Vlieland: Haven en strand

vlieland10

Ik neem jullie weer even mee terug naar het afgelopen Paasweekend in april. Mijn onverwachte trip met de Wilhelmina van wadgenieten.nl. Mocht je het voorgaande gemist hebben, ~klik dan hier~, ergens zal ik alles nog wel een keertje op rij zetten. (alle links openen in nieuw venster of tabblad).

Vlieland dus, na het droogvallen, en wij ons voorafje net naar binnen hadden, voelde we een schokje, wat betekende dat we weer aan het loskomen waren en het anker was niet uit. Kortom, Schipper R. ging samen met maatje/matroos naar boven en we voeren uiteindelijk eerst maar eens richting Vlieland.

vlieland1

Ik zat rustig benedendeks, bij Harriët op dat moment meer onze kok, en al snel na het afruimen van de eerste gang, bonjourde zij mij naar boven. ‘Dit heb je nog nooit gedaan Suus, dus ga kijken en foto’s schieten, een eerste keer Vlieland binnen varen, doe je maar 1x.’

Klinkt logisch toch?

vlieland2

 

Dus ging ik ook zover mogelijk voorop zitten… voetjes van het dek af, niet in de weg, wel vooraan…  praktisch. Mijn slippers al aan… omdat we eigenlijk pas met donker aan zouden komen, springtij was het nog.

vlieland3

Vlieland5

Echt hoor, zo smal, waar wij doorheen waren gegaan, en hier voeren we de haven in, op naar onze ligplaats. Dit nam nog wel even tijd in beslag, waren we op West Terschelling 1 van de eersten die aanmeerden, hier 1 van de laatsten dankzij het droogvallen.

vlieland6

Net als op een camping, mensen al aan wal, kijken, wachten en helpen mee om jou aan te meren, en dat is echt wel fijn. De loopplank werd neer gelegd en toen aten wij ons diner eerst nog met zijn allen, om daarna nog even de tijd te hebben, of de rest van de avond en nacht, zo je wilt, je ding te doen aan wal.

Waar de fietsers daar naar beneden komen? Daar start het strand, daar wilde ik wel even heen. Ik was al vrij moe in de benen van het geklim en wadlopen, dat ik niet al te ver dorst te gaan.

vlieland7

Ondertussen ging de zon onder, en alweer was het een prachtige zonsondergang, alleen zat dat ergens anders, waardoor ik het maar kort mee kon krijgen en de zon verdween achter de horizon van huizen en duinen.

Maar de gloed… kijk zelf maar… spelen met helmgras.

vlieland8

vlieland9

vlieland11

En er kwam nog een hele grote boot binnen… de laatste van deze dag.

vlieland12

Ik ben niet al te ver het strand op gegaan, ik vertrouwde mijn benen niet meer zo, en dan wil je niet niemand tot last zijn later, dus bleef ik een beetje hier, aan het begin van het strand.

vlieland13

En het werd nog hoger water, en ik moest ergens het schip weer op… de loopplank.

Wel liep ik nog een stukje de andere kant op, maar naar het dorp dorst ik niet meer, mijn kuiten en vooral mijn tenen begonnen al te krampen, tijd om dus rustig terug te gaan.

vlieland14

Ik nam nog 1 strakke foto, vind ik zelf, dat lijnenspel… zo mooi kan dat zijn!

vlieland15

Om dan de loopplank te zien, en Harriët had al gezegd, tegen ons ALLEMAAL, bel, of sms, of roep ons als je ons ziet, om even te helpen met weer aan boord te komen. Toen ik dit zag, snapte ik helemaal waarom. Eén van de medepassagiers was alweer aan boord met zijn kinderen, en ik riep hem, en hij snelde toe, om mij weer aan boord te helpen, het is goed gegaan, ik zit immers veilig thuis aan tafel dit blog te typen 😉 Dit stukje gaat nog verbeterd worden!

vlieland16

Binnenkort meer, de volgende ochtend, kreeg ik namelijk als enige de kans om er nog even op uit te trekken, dat is dan weer het voordeel als je als eerste wakker bent.

Meer info? ~klik hier wadgenieten.nl zie hun langere reizen, maar ook dagtochten zijn mogelijk~

Kennen jullie ~Heel Holland zeilt~ al? Erg leuk ook, en hier kunnen jullie verschillende schepen volgen als je dat leuk vindt. Ik check tegenwoordig altijd even waar Harriët zit,als ik haar even app, en vraag hoe het gaat, hahaha.

17 thoughts on “Vlieland: Haven en strand

 1. Je logje zou in de afgelopen week passen, zo zonnig.
  Het was toen al prachtig weer on het Wad te bezoeken.
  Je moet niet tussen wal en schip raken.

  @ ik heb het ook wel bij het plaatsen van reacties dat er een reactie verdwijnt, dus zet ik het eerst in kladblok, heb ik altijd een back-up.
  Ot. Je verzoekje ligt op de muzikale Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

 2. Ik ben tegenwoordig meer van het genieten van het moment dan van het foto’s maken. Want hoe dan ook, door het maken van foto’s verleg je je focus op het maken van foto’s en ervaar je toch minder.
  Heel holland zeilt ken ik niet en zal ik ook nooit kennen vrees ik 😛 Alleen nu van naam dan. Ik ga er geen tv voor aanzetten.

  Liked by 1 persoon

  • Dat doe ik zo hier en daar ook, waar mogelijk, bijvoorbeeld, eerste keer bezoeken gewoon, en daarna bewust op de fiets er nog eens heen… en dan alles met camera zien, en ik weet niet of het zo is, als ik gewoon kijk.. in de natuur, zie ik soms niet alles, kijk ik met de camera, neem ik juist meer tijd, ga zitten, geniet en zie… ik denk dat dit voor iedereen heel anders is… camera is wel mee, maar ik hoef niet persé, ene keer heel veel foto’s, andere keer praktisch nul….. kan zomaar. Heel Holland Zeilt, hahahaha tv aan? Nope.. webcam, gewoon op de link klikken en direct op je laptop, pc, of mobiel kijken. 😛

   Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s