Wandelen met mijn kleinzoon, en dochter

luca1

Gisteren kwam mijn dochter koffie drinken samen met mijn kleinzoon. Dat is natuurlijk erg fijn. Ik zie hem niet elke week omdat mijn dochter zelf nog niet werkt, dus oppassen hoeft nog niet. Tenzij ze een feestje hebben, dan mag het meteen een hele nacht.

luca2

Mijn dochter had al een hele tijd weer eens zin om samen met mama foto’s te gaan maken, wat wij voorheen ook al deden met regelmaat, of een aantal keren per jaar. Een gedeelde hobby is altijd leuk, maar ja, met de kleine erbij wordt dat een stuk lastiger, en ook nog. Zij woont in Almere-Haven, en ons fietspad is afgesloten ivm de bouw van de Floriade en dus de snelwegen rond Almere die worden uitgebreid. De fietspoort tussen haar en mijzelf is afgesloten tot medio 2019.

luca3

Natuurlijk kan ik er wel komen met de fiets, maar dat is een omrijden die abnormaal is, dan ben ik al een uur onderweg misschien, met al het verkeer erbij en zoeken, voordat ik er ΓΌberhaupt ben. Ja, ik zou met de bus kunnen gaan, maar dat is ook niet prettig vanuit hier en mijn dochter is dat nu gewend omdat zij nog even niet kan fietsen met die kleine.

luca4

Dus kwam zij samen met Luca een dagje naar mij toe. Camera mee, ik achter de wagen en hoppa, daar gingen we. Onderweg besloot ik B. eens te bellen. ‘Ben je thuis?’ ‘Nog even wel, tot 3 uur, daarna….’ Dan komen wij eraan! Gezellig, als je tijd maakt voor je vrienden, natuurlijk!

luca5

We liepen even door, zelf nam ik even geen foto’s onderweg, oh wacht, die van mijn dochter aan het begin en we kwamen aan bij B. waar wij warm werden onthaald. Thee, koffie, en lekker kletsen, en B. jatte meteen Luca, zo leuk die twee samen, maar ja, B. is nu ook al 2x opa, dus die heeft al enige oefening achter de rug πŸ˜‰

luca6

Na een paar uurtjes gingen wij er weer vandoor, en op de terug weg namen wij weer de tijd om foto’s te maken, mijn dochter meer dan ikzelf, ik liet haar lekker haar gang gaan terwijl ik mij met Luca bezig hield, wat amper tijd kost, want het is een vrolijk mannetje. Tevreden, blij, happy. De ene lach na de andere en zeer scherp in het opnemen van alles wat hij ziet.

luca7

Dit fietsstoeltje ligt er al zeker een paar weken weet ik, omdat ik er zelf al langs was gefietst, deze heeft lang in het water gelegen in elk geval, waarom nou? Goed, het is dan wel weer een dankbaar onderwerp om kunstzinnig? Op de foto te zetten.

luca8

Hij kijkt naar mama, met volle aandacht kijkt hij naar wat zij aan het doen is.. nou…

luca9

Dat dus, en ja.. het is haar gelukt om het meer kunstzinnig erop te krijgen dan ik even snel heb gedaan πŸ˜‰ En dan kijkt hij naar oma, heeft die ook zo’n ding?

luca10

Ja, oma heeft ook zo’n ding… wacht maar πŸ˜‰ En dan… ondanks de speen… zie je zijn ogen stralen!

luca11

Daar is die prachtige lach, nu even verstopt en echt… ik smelt… zo is hij meestal, en als hij krijst, want dat kan hij ook, dan is er honger, vaak… πŸ˜‰ Etenstijd, en we liepen rustig door, en dat laatste stukje, ja, dat bleek zijn fles tijd te zijn en die verliep iets meer lastig, eenmaal thuis, was het al snel weer okΓ© en konden ook wij rustig even eten voor zij naar huis gingen.

Hij is alweer 7,5 maanden oud, de tijd vliegt zo hard!

26 thoughts on “Wandelen met mijn kleinzoon, en dochter

 1. Goede morgen Morgaine.
  Wow, wat een knappe foto’s maakte je van je kleine lieveling! Goh, die is nu al 7 maanden oud, wat vliegt de tijd! Ik herinner me nog alsof het gisteren was dat je oma werd en kijk nu eens, hij gaat al met jullie op pad…
  Zo te zien en te lezen hebben jullie een mooie tijd gehad samen en daar ben ik blij om!

  Liked by 1 persoon

 2. Goeiemiddag Suuz. Tja, tijd en vliegen. Het houdt niet op hΓ¨. Die tijd dan. Ik zag bij die foto gelijk die glinster in z’n ogen. Hij mag oma in ierd geval.
  Altijd leuk ja als je interesses met je kinderen kunt delen. Ik heb dat weer erg met m’n zoon. Muziek enzo.
  Dat stoeltje, nee, ik snap dat ook niet. Als je ergens van af wilt ruim het dan op via de daarvoor bestemde wegen.
  Over omrijden. Hier zijn de deltawerken afegsloten, de Zeelandbrug ook in de nacht, en de Deltaweg ook. Sommige mensen moeten 1 uur en een kwartier rijnden om van hun werk thuis te komen. Gewoon van het ene eiland naar het andere moet nu via Brabant…..

  Liked by 1 persoon

  • Jaaaaaa, dat is toch gekkewerk! Van de brug, ik ben er nooit overheen geweest, ben altijd via Brabant gekomen, maar ja, Vlissingen… dus was het snelste? En hobby’s delen met je kinderen, dat is echt super leuk, vooral als ze er zelf om gaan vragen dat ze mee willen of een keer met jou willen πŸ˜‰ πŸ˜€

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s