Erin geluisd:Op de klipper Wilhelmina

klipper-wilhelmina2

Dit is mijn persoonlijk verhaal en mijn belevenis van deze middag en avond. Laat dat even voorop staan! Dat ik jullie tussendoor meer info ga geven over dit prachtige schip middels linkjes etc. Dat is aan jullie om het diepere verhaal te leren kennen en te weten dat je zelf kunt boeken. Ik ben er namelijk compleet en totaal ingeluisd! Lees maar mee, en zie de warrige foto’s omdat ik echt van niets wist! Dus nul scenario van tevoren heb kunnen maken.

“klik op een foto om groter te zien en in slideshow”

“Suus, volgende week gaan wij even naar Franeker, waar R. en zijn vrouw Harriët zullen zijn met hun zeilschip, en dan de tuigage er weer in gaan hangen, daar mogen we bij zijn…”

‘Oke, gaaf!’

En de week verliep zoals altijd, nog altijd weinig idee hoe, wat en waar, en zelfs een tijdstip was nog iets onbekend, goed. Ik wilde dus wel eigenlijk een ongeveer zodat ik wist hoe laat ik klaar moest staan om weg te rijden. Dat zou hij wel later horen, en kwam goed. Nou ja, ik besloot op de dag zelf, rond 11 uur dan maar te zorgen dat alles aan kant was, en dat wij weg konden gaan, gekleed, goede schoenen aan, maar mijn nep leren jasje aan, wel een sjaal, een dikke, verder… ze gingen klussen aan boord, M. en R. dan samen, om het schip klaar te maken voor het komende seizoen, dat was mij vertelt zoiets, dat is wat ik begreep… dus varen zouden we niet….

klipper-wilhelmina5

klipper-wilhelmina6

Rond een uur of 3 gingen wij richting Franeker, of kwamen we aan, ik weet het even niet meer, ik was zo overdonderd en nog steeds ben ik er met een glimlach mee bezig, bekijk ik de foto’s, lees meer en meer onderweg over deze prachtige…. (linkjes zijn vet en schuin gedrukt).

klipper Wilhelmina < —- klik (alles opent in nieuw venster, zie de filmpjes ook vooral.

wadgenieten.nl01

We kwamen aan, ik werd voor gesteld aan aan R. welke mij meteen vroeg of ik zo van varen hield? Ja, absoluut, vind ik geweldig! ‘Zou je mee willen naar Harlingen dan? De Wilhelmina moet naar Harlingen toe, dit duurt een uurtje ongeveer, wij gaan met de auto daarheen (10 minuten), jij mag met mijn vrouw Harriët mee op de klipper…’

wadgenieten.nl7

Wat zeg je dan… nee? Natuurlijk wil ik dat! Gaaf, te gek! Samen met de maatjes en er was nog 1 dame mee, kortom, ik was niet alleen. Tegelijk wist ik ook nog niet wat ik allemaal zou gaan zien onderweg, laat staan op welk water we voeren…  Dat blijkt achteraf dus het Van Harnixmakanaal <—-  klik te zijn geweest.

Dit werd op en top genieten op weer een compleet en ander soort schip dan voorheen. Zover heb ik weleens een rondje gedaan op verschillende botters, (botterfestival van Haven), gezeild op een oude walvisjager, nu een driemaster uit Kampen. Kano gevaren ook nog ooit in België, en de sloepen op de Loosdrechtse plassen, zelf roeien overigens, zonder motors of iets. Verder mijn eerste bezoek aan Sail Amsterdam, maar ook nog wel de rondvaarten door de Amsterdamse grachten. Heerlijk, en dit verhaal? Krijgt natuurlijk een vervolg.  Of de wateren van Amersfoort met de waterlijn, weer compleet anders!

Wil jij nu al meer weten over wadgenieten.nl? ~klik hier en vind alle info en mogelijkheden qua reizen of huren zelfs~ 

Wordt vervolgd, mijn persoonlijk verhaal plus foto’s.

19 thoughts on “Erin geluisd:Op de klipper Wilhelmina

 1. Wat geinig dat je deze zeilschip mee konden varen. Zelfs ook mee huren. Het is goede tips. Wat ziet deze schip mooi uit. Goed verzorgd. Je hebt ook verschillende botters gedaan. Wat leuk voor jou. Sail in Amsterdam is zeker heel leuk om te doen. Dan is daar ook best wel erg druk om te varen. Mooie foto’s serie geworden. xxx

  Geliked door 1 persoon

 2. IK noem dat niet ‘er in geluisd’ maar gewoon erg leuk verrast! Varen is heerlijk, maar ik zoek het toch dichterbij in plaats van uren te rijden 😛 Toevallig aanstaande donderdag weer vissen als alles goed gaat. Op of aan het water is nog even de vraag maar op betekend op een schip.

  Geliked door 1 persoon

  • Hahahaha, het was op dat moment geen uren rijden maar dichterbij 😛 nu jij weer, hahahaha Heel veel plezier met vissen, B. heeft overigens net een hele nieuwe boot gekocht om te vissen :O

   Like

Reacties zijn gesloten.