Over: West Terschelling: Strandpaviljoen de Walvis en het Groene Strand, de klim.

tallship23

Ik ga weer een stukje verder met mijn zeil  trip die ik voor en tijdens het Paasweekend heb gemaakt. Ook al heb ik even een tussendoortje geplaatst, over stoppen met roken en hoe dat gaat.  ~klik~ en kun je de vorige delen van dit verhaal hier vinden ~klik~ en ~klik~ . Alle links openen in een nieuw venster, don;t worry, je zult altijd weer hier terug komen later.

tallship22

Toen wij eenmaal waren aangemeerd, werd ons vertelt wat er allemaal mogelijk was. Er was 1 Eilander aan boord, die hier geboren is, maar nu al jaren en jaren op het vaste land woont en werkt en leeft, en zij had een mooie deal gesloten met de fietsenhandelaar/maker en verhuurder, we konden fietsen huren tot we weer zouden gaan, de volgende dag in de ochtend mochten we er ook nog gebruik van maken. Er is een bus op het eiland die jou naar andere plekken en plaatsen brengen kan, kortom, ik kon alle kanten op… tsjah, het liefste wel natuurlijk, maar waarom zover, als je ook in de buurt kunt starten.

terschelling01

Wie weet wat dit voor vogel is? Het is de Eider eend.. ~klik~ .  

Ik heb geen idee namelijk. Verder met mijn verhaal, en beleving! Ik hoorde dat een andere dame gewoon in de buurt zou blijven, die hier ook vaker is geweest en als zij er komt, dat zij dan altijd even naar de strandtent om de hoek gaat, bij het Groene Strand. De Schipper annex meer kok ging met haar mee, en ze vroegen of ik dan niet even mee wilde, het eerste setje, ze zagen mijn twijfel denk ik, misschien wel de ‘engigheid’ in mij, om alleen erop uit te trekken, ook al doe ik dat echt wel vaker, maar nu toch heel anders. Tegelijk, wat kan mij gebeuren, als er hier iets gebeurd, dan volgens mij, weet het hele eiland het zo en ben je zo weer waar je wezen moet 😉

tallship24

Ik besloot om met deze twee dames op stap te gaan, het begin althans, en zij brachten mij, samen met de schippershond, naar een hele leuke strandpaviljoen, De Walvis ~klik~ .  Het was er erg druk in elk geval en ook warm achter de schermen, mensen, dat weer he, met Paasweekend, wat was dat top!

terschelling2

Wat mij eraan herinnert, dat wij dus ook nog eens, dankzij dit weer, en wel een mooi stevig windje, eerder op Terschelling aan kwamen dan gepland, qua weer en zeilen. We hadden er amper 3 uur over gedaan, waar ik vroeg, normaal dan? ‘5 Uurtjes toch zeker wel normaal….’

terschelling3

We hadden dus echt super veel tijd om het eiland te verkennen, dat snappen jullie wel, en daarom waren wij ook de eersten die aan meerden, de rest was misschien ergens blijven hangen, dat zouden wij de volgende dag gaan doen.

terschelling4

Na het drankje met elkaar en even bij gekletst te hebben aan wal, gingen we ieder ons weegs, werd ik nog even de juiste kant op gestuurd, via het Groene Strand, of langs, en dat er een pad lag die mij zou brengen waar ik heen wilde, wat ik wilde zien. Een huisje wat ik al had zien liggen toen we nog aan het zeilen waren. In elk geval een klim naar boven stond op mijn lijstje en van daaruit de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland, zien en uitzicht over West Terschelling. 

terschelling5

Ik vind deze foto’s gewoon te mooi om ze bij elkaar te zetten… mijn probleem? 😉

terschelling6

Hier loop ik nog evenwijdig aan het strand… zie ik ze bezig met van alles, prachtig om te zien, ik weet niet waar ik kijken moet, hier wordt mijn liefde voor natuur toch wel gigantisch gecombineerd! Zee, strand, natuur, bloeiende struiken, vlinders zie ik zelfs… ik kijk mijn ogen uit, en weet iet waar ik wel en niet moet klikken.  (vandaar die 1298 foto’s dus, NA uitzoeken en de slechtste eruit gehaald te hebben).

terschelling7

Hier begint zich toch wel serieus een duin te ontwikkelen, en de paaltjes vertellen het al, hier kan ik niets, loopt het vast nog, maar een klein stukje verderop… uhm… daar kan ik wel even wat hoger gaan staan.. heel even maar!

terschelling8

Want, wie goed kijkt, ziet het op de bovenste foto al.. ik zie een bunker…

terschelling9

En hier, even verderop, paar passen verder, echt waar, zie ik een pad omhoog, ik wil een klein stukje hoger staan, voor de foto’s, even spelen ook, genieten van het uitzicht, maar er loopt een pad, naar deze bunker ongeveer toe, en het lijkt mij niet al te steil.

terschelling10

Kijk, het wandelpad, is hier nog iets zichtbaar, maar nu al een prachtig natuurlijk kader voor de zee en het strand…

terschelling11

Zeg nu zelf.. dit moet toch kunnen? Ipv, via het schelpen aangelegde pad?

