Check up Dr. Auwerda – B12 kliniek

Heeg32

Gisteren, (maandag 24 juni), mocht ik weer naar Dr. Auwerda onze specialist in de B12 vitaminen. Nog steeds is het schipperen met huisartsen en B12 heb ik gisteren weer gemerkt. Ongelooflijk gewoon. Ik probeer het zowat te bestrijden, en probeer mensen bewust te maken, maar het is te gek eigenlijk hoe mensen hun eigen huisarts voor absoluut waar aannemen in tegenstelling tot mensen die ware info en kennis hebben en dan bij iemand komen als Dr. Auwerda en jij de juiste cijfers in handen hebt. Als ik dan vraag, is jouw B12 weleens geprikt? Ja, maar die is goed hoor! Die is… ik noem maar wat, boven de 150…. ‘en hoe hoog is dat dan?’ ‘Ja, zo rond de 200 en een beetje…’

En dan zeg ik… dat het te laag is… heel eerlijk? tot gisteren wist ik eigenlijk niet wat Dr. Auwerda zelf hanteert als ondergrens…. en DAT heb ik nu eens gevraagd aan hem zelf, face to face, recht in de ogen kijkend. Ik heb hem vertelt dat ik met verschillende mensen heb gesproken, dat ik hoor dat ze hebben laten prikken, rond die 200 zitten en men zegt, dat is goed…

Volgens de statistieken is dat ook goed, de oude statistieken die men nog steeds hanteert. Echter, weet ik nu dat ik gelijk heb eigenlijk, niet dat het mij daarom gaat, ik wil graag dat mensen zich goed voelen en antwoorden vinden op hun vragen en als men klachten heeft, dat het wellicht zo simpel op te lossen is! Namelijk B12 injecteren, en hoe sneller je daarmee start? Hoe sneller je wellicht kunt afbouwen en normaal je dingen kunt doen, pijnvrij, goed slapend, je depressie weg? Ja dus… mogelijk! Allemaal mogelijk!

~lees hier mijn eerste verhaal eventueel en hoelang het voor mij geduurd heeft~ 

heeg33

Nu willen jullie weten natuurlijk wat voor Dr. Auwerda de ondergrens is van een goed level in je lichaam aan B12. Dat ga ik jullie vertellen, eerst geef ik jullie de:

~klachtenlijst van stichting B12 Tekort~ 

Zie vooral het eerste blok, neurologisch, vergeet jij veel? Onthoud je weinig? Voorheen wel of misschien wel nooit? Denk je dat het komt omdat je ouder wordt? Nou… Dan nu je bloedlevel…

Als jij klachten hebt uit de lijst zoals boven getoond, en je bloedwaarde voor B12 ligt onder de 300???????????? Ga dan maar eens terug naar jouw huisarts die heel moeilijk en lastig zal doen en kies de kliniek van Dr. Auwerda die het dichts bij jou ligt.. en ga!<—–klik voor de B12 klinieken info en adressen en contact opnemen. 

Voorlopig, blijf ik ook verder gaan met prikken, om de 4 dagen nu, proberen toch af te bouwen, dat is namelijk wat ik de laatste 6 maanden heb gedaan en geprobeerd met de woorden, als het niet gaat, mag je gewoon weer 2x per week gaan injecteren. Dit heb ik wel gedaan, maar wel iets meer los, samen met Liefste de grenzen opgezocht. En ik had heel slim, ene dagboekje bij gehouden voor elke stap met afbbouwen na een maand wat het wel of niet deed… bijna alle symptomen plus een nieuw symptoom kwamen terug, en het nieuwe symptoom, helaas maar waar, zal ik mee naar een neuroloog moeten… 2 juli heb ik een afspraak met mijn huisarts na eerst mijn manuele therapeute te hebben laten kijken over meerdere weken en mijn fysiotherapeut is er ook bij betrokken. Kortom, dit medische boek blijft vooralsnog nog altijd open.

Over 6 maanden, in december mag ik weer op controle bij Dr. Auwerda.

