Katwijk aan Zee 3 (laatste)

katwijk26

Woest leek het even te worden, maar hoger dan dit kwam het niet. Prachtig, telkens weer, het gebulder, de meeuwen, andere vogels. De geluiden van de zee, ik hou ervan!

Voor deel 2, ~klik hier~

katwijk27

Ik kan er geen genoeg van krijgen, maar ja, de tijd vliegt… M. is alweer richting de duinen aan het klimmen, ik volg langzaam…

katwijk29

Ik klim gestaag naar boven en draai mij nog een paar keer om.

katwijk30

M. is allang gevlogen, hahaha Of toch niet? Nou, ik blijf klimmen en kijken…

katwijk31

katwijk32

Dan loop ik toch even door en eenmaal boven zie ik het volgende.

katwijk33

Hij wacht op mij en kijkt naar… konijntjes, een heleboel die hun holen schijnbaar zo dicht bij het pad hebben zitten. Natuurlijk kan ik dat niet zomaar laten gaan.

katwijk34

Zoekt en gij zult vinden op de volgende foto’s, door de lens zag ik ze namelijk amper, pas bij thuiskomst zag ik dat ze er toch wel opstaan.

katwijk35

Nou oke, vanaf hier dan…

katwijk36

Echte zandhazen? πŸ˜‰

katwijk37

katwijk38

Dat ik ze niet zag door de lens heen, heeft alles te maken met ouder worden en ogen die achteruit gaan. Het blijkt, zo leer ik bij de opticien, dat ik de diepte ook wat kwijt ben. Dat vermoeden had ik al, maar ik wist niet dat dit met een bril, een goede bril eventueel weer terug kan komen. Nu wel.

Ik krijg nog een tweede meting als ik wat meer vermoeid ben, komende donderdag 8 november na mijn werk, ideaal, ga ik dus voor de tweede meting. Daarna is mijn opticien weer terug, en gaan we een bril uitzoeken, en varifocus glazen laten maken.

Anyway, het heeft even goed gedaan dit momentje aan het strand en ja helaas, in dit deel van het land, stonden wij op de terugweg naar mijn huis giga in de file. M. had het gehad en ja, de emoties lagen dieper dan gedacht, kortom… Mijn taak, proberen hem weer wat rustiger te krijgen. Dat is pas op de vrijdag gelukt. Waarover later weer meer.

30 thoughts on “Katwijk aan Zee 3 (laatste)

  • Heerlijk lijkt mij, had ik vroeger ook, niet elke week, maar in de zomer zeker en met storm, samen met mijn opa, even naar Zandvoort.. naar de Zuidwester kijken πŸ˜‰

   Like

  • Precies dat! Ik zag ze amper, en zag pas thuis dat ik ze wel degelijk op de foto had weten te krijgen en nog best scherp ook, maar inzoomen, dat lukte dus niet, ik bleef zoeken, hahaha

   Geliked door 1 persoon

 1. En dan moet je je voorstellen dat ik dat gebulder van het water, de wind, en de meeuwen en zo, hoor als het raam openstaat en de wind deze kant op staat.Dat is gewoon genieten.
  Alleen daarom al zou ik hier niet meer weg willen.

  Dat konijn heeft een behoorlijke schutkleur. Die zou bijna niemand gelijk zien toch? Anyway, ik ben zelf brildragend en heb behoorlijke glazen ook nog. Succes met het uitzoeken van een bril.
  grts

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, wrijf het er nog maar even in.. terwijl ik nu weer luister naar een trein die voorbij komt en de mannen die met de weg bezig zijn, hahahaha De konijnen, ik zag thuis pas, dat ik ze wel op de gevoelige plaat heb weten vast te leggen, daar, zag ik het niet!

   Like

 2. Goede morgen Morgaine.

  Ai, er scheelt dus iets aan je ogen, hopelijk zal die bril soelaas bieden zodat het niet van kwaad naar ergen zal gaan. Verzorg je goed hoor!

  Gelukkig kan je nog altijd knappe foto’s maken waarvan de bovenstaande getuigen! Je had die konijnen dus niet gezien maar kijk eens, je wist ze wel goed in je opnames te vangen!

  Hopelijk oo scheelt er niets fundamenteels aan M.!

  Geliked door 1 persoon

 3. Succes met de oogmeting! Toch mooie foto’s! Ik ben ook dol op de zee, dat is het enige dat ik mis nu ik niet meer overwinter op GC, dat uitzicht. Maar over 2,5 heb ik het weer even voor 7 dagen!
  Er staat trouwens nog steeds KWATWIJK, bij verslag 2 in de titel hoor… Je lachte wel, maar het staat er echt.. πŸ˜‰
  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.