Compilatie Spaarndam/IJmuiden/Schiphol

spaarndam33

Wat ik nu even ga doen, is even afgelopen weekend samen vatten met een heleboel foto’s en wat verhaaltjes erbij, of wat uitleg, zo je wilt. Bovenstaande foto is genomen in Spaarndam nog, een stukje kunstzinnigheid qua spiegelingen voor wie heel goed kijkt, kijkt dwars door de auto heen, ziet de binnenkant maar ook wat er spiegels achter mij in het glas etc.

Een compilatie van foto’s bij elkaar, want het is gewoon erg veel, en ondertussen staan er al heel wat blogs van slechts 1 weekend hier, kortom wil ik jullie echt alles mee geven van afgelopen zomer? Dan mag ik wel opschieten, hahaha Gaan jullie met mij mee?

spaarndam32

Spaarndam

Ik had nog wat meer foto’s dan ~klik hier 1~ en ~klik hier 2~, ik al heb laten zien op die blogs van Spaarndam. De andere kant van Hans Brinker, het grotere water, met een prachtige wolkenlucht op dat moment, en ja dat moest ook even. Om dan ook weer terug te lopen naar de auto, boven zien jullie de muziektent van Spaarndam, helaas is dat ook parkeerterrein nu voor de bewoners vooral. En wie goed oplet, ziet er twee oldies staan en die zijn al naar? ๐Ÿ˜‰ bVision natuurlijk! Hier komen ze, de foto’s van Spaarndam die ik nog voor jullie bewerkt heb, en ook mooi zijn.

~klik op 1 foto om groter en in slideshow te zien~

 

IJmuiden

ijmuiden3

Hier heb ik niet zo heel veel mee, met IJmuiden, ik ben er als kind wel geweest maar dan om paling te halen, mijn opa dan. Ik weet nog dat hij volgens mij een adresje had om de borduurwerken in te laten lijsten van mijn oma als zij er weer eentje af had, of voor mijn moeder en ook 1 werk van mij, borduurwerk dus, is door mijn opa weg gebracht naar IJmuiden en ingelijst en opgespannen.

Zo is er ook een foto dat ik hand in hand sta met mijn opa in de seventies ergens naast een vissersboot, kortom… strand… kan mij nog herinneren dat ik vooral de hoogovens zag en het er vond stinken daarom. Schoorstenen die witte wolken maakten, maar leuk was anders, Zandvoort was fijner of Bloemendaal.

Kortom, weinig herinneringen of zeer kort aan IJmuiden, vooral de hoogovens dus… En ooit, in mijn tienertijd op een bedrijventerrein een uitbater met vis… in een kleine schuurrestaurant noem ik die dingen altijd zoiets. net geen loods… nou goed, dat dus, en dat is het wel. Dan nu de foto’s die ik er toch maakte afgelopen zondag.

PS, dit was eerder en meer dat Liefste er wilde kijken, we hadden Maison nog bij ons, en we hoopten eigenlijk een strand te vinden waar Maison nog even kon rennen en zwemmen, maar nee, dat is ons dus niet gelukt om het strand te vinden… We werden het zat, Liefste vooral. Wel, is hij met zo’n groot schip naar Newcastle ooit over gevaren, iets wat ik nog nooit heb gedaan, over varen of รผberhaupt dat ik in Engeland/Schotland ben geweest.

Schiphol – Spottersplek

schiphol-spotters14

Mjah, ik wist niet wat ik zag. we reden eigenlijk weer naar huis, maar toen begon ik te vertellen over ooit een spottersplek waar ik weleens met mijn opa heen ging. Achteraf heb ik wel begrepen dat mijn oma mijn opa en mij gewoon het huis uit wilde hebben zodat zij haar dingen in de huishouding kon doen eventueel, hahaha niet altijd hoor ๐Ÿ˜‰

Schiphol oost, daar in de buurt, en daar heb ik ook herinneringen, bijna de hele familie werkte wel op Schiphol of zelfs bij de Lufthansa, vloog of werkte op het platform of dus op Schiphol Oost… daarom wilde ik al jong stewardess worden, met 6 jaar wist ik dat al! Het was dat of jong kinderen krijgen mits ik een lieve man aan mijn zijde had ~kuche~

