Bijna Eerste Kwartier

maangroeiend4

Zeven dagen na de Nieuwe Maan hebben we het eerste kwartier, een periode halverwege de Nieuwe en de Volle Maan. Symbolisch uitgebeeld door het groeiende licht van de wassende Maan. De Maan en de Zon vormen op dit moment een vierkant (90 booggraden afstand langs de cirkellijn). Astrologisch zijn ze in tekens die energetische haaks staan op elkaar, zoals bijvoorbeeld Ram en Steenbok, of Schorpioen en Waterman.

Het is een periode van leerprocessen en crisismomenten die in het algemeen ervaren wordt als momenten van sterke twijfels. Astrologisch wordt van een uitdaging gesproken. Het is een periode waarin men geconfronteerd wordt, in alle ondernemingen en plannen, verbeteringen aan te brengen en deze wel of niet te consolideren. Het is de periode van crisis in actie, een testfase.

Bron <—- klik

maangroeiend5

Foto gisteravond 6 augustus 2019 vanaf mijn balkon genomen, vanavond is het zover, eerste kwartier.

Hou jij van de maan? Of heb je liever de zon?

23 thoughts on “Bijna Eerste Kwartier

 1. Ik vind je maan heel goed fotografeert. Knap gedaan. Winter vind ik niet zo erg. Te koud is ook weer niet goed. Mijn sterrenbeeld staat bij jou in de regel. Of wel uit komt…… Maar mooie foto’s. Fijne dag veder.

  Liked by 1 persoon

 2. Een pracht van een maan!
  Ik hou van een mooie maan.
  Springtij en doodtij, de invloed van de maan is het grootst.
  Het is zo dat bij volle maan ook meer kinderen worden geboren. Sommige mensen voelen zich bij volle maan onrustiger of slapen slechter.

  Liked by 1 persoon

  • Van de geboorten, dat is weleens onderzocht, en dat lijkt maar zo, dat is niet zo helemaal waar, van het slapen etc. wel, maar er zijn er ook die dan juist beter slapen, punt is alleen, dat je dit niet leest, of dat mensen met nieuwe maan hetzelfde euvel kunnen hebben… sommige dingen blijven hardnekkig 😉 Wij merken het wel vaak aan onze cliënten, niet mee te reilen of zeilen dan.

   Liked by 1 persoon

 3. Mooie opnamen.
  Ik houd van zon èn maan. Van sterren ook. Van de invloed op de mensen weet ik niets, alleen van die op de aarde zelf, de getijden en zo.
  Ik weet dus niet wat deze tijd betekent voor mij als leeuw. Als ik maar niet hoef te brullen. 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s