Weet jij hoe hoog jouw B12 is? Ga je het na dit verhaal laten checken?  <—- lees hier de 4 verschillende soorten oorzaken die het tekort kunnen brengen of geven. Goede voeding waar veel B12 in zit,kan weleens niet helpen namelijk. Het draait dan om de opname van je bindweefsel, net als Vitamine D, gaat het niet direct je bloed in, maar dient je bindweefsel oa goed te werken, en dat doet het bij mij dus niet, want ja, ik eet ook graag dat waar de B12 in zit… vlees en eieren…Kibbeling.

 

23 thoughts on “Check up Dr. Auwerda – B12 kliniek

 1. Ik heb geen flauw idee, ik weet dat het tijdens een check gemeten is, maar volgens mijn huisarts was alles normaal. Ik eet voldoende producten die B12 bevatten.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha, ja dat is dus het probleem, volgens de huisarts is alles normaal… dat is nu net waar het om gaat.. je kunt de resultaten opvragen, gewoon bij de assistente, ze zijn verplicht jou dan een uitdraai van die resultaten te geven. dan kun je het zelf zien.

   Like

  • Nou nee, niet geregeld, eens in de 6 maanden en niet alleen, maar met Liefste, te warm gisteren en ik ga ervan uit dat jij dan hier in Almere zit op dat tijdstip, hahaha

   Like

 2. Ons lichaam is een fabriek die alle ingrediënten nodig heeft.
  Na alle afgelopen onderzoeken kan ik gerust zijn. Hans

  Like

  • Oh jawel, is ook een goed antwoord, heb jij klachten? Fysiek of geestelijk…. zo niet, dan is het prima! Goed juist, hahaha Punt is, dat ik mensen spreek en zie, lees zelfs en dat ik denk…. oh ja.. zelfs voor Liefste dus.. maar ook vorig jaar al waar ik zat.. zei ik het ook al… maar goed, ze luisteren niet…. Of blijven zeggen.. de huisarts zegt….. ken zelfs iemand dichtbij, die krijgt nu wel injecties, maar het helpt haar niet? Blijkt… ze krijgt er geen foliumzuur bij… wat wel moet…. Nou goed, nul klachten, dan is het prima dat je niets weet 😉

   Like

 3. Heb toevallig bij de laatste tussendoor-diabetescontrole gevraagd om voor de jaarlijkse controle ook vitamine B12 en D3 te testen. Volgens mij heeft ze nog meer aangestreept. Ik moet in augustus, dus ik ben benieuwd.
  Succes en sterkte en blij dat het jou zo goed doet!

  Geliked door 1 persoon

  • Blij dat het mij goed doet, ja en nee, want het bleek, dat is een apart verhaal weer, over mijzelf, afbouwen is dus niet gelukt in de afgelopen 6 maanden, binnen no time kwamen de klachten terug, en dat moet toch ergens eigenlijk wel…. En voor jou, yesssss echt hoor… 😉 You go girl!

   Like

 4. De eerstvolgende bloedprikkerij is in augustus, waarbij ik de container mee moet nemen.
  Geen idee wat ze vinden, ik wacht het af maar vraag er wel naar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mijn bloed wordt eenmaal per jaar gecontroleerd op alles. Of er geen vreemde dingen inzitten die op kanker kunnen duiden. Vitamines, noem maar op. Bij mij is alles tiptop in orde. Ook mijn bloedruk en dergelijke is altijd perfect. Ik zie zelf altijd de cijfers want mijn huisarts is daar altijd heel erg open in. Maar ik voel me ook echt goed, en dat is toch ook wel een graadmeter.

  Geliked door 1 persoon

  • Absoluut, je goed voelen is helemaal prima! het gaat mij erom dat ik zoveel mensen spreek waar het andersom is, pijn hebben, zelfs zo moe zijn en nog zo jong, ik bedoel echt jonger dan mijn dochter… dan laten ze prikken, en blijkt het onder de 300 te zijn wat ik nu weet.. Dr. Auwerda zei ook echt, als men last heeft…. dan… zo niet, dan is het goed! 😀 Fijn te weten dat jij ook elk jaar geprikt wordt en jouw apk laat checken 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.