Lauwersoog en meer

lauweresmeer1

Afgelopen zaterdag was het zelfs in het Noorden des lands ruim 35 graden. Zo warm dat je amper iets kon doen, eigenlijk niets liefst, en zo kwam het, dat wij eigenlijk onder de ventilator bleven liggen op bed. Elkaar amper aan te raken, elkaar wel vertellen dat we dat eigenlijk wel wilden, maar ja, het is zo heet. Een douche hier of daar ging even aan, niet om schoon te worden maar om af te koelen. Het was echt ongekend!

lauwersmeer7

Sorry dat deze foto zo slecht is, het is dan ook een foto gemaakt met de foon, alle foto’s zijn dat trouwens in dit vertelsel van mijn blog.

De R.J. Cleveringsluizen (vóór 2 oktober 2007 Lauwerssluizen) zijn spuisluizen ten westen van Lauwersoog. Het spuisluizencomplex in de N361 bestaat uit drie bouwwerken (met elk vier spuikanalen), waarvan er twee op het grondgebied van Friesland staan en de andere zich in de provincie Groningen bevindt.

Bron en meer info: ~klik hier~

Liefste kreeg een ingeving en vroeg of ik na het eten zin had om af te gaan koelen. Of eigenlijk, je trekt je badpak aan straks, en we gaan naar het Lauwersmeer! Eerst even naar Bornwirdt, even bij mijn neef langs, die een mini camping heeft een een theetuin, dus je bent altijd welkom! ~klik hier~. 

Op FB zitten ze ook, en je kunt hun pagina liken en via daar ook contact opnemen, ~klik hier~ 

Neef moest om 8 uur weer paraat staan want hij vaart met de toeristen van zijn camping een rondje op de Dokkumer Ee, naar Dokkum en vertelt hier en daar wat. Dus waren wij voor die tijd alweer vertrokken op naar Lauwersoog, ik heb mijn ogen uit gekeken, maar had mijn grote camera niet bij mij, omdat ik dacht, we gaan meteen zwemmen…

lauwersoog3

Echt niet dus! Liefste nam mij mee, eerst de zeekant op, de waddenzee, waar de vloot gewoon ligt en deed een rondje haven rijden, met af en toe even stoppen zodat ik een foto kon maken met mijn foon. Het was wel lekker trouwens, want hier stond een stevige bries en dat koelde echt af! Je zag iedereen uit zijn hemdje waaien hier, oh jaaaaa, let’s go 😉 De golven waren best hoog, zou er dan toch regen aan komen? Onweer?

lauwersoog1

Je ziet hier al behoorlijke rimpels op het water, maar nee, er kwam voorlopig nog niet, helemaal niets overigens… ook de volgende dag niet nog. We genoten van de afkoeling en alles wat ik zag met name. Hij kent dit wel vanuit zijn jeugd vooral, familie en vakanties, zoiets.

lauwersoog4

Een andere neef die hier overigens ook nog een vissersboot heeft en echt nog op garnalen vist, zijn auto stond er wel, maar hij was er zelf niet, hahaha vakantie tijd, die valt voor hen ook in de bouwvak heb ik nu geleerd… dat was jammer! Maar dat komt vast een keertje goed!

lauwersoog5

Het gouden uurtje was aan het inzetten, je weet wel, dat laatste uurtje zon voor het zakt, en het licht een gouden gloed kan geven over de foto’s. Ik heb nog meer foto’s maar ik vind dit voor nu wel genoeg, ik ga ervan uit dat ik hier nog wel een keertje kom maar dan is de grote camera mee.

Liefste reed de haven uit, we reden een stuk verder en kwamen uit bij het Lauwersmeer, hier vind je dus brak water en het was er al rustig omdat het al ver na 8 uur was. Nog een enkeling was er maar er was beschutting als je de lijn over ging en daar kwam je nog niet verder dan met je heup in het water en ik ben maar 1.64 m, dus kun je nagaan als je langer bent.

lauweresmeer4

Zien jullie de half ronde beschutting in het water? Nou, daarachter ging wij heerlijk drijven, afkoelen, het water was koel, natuurlijk, ik moest echt even wennen, het was echt tientallen jaren geleden dat ik in open ‘zoet’ water was geweest, maar toen bleek, het is brak, dus zilt! Niet zout, maar zilt! Ohhhh heerlijk, daar hou ik van juist! Dus nul insecten eigenlijk, maar wel… zwaluwen te over! En wij… hmmmm zaten zo stil… op den duur.. nou .. dat is voor een volgend verhaal 😉

 

19 thoughts on “Lauwersoog en meer

    • Zoals ik laatst heb begrepen, niet helemaal en overal! Maar in de buurt van deze sluizen omdat ze nog altijd open en dicht gaan voor de vaart ook… wel… logisch? 😉 Echter zijn er plannen, zijn er mensen die de sluizen weer constant open willen zetten en alles weer onder willen laten lopen en de boeren met brak water willen laten werken…. of dat ooit door gaat? na 50 jaar sluiting van…. geen idee, dat kun je wel bij omrop fryslan vinden dit nieuws.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s