Anyway, Liefste zei mij, zullen we even gaan kijken dan? Uh? Weet jij dan waar het is? Ja dus, wat ik niet wist, is dat er tegenwoordig een McDonalds staat zelfs, langs datzelfde hek? Djiezus.. niets is meer heilig? Nou goed, zag ik mijzelf staan samen met mijn opa en echte spotters die zelf hun stoeltje mee namen in de seventies en eighties en dan met de gewone camera probeerden te vangen of gewoon met een verrekijker en dan noteren… nou goed, dat dus… nu renden er overal kinderen rond en schreeuwen maar en toch… ik haalde even mijn hart op en nou ja, ik had mijn camera toch bij mij, dus waarom niet!

En ik werd afgeleid… ik bedoel… vlak voor mijn neus!

konijn22

Konijntjes! Wel 5 op een rij, maar dat heb ik niet op 1 foto gevangen, daarvoor zaten ze te ver uit elkaar.

Jullie snappen nu waarom ik het even samen vat nu in 1 blog, anders zijn we weer een halve week verder, hahaha en ik wil jullie toch echt nog wat van Maison ook laten zien, en waar we met hem zijn geweest rond Almere of in Almere. En verder terug natuurlijk!

(nu ik er even de tijd voor heb ๐Ÿ˜‰ ) Toch wel fijn weer zo even, dat inplannen en alles ๐Ÿ˜€

15 thoughts on “Compilatie Spaarndam/IJmuiden/Schiphol

 1. IJmuiden op zn lelijkst whahahaha
  Bij strand zijn jullie ten 1e verkeerd gereden … bij de rotonde had je de parkeerplaats op moeten rijden om er vervolgens achter te komen dat op dat gedeelte van het strand NU nog geen honden mogen komen ..
  Dat is wel het geval bij IJmuiderslag . daar het strand op en richting Zandvoort ..
  Ja die lijstenmaker zat op de Kennermerlaan ..
  En die viszaak dat moet Gerard van Es geweest zijn en daar ben je dus langs gereden toen je de vuurtoren op de foto hebt gezet ..

  Soms kan het handig zijn om eens te vragen …wat is echt mooi …of leuk…of ..
  Want nu zijn jullie ook met een noodvaart langs het oude dorp gereden ….. een soort Anton Pieck achtig restant van waar IJmuiden ooit ontstaan is ..een gemiste kans ๐Ÿ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  • Zoals vertelt volgden wij de googel maps en wij dachten dat het betaald was, we zijn bij de bushalte gekeerd namelijk, om dan terug te gaan. Dat we daar gereden hebben was juist omdat ik daar vroeger dus ook ben geweest, ik ken IJmuiden verder totaal niet, maakt ook weinig uit. We komen er vast nog wel een keertje, maar dan zoek ik het wel uit van tevoren. Nu was het vanuit Spaarndam, na 5 uur nog even.. voor Maison… Goed, dat is dus een ander plekje geworden, want Liefste kan hier niet zo goed tegen om vast te rijden terwijl de borden en maps vertellen dat we daar moeten zijn en we lijken vast te zitten.

   Dan is hij er snel klaar mee, wat ik ook zeg, hahaha Dus nee, het was gewoon een extraatje, en ook industrie is in tegenwoordig om op de foto te zetten… kortom kunstzinnig gezien ๐Ÿ˜› Gelukkig hou ik daar dus ook best van. De houten keet met de visrestaurant, geen idee meer, ik denk een tafel of 6? Wat er stond, meer pastte er niet in, hahaha.

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooie auto’s, maar IJmuiden kwam ik graag, op de visafslag en ook de legerdumpdzaak.
  Maar je hebt er ook herinneringen aan, uit de jaren dat ik er kwam.
  De Schiphol โ€“ Spottertsplek ben ik vaak geweest met leerlingen. Hans

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.