De zon zien zakken in het Lauwersmeer

lauweresmeer4

Samen komen we aan bij het meer. Het is zo warm, dat ik niet kan wachten om erin te gaan. Eng vind ik het ook, omdat ik al jaren en jaren niet meer echt in open water ben geweest, zelfs een zee niet, zelfs met Pasen niet, toen ik mee voer op de Wilhelmina.

 

Niet helemaal op de punt, maar net ervoor wat nog strandje is, daar gaan wij onze tassen neer zetten, de kortste weg het water in en dat wij zo snel mogelijk voorbij het schiereilandje kunnen lopen, weg van de mensen. Tot daar, sta je maar tot je enkels iets verder kuit? In het water, veilig dus, daarna iets dieper zegt Liefste.

lauweresmeer3

Ik volg hem, hij is al verder dan ik dat ben, geconcentreerd, hij let op mij, draait zich om, vraagt telkens of het wel gaat, of het niet te koud is. Nee schud ik, maar het is even eng weer, zolang geleden, balancerend loop ik verder naar hem toe. Hij neemt al een duik, maar ik moet even door nog, dat plekje in mijn nek, precies bij de haargrens, dat moet door, als ik daarmee door ben, dat plekje, dan is het goed!

Ik pak wat water met mijn handen en wrijf het over mijn armen, borst en laat wat druppels over mijn rug lopen zoals het eigenlijk hoort, zeker op zo’n warme dag, even wennen, even afkoelen. En dan laat ik mij langzaam verder en verder zakken en zak door mijn knieรซn en verdwijn dan tot het plekje in mijn nek in het water. Koel, fris, het omarmt mij en het is zo lekker dat ik direct mijn benen omhoog trek en mijzelf laat drijven, mijn hoofd in het water, gewoon helemaal alleen mijn gezicht, mijn neus, mond en ogen zijn boven water. Dit kent hij zeker van mij vanuit het zwembad, en ik drijf naar hem toe, als vanzelf. Hij vangt mij op, ik zie zijn lachende ogen en glimlach.

We spartelen even door het water heen en dan komt hij heel dicht bij mij, we kletsen, lachen, maar zachtjes, we willen de natuur niet opbreken, de stilte, de zon, kijk! Zegt Liefste, en de zon begint te zakken, ik schuif in het water bij hem op schoot, face to face.

We omarmen elkaar en een prachtig schouwspel trekt aan ons voorbij. Ergens denk ik, jammer dat ik nu mijn camera niet mee kan nemen, maar dit moment, het is van ons!

lauweresmeer2

We zaten zo stil in het water dicht bij elkaar, af en toe een kus, dat ging als vanzelf, wang tegen wang. Dat liefste mij ineen zei… ‘het lijkt wel een scenario, een film…’ Maar dit verzin je niet. Het gebeurde gewoon, en weer een kus. Ineens zie ik gewoon 3 zwaluuwtjes langs ons heen scheren, van achter Liefste kwamen ze ineens op, en vlak rakelings langs ons heen, zo de palen op, de palen van de beschutting en grens van ondiepte, zat vol met zwaluwen zagen we ineens en nog geen paar minuten later, tijdens nog een kus, hoor ik, kijk ik, zie ik een meeuw rakelings boven ons hoofd overvliegen.

Verliefd kijken we in elkaars ogen, de zon zakt verder, de bries zet nu toch wel op, maar we blijven zitten, genieten, we willen allebei dit moment zo niet verbreken, zitten we al een half uur? Een uur? Ik weet het niet, het voelt zo goed, en afgekoeld zijn wij, want op mijn armen door de bries die nu opkomt staat kippevel. Toch ben ik nog warm, dankzij de armen van Liefste. Dan vind hij toch dat ik het water uit moet, dat het anders te koud wordt!

Hij tilt mij op en zet mij neer, samen waden we langzaam en voorzichtig terug, ik zie vanuit mijn ooghoek, dat hij niet anders doet dan mij in de gaten houden.

This feels so good!

Net als in de film…. ~ik wil het!~

lauweresmeer8

Hier sta ik nog even bij de sluis, en ik werd omver geblazen gewoon zoveel wind ineens. Samen trokken wij verder en deden nog even Paesens – Moddergat aan, en Wierum, en, en… tot we dik in het donker weer in Drachten aankwamen en nog even besloten even bij een vriend wat te gaan eten, een pizzaatje.

Een week later vandaag… ik had verwacht alleen te zijn, maar ja… Liefste was het alweer zat, en het berichtje kwam gistermiddag laat… ‘ik kom eraan!’

Dus uhhh, ik ga nog even genieten weer, voor mijn dochter en kleinzoon straks komen ๐Ÿ˜‰

Ik wens iedereen een zeer fijn weekend toe!

 

21 thoughts on “De zon zien zakken in het Lauwersmeer

  1. Wauw wat is daar heel mooi om te kijken. Het was zeker warm geweest. Twee keer had ik flauwtes gehad in de vakantie. Was niet zo mooi geweest. Maar jou omgeving van je foto’s is echt puur genieten. Prachtig foto’s heb je gemaakt. Je moest gelijk op frissen. Groot gelijk. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s