De libelle

libelle13

Schreef ik gisteren over Liefste en onze liefde voor elkaar… sloot ik af met Houten hart, inmiddels zingt hij eerder…

En ik smelt… Echt, er zijn momenten waarin ik hem aankijk, en tranen komen gewoon op, van geluk, dan noemt hij mij puber… alsof we terug gaan in de tijd, voel ik mij zo beschermd, zo veilig. Kortom, het is onbeschrijflijk mooi.

libelle12

Net zoals deze libellen die ik ook nog tegen kwam op de Merskenheide en waar Liefste mij had afgezet om zelf even in Ureterp op zijn werkplek even aan de gang te gaan. ‘Een uurtje!’ denk ik, ik app je als ik onderweg ben!

libelle11

En zo kwam het ook, dat ik even lekker alleen over de heide kon gaan, lopen waar ik wilde, stil staan waar ik dingen zag, het 1 worden met de natuur. Met alle tijd van de wereld, want zelfs als hij dan appt ik sta er, hoef ik echt niet direct klaar te staan.

libelle14

Blijft hij rustig in de auto wachten, doet zijn ding wel weer, zit wat door te nemen of is in zijn hoofd alweer wat aan het bouwen en noteren hoe dan…

merskenheide24

En ik.. maak op mijn gemak nog even deze 3 foto’s terwijl ik weet dat hij er al staat met auto en al… aan het begin van het wandelpad.

merskenheide25

Libelle –

beweeglijkheid, alertheid, toverkracht van het licht, illusie, communicatie via droom, kleurrijk, vertrouw op de kracht van licht.

merskenheide23

De libelle, al van kleins af aan, vliegt deze ‘dragonfly’ aan mijn zijde, elk jaar zie ik ze, kan ik ze volgen tot op vele meters afstand, zie ik ze al in mijn vizier wat niet eens meer zou kunnen, ik ben inmiddels ouder en draag een bril, maar de dragonfly, en zo ook vlinders, lijk ik altijd eerder te spotten dan een hond bijvoorbeeld of een andere fietser die mij tegemoet komt of loopt… Juist op de fiets zie ik ze het meest snel…

De libelle, blijft voor mij bijzonder, als een krachten totemdier.

Heb jij een specifiek dier die jou altijd aanspreekt?Β 

33 thoughts on “De libelle

 1. Niet speciaal, maar ik ben wel verzot op mijn katten.
  In de natuur zie ik graag reigers en gakkende ganzen. Maar ook scholen scholeksters en dartele strandpleviertjes. Eigenlijk nog zoveel. Neen, ik kan niet kiezen.

  Geliked door 1 persoon

  • Mooi! Is ook zo! Ik zie ze vaker, maar nog niet echt op de foto kunnen zetten, ze zitten telkens op paaltjes langs de snelwegen, hahaha

   Buizerd – scherp, doortastend, zintuigen openstellen en handelen, geestelijke visioenen, bescherming om je heen.

   Like

 2. Bij onze zwemvijver zit vaak ook een libelle, maar dat is een grotere variant. Prachtig om te zien, maar mij is het nog steeds niet gelukt om daar een mooie foto van te maken. Hij bewaakt zijn territorium en jaagt indringers weg. Je kunt de vleugeltjes tegen elkaar horen klapperen als ze in gevecht zijn. Toen we nog geen vissen hadden zaten er ook libellelarven in het water. En die zijn bijna angstaanjagend lelijk, het tegenovergestelde van de majesteitelijke libelle!

  Geliked door 1 persoon

 3. Je bent nog steeds erg verliefd, houe zo!

  Katten en koeien hebben mijn voorkeur, al ben ik bang voor de laatste.
  Vogels horen erbij maar boeien doen alleen de buizerds me.
  Elk jaar worden we in een naburig dorp gewaarschuwd dat er een buizerd een nest met jongen beschermt en iedereen wil aanvallen die in de buurt komt. Ik weet dat alle dieren dit doen maar deze is zo vlakbij.

  Geliked door 1 persoon

  • De buizerd staat al bij Sjoerd in de reactie, die kun je even lezen…

   Kat – onafhankelijkheid, energiebalans, mysterie, trots, zelfverzekerdheid, liefde, geluk en comfort, individualiteit, paranormaal begaafd, ontwikkeling van intuΓ―tie, magisch gebruik van natuurlijk krachten, sensueel, gevoelig, balans tussen fysieke en spirituele wereld. Zwarte katten brengen geluk, mysterie en magie zijn op komst.

   Koe – aarde, verzorgend, het zorg dragen voor de geestelijke behoeften, rijkdom van de aarde, de vruchtbaarheidscycli van de maan, vruchtbaarheid, nieuwe geboorte, moeder- of vaderschap, banden met vorige levens, genieten van het leven, betrouwbaarheid, rijkdom, grootmoedigheid, overvloed van het universum, voorzien in behoeften, leert je om met open hart te geven en te ontvangen.

   Geliked door 1 persoon

 4. wat leuk dat dat je totemdier is, πŸ™‚ daar geloof ik wel in, het mijne is een ree, die lijk ik te spotten nog eerder dan de honden πŸ™‚

  fijn weekend morgaine, geniet er van he

  Geliked door 1 persoon

  • Zo mooi, ik heb dit jaar voor het eerst in jaren en jaren weer eens een ree gespot… in Friesland…

   Ree – zachtaardigheid in woord, gedachte en aanraking, kan goed luisteren, gratie en waardering voor de schoonheid van balans kennis van wat nodig is om te overleven, vrijgevig, opoffering voor hoger goed, connectie met de woud Godin, alternatieve wegen om een doel na te streven.

   Geliked door 1 persoon

 5. Ik vind het zo knap van je… het maakt mij zo bang om weer te vertrouwen.. Ik durf niet meer denk ik..
  Gisteren een goede vriend de deur gewezen omdat hij maar iets liet blijken dat hij voor de toekomst… Pfff. Ik kreeg acuut een paniekaanval. Ik hoop dat ik ooit.. En dat ik dan weet dat het goed is.
  Zo fijn dat jij weer zo vreselijk kunt genieten 😘

  Geliked door 1 persoon

  • Bij jou… is het nog zo vers… geloof het of niet, ik heb ervaren na mijn scheiding, mijn eerste scheiding van de vader van mijn kind, is een compleet ander verhaal… heb ik 3 jaar gerouwd… hij heeft mij verlaten voor een ander… Bij de tweede… kwam er wel vrij snel iemand, maar die moest zich bewijzen, na de derde maand ging ik heel raar doen… Hij bleef… Hij is mijn mentor geworden, een oudere man, een bijzondere liefde wat verder kansloos was… Weer een paar jaar op mijzelf, bij hem heb ik alles mogen verwerken… en ook hier, weer 3 jaar… om mijzelf open te zetten nog 1 test gehad… maar daar kreeg ik, ‘blijf nog even hangen.. nog heel even…’ en daar kwam LIefste aan tafel zitten…. Neem de tijd om het te verwerken lieverd… Heel veel tijd… ❀

   Like

 6. Ja het is ook vers.. Gisteren kreeg ik een filmpje opgestuurd van zus van ex.. van de bruiloft. En ik zag hem.. mooi.. krachtig.. strak ik pak..dacht hoe is het mogelijk. Zoveel gevoelens. En nee nooit meer terug..Maar meteen een nacht met migraine aanvallen.. Pfff heb nog een lange weg te gaan. 😊

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.