Over Bornwird/Dokkum, de ijsfontein en Bonifatius. About last weekend.

Dokkum1

Wat een drukte mensen, tegelijk wat een ontspanning, wat maak ik mooie dingen mee. Voor wie mij op FB heeft, weet allang hoe mijn weekend eruit heeft gezien, dat ik vrijdag per trein ben vertrokken naar Friesland, omdat ik was uitgenodigd op een verjaardag, het even niet anders kon dan zo. Dat Liefste al terug was, die had te maken met een deadline, en ik moest hier ook even aan de slag, kortom, het werd tas uitpakken en direct een rolkoffer in, of de kast ๐Ÿ˜‰ Apart was het!

Dokkum6

Deze vriend hadden wij dit voor over, alleen ja, ook in het Noorden was het 36 a 37 graden en goed zakken wilde het niet. Gelukkig heeft de jarige vriend een enorm zwembad in de tuin, echt enorm! Waar wij gasten ook in mochten en dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Het werd een top avond, samen met Liefste, en een boel nieuwe gezichten! Ik werd zeer hartelijk door iedereen onthaald, en dat is altijd fijn!

Dokkum2

Zaterdag, deden wij helemaal niets! We lagen plat, kletsten wat, doezelden wat, ik maakte broodjes hamburger, om dan laat in de middag samen te vertrekken, en dit werd de meest romantische avond ever, voor het eerst in mijn leven zoiets mee te mogen maken.

De eerste foto is de Dokkumer Ee, we waren eerst even op bezoek bij neef Leo en zijn vrouw die een theetuin hebben bij Bornwird en een minicamping draaien. ~klik hier voor meer info~ย .

Daarna reden wij naar Dokkum, waar je boven de fontein ziet die gemaakt is voor de Culturele Hoofdstad van vorig jaar te Leeuwarden, de 11 fonteinen in de elf steden. Dit is de IJsfontein.ย <—– klik

Dokkum4

Het is geen stoom, maar hele fijn waterdeeltjes, erg koel en lekker tegen je enkels aan, hahaha.

Toen vroeg ik,; ‘weet je ook waar Bonifatius staat?ย <—- klik. Dat wist hij wel, maar zo even niet uit zijn hoofd, het was even geleden dat hij hier gewerkt heeft etc. Kortom we zochten het adres via google, maar neeeeeeeeee, wikipedia, een beeldje met vermelding dat het in EEN tuin van EEN hotel stond, welke mag je ook gaan raden dus, hahaha. Tot ik zag… Bonifatiuskapel<—– klik, want dat andere beeld leek niet op wat ik wel vaker op tv gezien heb… ooit in het verleden… En ja, dat was het! En dus reden wij er nu zo naar toe, en kreeg ik even de tijd om met mijn foon, foto’s te maken.

Dokkum13

Dokkum15

Dokkum5

Ik heb nog veel meer foto’s, dat komt nog wel een keertje, alhoewel ik er nog eentje wil laten zien van de fontein.

Dokkum11

My shadow ๐Ÿ˜‰ En nu is het tijd om het even zo te laten dit verhaal. Ik kwam namelijk thuis gisteravond laat, rond 22.00 uur, we zaten nog even buiten, en echt, allerlei mensen in andere talen die keihard op straat gesprekken voeren via de foon… niet in de gaten hebben dat er mensen buiten zitten of zo, of het kan ze niet schelen? Erg irritant, maar is altijd al een dingetje geweest hier, dus ook Nederlanders kunnen er wat van.

Naar binnen, even tv kijken en ineens horen we gerotzooi buiten, inmiddels na middernacht, tegen half 1 aan, we keken onze serie uit, de aflevering, en toen ging Liefste even op balkon staan, die begon te lachen? Wat dan.. nou ja, niet omdat het leuk was dus… Half Afrika (sorry hoor), stond eten uit te laden van een vrachtwagen, de hele straat gevuld met mensen, inmiddels 10 voor 1, keihard praten met elkaar, midden in de nacht, zelfs over het geluid de tv heen, en ik maakte een melding, eerst bij de politie, daarna bij mijn huismeester.

Buiten verdween de boel wel, politie was nog niet in zicht, maar nu was het verplaatst naar binnen, we gingen naar bed, en toch kwam de politie nog, terwijl wij ons lagen te ergeren aan alle harde geluiden in de hal, gevuld met mensen, nogmaals… inmiddels 2 uur in de nacht. Voedsel werd naar boven gesleept, van alles.

