Bij Vlieland: Droog vallen op het Wad

wilhelmina.s67

Ik ga jullie weer even mee terug in de tijd nemen, het paasweekend namelijk in april van dit jaar. Wat was dat een mooi en warm weekend! Ongelooflijk, en ik mocht mee met de Wilhelmina. Dag 2 brak aan en op deze dag zouden wij eigenlijk ‘gewoon’ naar Vlieland zeilen en daar onze dag door brengen aan het strand of ja, je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt dan, tot het avond eten, en daarna… ben je weer vrij, het is net een hotel, oh wacht 😉

wadgenieten.s48

Mocht je even terug willen kijken of lezen ~klik dan hier~. Tijdens deze ochtend, het ontbijt werd ons gevraagd wat wij wilden. Gezien springtij, etc. en de wind, zouden we erg snel op Vlieland kunnen zijn en echt wel een hele middag door kunnen brengen daar, net als we op Terschelling hadden gedaan of… we konden gaan droog vallen.

Wadden-droogvallen58 (6)

De Duitse gasten, wilden dit graag, en zo werd er gezamenlijk besloten om dit te gaan doen. Wat ook betekende dat we veel later op Vlieland aan zouden komen in de haven, dat wij wellicht pas na etenstijd weer konden varen en heel laat in de haven aan zouden komen. Ook dat was eventueel prima, heeft ook wel weer wat? Wist ik veel, ik had dit nog nooit mee gemaakt, niks van dit al, dus kom maar op!

wadgenieten.s45

Na het ontbijt, werd er snel afgewassen door de hele ploeg, iedereen deed iets, ter voorbereiding zodat we allemaal weer aan dek konden zijn later. Terwijl de schipper met maatje/matroos de trossen los haalde en zo rustig aan de haven uit konden varen, we waren allemaal wel aan dek op dat moment. De groep liep als een trein, dat is altijd fijn natuurlijk!

We voeren dus Vlieland voorbij, boven is namelijk al het strand van Vlieland, toen had ik nog geen idee dat hier aan de andere kant de haven lag waar wij diezelfde avond zouden gaan liggen.

wadgenieten.s46

Ook aan dek werd hard gewerkt door de groep, diegenen die het konden, ook dit wordt van tevoren besproken en gevraagd, of je mee wilt en kunt zeilen en trekken en draaien aan al die touwen en weet ik al niet wat. Ik viel daar dus niet onder, maar zo kon ik wel de mooiste foto’s maken en zelfs filmpjes zo hier en daar. We zijn er dus nog niet.

wadgenieten.s44

Dit is dus de wederhelft van Harriët, of ook wel de schipper als hij mee kan, dan schippert hij mee zodat Harriët zich helemaal kan wijden aan de keuken en ons natje en droogje, en dat doet ze echt fantastisch! Alles biologisch en volop streekproducten! Sterker nog, ze heeft net een certificaat gekregen wat waddengoud heet.

 

Wij hebben het certificaat van “Waddengoud” gekregen!

Omdat we een waddenproduct zijn en voldoen aan alle duurzaamheid eisen!

Ook voor onze kook activiteiten, omdat we veel gebruik maken van wadden- en streek producten.

Wij zijn super trots 😁

Bron: Klik hier en like ze 😉

wadgenieten.s43

Maar ja, dan blijkt, dat je eerder vast komt te zitten dan het getijdenplan, nou ja, hahaha, ik heb geen idee hoe dat gegaan is, laten we zeggen, springtij, even snel, snel omdat dit buiten de planning lag en het bleek, we lagen gewoon eerder vast, en zoals sommigen misschien wel weten zitten hier een boel regels ook aan vast. Dankzij springtij, en eb worden, dat kan even duren, maar vloed daarin tegen, kan super maar dan ook super snel weer terug keren… ahum… Anyway, we waren er al, en rond 5 uur zou het droog zijn, helemaal.

Wadden-droogvallen58 (7)

Wadden-droogvallen58 (2)

Jullie denken toch niet, dat ik de mooiste foto’s nu al ga laten zien, of wel? 😉

~later meer! Mocht je nu al mee willen kijken? Ze liggen as we speak bij Terschelling, Oeral is bezig nog, dus … kunnen jullie via de webcam mee kijken vandaag! ~klik hier~ 

Wil je zelf dit mee maken? Ik raad het echt aan, zo bijzonder dit! ~klik dan hier, je kunt nog mee in september, wanneer de reis 100% gebasseerd is op droog vallen, een midweek land zelfs! Er is nu nog plek! Vol is vol!

20 thoughts on “Bij Vlieland: Droog vallen op het Wad

  • Hi hi, jaaaaaaaa echt top herinneringen dit, zo waardig dat ik hier ooit een album van moet laten maken vind ik zelf 😉 wat ik gewoon uit de kast kan pakken 😀

   Geliked door 1 persoon

   • Wij zijn verleden jaar al voor dit gebied gevallen maar tjonge tjonge wat we nu allemaal meemaken … wat een mensen … en wat een pracht dag hebben we gehad

    Geliked door 1 persoon

    • Precies dat, nu zou ik vorig jaar ook al gaan, maar nee… dat werd het niet, maar toen zat ik op de pitch en putt banen en de mensen, inderdaad… overal hier. Dit jaar, zit ik nog meer overal en nergens, we gaan zo weer naar Lollum, nu gaat mijn fiets mee 😀

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.