Echt he… zo prachtig mooi, klik op 1 foto om ze groter te zien en in slideshow. Must see 😉 Zo prachtig dit, maar ik stond te hijgen als een werkpaard, ik voelde mijn longen bijna barsten, dit was iets meer steil dan ik had voorzien en mijn conditie werd hier echt op de proef gesteld, uh, welke conditie? Die ik dus nog niet heb. Maar, ik was er, en nu kon ik even zitten en genieten van? Kijk maar mee…

terschelling17

Mijn privé zitbankje.

terschelling18

Ja, ik zit nu nog hoger dan de bunker op die eerste foto’s die er al staan…

terschelling19

De ver gezichten, en echt, dankzij het TOP weer, heb ik dit kunnen doen…

terschelling20

Hey daar gaat er weer eentje, deze jongens krijgen een apart blog 😉

terschelling28

terschelling29

Hoe verzin je het.. bomen zo dicht bij het strand, scheepje erachter… eb… strand… een beeld wat ik niet veel heb gezien, als ik het al op deze manier ooit heb gezien.

terschelling30

Geloof het of niet, maar ik kon nog hoger, sterker nog, ging ik de weg terug? Of klom ik nog ietsjes verder om te zien wat ik daar zou aantreffen. Ik besloot het laatste…

~later meer~

Wil je meer info over deze trip? Ik was mee met wadgenieten.nl ~klik~ En zij doen ook aan langere tochten, als een midweek, kortom, kijk, boek, en travel!  Ik lees namelijk, ja, ik woon helemaal in… Brabant, Limburg… ja en?

Juist als je zover weg woont, is dit de moeite waard een weekend, lang weekend vaak, of een midweek te boeken, ik lees altijd, wij gaan op vakantie, naar… over de grenzen, binnen en buiten Europa, maar Harlingen is te ver? Hmmm, en ook weekendjes weg, zie ik mensen zelfs naar het buiten land gaan… Maar dit is te ver… Wat je ver haalt… is lekker… zei men vroeger altijd, en geloof mij, is het niet dit jaar, doe het dan volgend jaar! GO Sail away… met de Wilhelmina!

Contact

Postbus 70
8860 AB, Harlingen
Nederland
info@wadgenieten.nl
+31(0)651 112 002

Bel gewoon voor meer info!

 

19 thoughts on “Over: West Terschelling: Strandpaviljoen de Walvis en het Groene Strand, de klim.

 1. Dat is fluite… owh nee, wacht even, het is een vogel. Ik kan je wel vertellen wat het allemaal niet is, maar dan krijg je wel een heel lang antwoord. Mooie foto’s weer.

  love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, ik heb al antwoord via andere kanalen gekregen, iemand die hier wel wil reageren maar vanaf het begin niet kan, ik heb geen idee waarom overigens.. maar heb het gezien, het lukt niet…. zou moeten kunnen. Het is een einder zoiets… eend.. die kokkels en mossels eet… vandaar de gekke snavel.

   Like

 2. Zo mooi! Onder het motto ‘het moet niet altijd het verre buitenland zijn’, gaan wij deze zomer fietsen in Friesland. Als het weer meezit gaan we ook een dag naar Terschelling. Dat zat al in de planning. Met jouw foto’s te zien is dit alleen maar herbevestigd. Duim je mee voor mooi weer zo rond half juli?

  Geliked door 1 persoon

  • Oh, zie het hier pas, nou ja, wordpress actie, haal het weg, zien wat er gebeurd, maar nu is alles daaronder ook weg, goed… Terschelling kent dus 70 km fietspad, ik zeg, doe wat huiswerk en zoek het even uit daar 😉 De fietsenverhuur zit daar dus ook waar je aan komt al… kortom… 😉
   X

   Like

 3. Oops … 2x. Zag mijn reactie niet verschijnen de eerste keer, dus dacht dat het niet door was. Deleten maar …

  Like

 4. Oh, wat geweldig!!! En ja, daar ga ik voor duimen!!! En Terschelling, 1 dagje maar, ik durf te wedden dat je later voor meer dagen gaat boeken, dat is nu ook mijn wens, verder verkennen, en qua fietspad? 70 km ligt er maar, hahahaha Op het eiland.

  Like

  • 70 km? Da’s precies één dag fietsen. Vorig jaar op Texel gefietst. Op 4 dagen het hele eiland gezien op de fiets (ritjes van 45-65 km per dag).

   Geliked door 1 persoon

   • Dat is wat ik lees via google over Terschelling, vandaar dat ik dat even aan gaf… er ligt voor 70 km aan fietspad, dan kun je ook nog wel afwijken denk ik, maar dat is officieel 😉 Ik zou zeggen, ga wat huiswerk doen over Terschelling 😀

    Like

  • Absoluut dat ons land erg mooi is en kan zijn! Vooral waar het nog meer ongerept is, maar helaas, ook al wordt ontdekt en toch ook vertrapt in bepaalde periodes…

   Like

Reacties zijn gesloten.