw begin, wederopstanding, seksualiteit, hoop, zekerheid, vruchtbaarheid, vertrouwen in profetie.

   Like

Reacties zijn gesloten.