Op Maison passen: Blue Merle Border Collie

maison1

Voor wie het even gemist heeft, ik had Maison al eerder voor gesteld op blog: ~klik hier~, en nu was het zover de afgelopen week of iets langer anderhalve week. Dochter van Liefste en haar man gingen even op vakantie richting Egypte, terwijl de mussen hier nog dood van het dak af vielen, gingen zij nog een stukje vliegen om daar de zee in te springen en andere dingen te doen. (ik snap het wel, maar qua weer had het niet gehoeven, hahaha)

Maison is een Blue Merle, wat met de tekening van zijn vacht te maken heeft. Maison is ook een dekreu, af en toe, maar heeft al 100 pups op de wereld gezet inmiddels. Hij is nu 7 jaar oud.

maison2

Liefste en ik denken gelukkig hetzelfde, baasjes op vakantie, hond ook op vakantie. Het enige ritme wat bleef, was zijn voeding, 2x per dag speciaal stinkvlees wat in de vriezer wordt bewaard, geen idee, maar echt, yuk… Eind augustus gingen ze dus en zaten we hier in hittegolf nummer 3. Liefste kwam met Maison naar Almere omdat ik met Picasso zat, die geen honden gewend is.

Liefste wilde ons eigenlijk mee nemen naar Drachten, waar Maison thuis is, Picasso een beetje nu, maar ja, op 3 hoog kan gaan zitten en Maison beneden. Dus mijn intuรฏtie zei, ‘nou, als we Picasso nog willen laten wennen aan Maison, in elk geval 1 hond… dan moeten we dat hier doen op zijn terrein…’ Liefste gaf mij gelijk, dus roeiden we met de riemen die we hadden.

maison3

De eerste dagen kwamen we uit in het park achter het huis en erg fijn, Liefste kwam ook vroeg zijn bed uit, om dan samen in de auto te stappen en richting Beatrixpark te gaan, daar te lopen en ja, elke dag! Zelfs 2x per dag, de hond te laten zwemmen… maar de wal was net te hoog voor Maison om er zelf uit te kunnen klimmen, dus moest Liefste hem telkens omhoog tillen, hahaha Dat is niet fijn natuurlijk, kortom ik ging maar eens googelen naar hondenstrandjes.

maison6

Bij Zeewolde kwam eruit, niet gevonden en erg ver weg.. wel een hele grote met honden douches etc. oke… Almeerderstrand, maar daar kan veel rotzooi liggen en het zit vast aan het gewone strand, met warmte gaan ook mensen daar gewoon zitten en liggen en kijken jou dan aan van.. wat doe je hier… te druk…

maison7

Uiteindelijk vond ik dit strand, waar jullie nu naar kijken. Vlak bij mijn werk overigens, in het bos der onverzettelijken… gras, mooie afloop, nul zand, veel vis, erg schoon, aan de rand van waterwijk. Stukje lopen en rennen en dan zwemmen, ideaal! Alleen wisten vele anderen dat ook natuurlijk. Sowieso is Almere een walhalla voor honden want het poep beleid is gewoon laten liggen op deze plekken en plaatsen… en zeker waar ik woon ook, woon ik ook naast hondenuitlaatgebied in ons park, met toestellen aangelegd. Kortom, zakjes mee hoefde gewoonweg niet.

maison9

Maison ontmoette een labrador met wie hij het goed kon vinden. Zij ook met hem en ze waren aan elkaar gewaagd. De verrassing was des te groter toen we hen ook op dit strand tegen kwamen en zij, de drijver van Maison overnam en Maison het zelfs goed vond, en de stok nam die zij had… hahahaha Samen, op de uitkijk en laten gaan… zo lief en leuk gewoon.

maison10

Daar komt ze aan.. met de drijver van Maison.

maison11

Dit is Floor dus…

maison12

Geduldig wacht hij tot ze terug is.. en dan… zwemmen ze samen.

maison13

maison14

maison16

Floor pakt het nog net niet af, maar ze wil hem wel graag weer hebben, hahaha

maison15

maison18

En daar gaat ze weer… Goed, wij deden dit dus zeker 2x per dag met Maison en als we al de deur uit gingen, dan ging Maison gewoon lekker mee, en zagen we wel onderweg.

Klik op een foto om ze groter en in slideshow te zien.

Voor nu even zover Maison, maar er komt nog veel meer, want Maison is eigenlijk niet anders dan bij mij thuis geweest, slechts 4 nachten thuis bij Liefste, waarvan de laatste 2 dagen met Picasso, en dat ging ook beter dan verwacht. ๐Ÿ˜€

19 thoughts on “Op Maison passen: Blue Merle Border Collie

    • Precies! en dit is ook echt voor het laatst, dat we het zo doen… ik bedoel ik zet nu zelfs mijn eigen kat even opzij om op die van mijn ouders te passen, dat klopt ook niet echt, hahaha Maar komt goed! Ook hier liggen Liefste en ik op 1 lijn.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s