De bel ging, en ik rende mijn bed uit, politie was er wel, maar ze stonden niet hier, ik trok mijn slippers aan en deed mijn voordeur open, en stinken! De vloer zag er heel glibberig uit, mensen op de trap, dus ik vraag wat er gebeurd is, niets volgens hen? Ik ruik het toch, het stinkt, het stinkt nog… kortom, ik werd hier moedeloos van, want nu deden ze net of ze mij niet verstonden, niemand gaf antwoord, erg frustrerend!

Er was niets gebeurd, tot ik een stap deed en gewoon bijna de trap af viel van de glibberigheid, men had het wel geprobeerd weg te halen overigens, maar goed.. later zou ik horen wat het was/is.

Ik liep naar buiten en de politie kwam een portiek verder naar buiten, ze dachten dat ze verkeerd zaten, nee hier… goed, ik deed mijn verhaal, en zij gingen naar boven, stuurden mij naar binnen, ze zouden later weer bij mij komen. Dat gebeurde dus ook, en dat was maar goed ook zeiden ze tegen mij. Niet alleen hier, ik zag nog een jongen onderuit gaan op de trap verder omhoog namelijk… de politie dus ook, en die roken het ook al, maar wisten ook nog niet wat het is…

Frituurvet mensen! Op kleine tegeltjes en een gladde betonnen trap, van 3 hoog naar beneden of andersom, ene vuilniszak open stond hier voor mijn deur, en dat geglibber… Het was goed dat ik gebeld had, dit kon en kan gewoon niet! Een bruiloft hadden ze gehad, nu ging iedereen naar huis.. prima, maar daar hoef ik geen last van te hebben dan. Niet zo!

Ze moesten dus ook de boel met water en zeep schoon gaan maken, dus excuses van de politie, het zou nog even doorgaan de herrie op de trap… en ook zij zullen contact zoeken met de huismeester.

Een zeer mooi en romantisch weekend, wordt zo abrupt afgesloten, jammer maar helaas, toch probeer ik dat gevoel vast te houden. About last weekend…. ๐Ÿ˜‰

More to come, maar ik moest dit even kwijt.

19 thoughts on “Over Bornwird/Dokkum, de ijsfontein en Bonifatius. About last weekend.

 1. O jeetje frituurvet dat laat zich moeilijk verwijderen Morgaine.. Jaren geleden toen zoonlief en vrouw hier weer kwamen wonen heeft Piet een pan vloeibare frituurvet laten vallen … op de klep van de vrachtwagen … de chauffeur heeft er nog maaaaanden last van gehad ..
  Maar de overlast die jullie hebben gehad hierdoor is van een andere orde … dit kan natuurlijk niet !
  Groot gelijk dat je gebeld hebt

  Liked by 1 persoon

  • Ik durf niet eens de trap te inspecteren… pfffffff en een stank als ik de deur open doe! Die mat kan wel de vuilnisbak in, en ja, de hal is gelegd met kleine tegeltjes, zoals in een zwembad weet je wel? Als dat al gewoon nat wordt glij je al uit, dat snap je ook niet, wie dat ooit verzonnen heeft.

   Like

 2. Een fraaie afsluiting van het mooie weekend.
  Friesland heeft het e.e.a. te bieden, zie ik. Ik ben nooit verder geweest dan Tijnje, van de rest van de provincie weet ik niets.Misschien ga ik er deze zomer naar toe.

  Liked by 1 persoon

  • Oeh, dat is wel onderin ja… maar dan toch, ben je Lemmer al voorbij? Of nog net niet, ik weet het even niet meer… Friesland heeft heel veel te bieden ๐Ÿ˜€ De 11 steden, Leeuwarden was vorig jaar Culturele Hoofdstad, dus de 11 steden, hebben allen 1 fontein in dat kader gekregen, en dat is nu een doel… om ze allemaal een keer te zien en op de foto te zetten. ๐Ÿ˜‰ Ik ben al bij nummer 3 nu, hahaha

  • Nee, inderdaad, overigens waar ik in het verleden bijna boetes voor kreeg hier, wordt nu van gezegd, maar dat mag voor even… ahum… staan weer 3 kinderwagens beneden… pffffffff De huismeester heeft gisteren gekeken en inderdaad, smoezelig en als het goed is, komt vandaag extra tussendoor het schoonmaakbedrijf langs…

   Like

 3. Jammer dat gedoe met je buren.
  Ik geniet dagelijks van de gastvrijheid en het daarbij behorende eten van mijn buren.
  Met gebaren taal en naar woorden zoeken geniet ik steeds meer van mensen uit alle windstreken.

  Mooi foto’s op jouw bog!

  Warme avondgroet,

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s