Norderney het Veronicaschip

ndsm1.jpg

DD 8 januari 2019. ‘Zullen we vanavond naar het schip gaan?’

‘Ja, is goed.’

“rond half 8 vertrekken we dan, na de spits en dan is het rustig, en mooi donker, dan is het ook verlicht…’

We kropen weer in elkaar en trokken de dekens over ons heen. Een dagje vrij voor ons allebei, why not. We …. vul zelf maar in, en sliepen, doezelden, lachten, plaagden elkaar, keken naar elkaar, omdraaien, in zijn armen lepeltje lepeltje, kortom, we hielden een bed in dagje.

ndsm2

Uiteindelijk schrok ik toch echt wakker en was het al donker weer bijna buiten, shit! Als we nog weg willen vanavond, dan mag ik weleens de keuken in gaan. Zo geschiedde en op tijd waren we dressed, warm en wel, ik dan in elk geval, en gingen wij onderweg. Geen idee, M. had het mij al vaker vertelt, het schip, wat hij gefilmd heeft tijdens de verplaatsing in 2012 van… naar Groningen waar het schip een jaar lang onderhanden is genomen. M. was erbij als part of de crew/verbouwing en heeft een reportage gemaakt van de Norderney en zijn uiteindelijke bestemming. Echter de beelden dat de Norderney naarΒ  het NDSM eiland gaat, die moet hij nog monteren, nou ik zal hem eens een schop onder zijn kont geven πŸ˜‰

Part 1, de Norderney op weg naar Groningen.

Dit heeft mijn M. dus gefilmd, en gemaakt, van A tot Z. Daarna heeft hij de geluidsinstallatie en alle kabels die nodig waren toen, erdoorheen getrokken en gemaakt/gebouwd, dat is zijn werk.

ndsm5

Omdat M. er maanden lang op en in heeft gewerkt, reed hij er bijna zo naar toe, bijna. Er is nogal wat verbouwd daar, wat ik niet weet, want ik was er nog nooit geweest, sterker nog, ik wist niet eens dat het schip daar lag! We vonden het en het bleek donker, niets niet verlichting, en niemand aan boord? Jawel, 1 persoon, ik maakte al foto’s waar M. in al die jaren niet meer terug was geweest en op zijn manier alles liep te verkennen.

Veranderingen, heel veel veranderingen waren er aangebracht, we stonden zelfs te kibbelen over de ingang, Nee, dat is de brug! Omhoog, boven… en ik zag een mat met brug en licht versiering… dit is de ingang! Zei ik… voor partygangers dan. Ik bedoel, ze gaan toch niet langs de keuken waar die containers staan?

ndsm4

Goed, bij nadere inspectie, moest hij toegeven dat ik wellicht gelijk heb, maar zeker zijn we nog altijd niet, zo niet, ook prima. Ik zie en ik bedenk waar ik mij uitgenodigd voel om ergens naar binnen te gaan. We keken nog wat rond, het Botel ligt ernaast, wist ik ook niet, wel van zijn bestaan, maar niet dat het daar ligt ook. En toen vroeg M. of ik mee wilde met de ferry. Die lagen er ook!

Jaaaaaaaaaaaaa, yes please, ik en varen, kort of lang, yesssssssssss, yes, yes!

ndsm6

We liepen om en daar kwamen de ferries, alleen zagen wij niet dat er twee lagen, die beiden naar verschillende bestemmingen gingen. Uhm… wij hadden dus eigenlijk de verkeerde, wilden naar Centraal Station, maar we stonden 6 minuten later in de houthavens…. right? Hahaha, nou goed, lopend besloten wij het Centraal op te zoeken, in een deel van Amsterdam wat ik niet eens herkende, laat staan in het donker :O

ndsm7

Opnieuw na enig gekibbel hier en daar, vonden wij het Centraal Station, poeh he, eindelijk thuis op eigen terrein πŸ˜‰ Maar nu die ferries… Ook dit was voor het eerst ooit voor mij, nog nooit was ik met de ferry naar de overkant geweest, we hadden daar niets te zoeken, dus waarom zouden wij.

ndsm8

Het uitzicht tijdens het wachten was spectaculair.

 

ndsm9

ndsm10

Soms zelfs abstractachtig kunstzinnig, ja dit was de bedoeling ~proest~

ndsm11

ndsm12

Amsterdam by night dus, en een foto van Amsterdam zonder fietsen kan natuurlijk niet! Dus…

ndsm13

De rest zijn filmpjes geworden op de terug weg en dit keer een overtocht van 14 minuten. Natuurlijk stond ik buiten, M. ook, had ik een dikke sjaal om, hij niet ~proest~, zijn oren waren erg koud, welke ik dan weer probeerde warm te houden. De filmpjes staan op FB overigens… wie weet zet ik ze ooit nog over. Ik ben nog even in een nadenk modus πŸ˜‰

We stapten weer in de auto en reden terug naar huis, om daar lekker warm, nog wat te drinken en daarna weer lekker het warme bed in te stappen. Ik vond het heerlijk om zo spontaan er even uit te zijn en te gaan. Dingen waar ik nog altijd niet aan denk, dat het zo nu en dan gewoon kan… in de avond mijn eigen stad uit. En even ergens heen gaan.

 

12 thoughts on “Norderney het Veronicaschip

  1. Heeft het ook niet een hele tijd in Middelburg gelegen? Daar lag ook een schip van Veronica waar ik toen een paar keer op geweest ben.
    Lijkt me ook leuk werk, maar ook best zwaar. Ik heb gevaren op een blauwe maandag en weet dat niet alle ruimtes even makkelijk begaanbaar zijn.
    Die kunstzinnige foto’s πŸ˜€ zo maakte ik een poos terug ook avond foto’s. 99% was mislukt.
    grts πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s