Wadgenieten: De Wilhelmina, de bruggen #2

wadgenieten.nl2

Mocht je deel 1 hebben gemist van dit verhaal? ~klik hier voor part 1~ . Ik weet dat ik net weer terug ben, ik ben mijn best aan het doen om ook jullie allemaal weer te bezoeken en te reageren, give me some time 😉 En in dit geval, en ik denk in een paar toekomstige andere verhalen, klik op foto’s als ze bij elkaar staan, voor grotere foto’s en ze in slideshow te kunnen zien. Dik, vet, schuingedrukte letters, betekent meestal dat er een linkje onder zit, welke altijd opent in een nieuw venster.

wadgenieten.nl10

Bruggen, daar had ik helemaal niet bij stil gestaan, bijvoorbeeld, als je iets van tevoren weet, dan ga je je meestal wel een beetje inlezen of kijken waar je heen gaat en wat je onderweg tegen gaat komen. In dit geval had ik dus nul info… Dit kwam ook omdat?

Mijn telefoon in Almere lag!!! Juist, ik kon dus ook niet via mijn telefoon even googelen of iets, ik was echt ouderwets ‘blind’ mee en op weg. De schippersvrouw Harriët en de maatjes hadden het  ook druk genoeg, dus… liet ik het maar zo, kwam thuis wel weer een keertje.

wadgenieten.nl11

Ik had  pas heel laat in de gaten dat brug 1 open ging voor ons,  het verkeer, waar ik normaal zou staan zelf, stond te wachten op ons. Dat gaf toch wel een heel bijzonder gevoel, met een grote glimlach heb ik deze eerste foto’s gemaakt. Van een brug die open was voor ons. Na deze eerste brug zouden er nog 2 volgen plus een sluis! Geniet eerst maar even van de volgende serie die ik maakte na brug 1.

De laatste foto’s, ja dat lijkt mij wel een droomhuisje, op een droomlocatie. Wauw, wat is dit mooi om te zien zo vanaf het water nu eens. Inmiddels bereikten we de volgende brug, dit had ik iets eerder in de gaten, en het blijft bijzonder als je zelf de oorzaak bent dat een brug open moet voor jou. of dicht… Wanneer is het nu wat eigenlijk 😉

wadgenieten.nl21

wadgenieten.nl22

wadgenieten1

wadgenieten.nl23

wadgenieten.nl24

Eén ding is zeker, voor het maken van industriële foto’s zit je hier zeker wel goed op het water. Ik heb mijn ogen uit gekeken en hoe mooi het allemaal kan zijn.

wadgenieten.nl26

Na deze brug was het weer een stukje varen voor de volgende brug eraan kwam en kon iedereen op de schipper na, weer even rustig adem halen en genieten van deze tocht. Hier zien jullie maatje Anne even ontspannen.

En op naar de volgende brug… Dit is wel een hele bijzondere, voor mij dan, ik zie ze niet zo vaak zo… namelijk een draaibrug.

wadgenieten.nl33

wadgenieten.nl35

wadgenieten.nl36

Kiesterzijl (Fries: Kiestersyl) is een buurtschap in de gemeente Waadhoeke, in de Nederlandse provincie Friesland.

De buurtschap ligt ten zuidoosten van Herbaijum en ten westen van Franeker, tegen een industrieterrein van Franeker aan. Kiesterzijl kent een aantal huizen, een draaibrug over het Van Harinxmakanaal, een scheepvaartbedrijf en een elektriciteitscentrale voor de hoogspanningsmasten. De buurtschap valt formeel onder Franeker.

~klik hier voor meer info~ 

wadgenieten.nl38

En we voeren door, het weer zat ook prima mee, ook al was de wind best koud en had ik de verkeerde jas aan, gelukkig wel, mijn warmste sjaal om.

Natuurlijk zijn er altijd een paar parels die je mee terug neemt… aan foto’s…

wadgenieten.nl45

Dat dit gelukt is, maar dan de volgende… je ziet het wel vaker, maar het ook op de foto krijgen..

wadgenieten.nl47

En deze moest ik echt om lachen, onderweg al en ik wenste mij suf dat die gelukt zou zijn! Je weet het immers nooit natuurlijk, beweging en alles… en zo’n schip gaat ook sneller dan je denkt vaak.

wadgenieten.nl56

wadgenieten.nl57

En we hadden nog 1 brug te gaan…

We zijn inmiddels in Harlingen …

wadgenieten.nl53

We zijn er echter nog niet 😉

wadgenieten.nl58

Ja, in de verte weer een torentje, en ook hier, wist ik veel, ik dacht nog een brug, dus op mijn hoede voor foto’s, nee…

Is het een sluis!!!

wadgenieten.nl59

wadgenieten.nl60

Ik denk, dat ik dit in een volgend blog ga laten zien, dit is alweer veel, en ik heb nog niet eens alle foto’s ‘bewerkt’, kortom, zover even, en mocht je meer willen weten over dit prachtige zeilschip? Ze hebben ook een speciale fotografie reis…  Meer info:

~klik dan hier voor meer info over Wadgenieten.nl~

Je kunt ze ook volgen op instagram: @zeilschipwilhelmina

En op FB, vind je ze hier:  Zeilschip Wilhelmina

Advertenties

14 thoughts on “Wadgenieten: De Wilhelmina, de bruggen #2

  • Absoluut! Ik geniet gewoon van het mee varen zover, en wie weet wat er nog allemaal gaat komen. Dank je wel voor alles! Tot binnenkort denk ik zomaar, met die mannen van ons, hahaha 😉

   Like

  • Niet helemaal dit keer, omdat ik de mensen niet kende, niet wist dat ik mee zou gaan, en dan ben je best wel gespannen 😉 Nu ken ik ze, weet ik hoe ze zijn etc, dus een volgende keer, zal het echt meer dan ontspannen zijn. Je moet het schip en de schipper ook leren kennen he, wat kan en niet kan aan boord… mee opletten waar je zit, staat… bla… 😉
   X

   Like

 1. Vanaf het water ziet alles er zo ontzettend mooi uit. Anders als dat je met beide benen op de grond staat. Ik vind zelf sluizen leuker dan bruggen. Ik vond dat als kind al.
  Zonder telefoon is een feest al zijn die krengen super handig met alles wat je er mee kunt doen. Ben je nu definitief weer terug ? 😛

  Liked by 1 persoon

  • Wahahahaha, laat mij vandaag proberen om dan het blog over de sluis te maken, als kind wist ik niet zozeer dat deze bestonden, dat heb ik pas veel later. lees: Almere: een beetje mee gekregen… wat een sluis is en waarom… maar goed, ben ik weer terug? Uhm… JA? Nee? (ik moet mij morgenavond weer melden in Harlingen… ahum… geen idee of er wifi is aan boord, en ben anders maandag pas weer op wal…. ;-))

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s