Half dagje Texel

texel4

Zoals ik gisteren al vertelde, was ik nog nooit op welk waddeneiland dan ook geweest. Dat is nog een laatste stukje wat ik zeker op mijn lijstje had staan, en heb ook nog. Dit kwam zo spontaan op dat het een combi werd van werk voor M. en tegelijk mij naar huis brengen. Why not!

texel1

Al vroeg in de ochtend werd ik wakker gemaakt, ‘kom Suus!’ tijd voor Texel. Nog even omdraaien? Nee, het was tijd om in te pakken. Zelfs ontbijt zouden we wel onderweg doen. Goed, ik friste mij op en pakte in, het was niet zoveel natuurlijk maar toch, ik ben en blijf een vrouw πŸ˜›

texel2

Half slapend zag ik de afsluitdijk weer eens bij daglicht, de laatste keren vooral bij nacht namelijk, de laatste keer bij daglicht, meer dan 30 jaar geleden of zo. Ik genoot van de autorit om dan de boot op te rijden, we kwamen precies op tijd aan, we konden direct aan boord. Wat een timing!

texel3

Helaas was het weer een mysterieuze dag, hier ziet het er nog naar uit dat het alle kanten op kan gaan. Het ging passend bij mijn mood eigenlijk, de verkeerde kant op in the end.

texel5

Ik keek zeker wel mijn ogen uit, en ik heb al een aardig idee, hoe het eruit moet zien als het mooi weer is, blauwe luchten, witte wolken en zon…

texel6

Het ontbijt geschiedde ergens op Texel, ik heb geen idee meer waar. Mijn hoofd was er niet helemaal bij. Een rondje Texel hebben we gedaan en dit was onze eerste stop bij een haventje ergens.

Van het broodje wat ik hierbij at, heb ik geen foto.

texel7

Het geluk was hier nog met ons, dat wij op het terras konden ontbijten overigens, toen wij hier klaar waren, begon het al te spetteren.

texel8

texel9

M. vroeg aan mij wat ik wilde zien, de zeehondjes? Dan zit je nog niet aan de uiterste zeekant, en dat wilde ik wel, de zee… open zee. Dus bracht hij mij hier, en voor het eerst zag ik de weidse uitzichten van het strand en Texel. Erg mooi, alleen jammer dat het weer hier telkens grijzer werd, nog even droog voor nu…

texel10

Dit is de laatste foto die ik zelf nam, om daarna de camera dus in de kast te zetten en te laten staan. Onbewust was ik het even zat denk ik, allemaal. Vanaf hier ging het regenen en telkens harder. M. nam nog een paar foto’s van mij, terwijl ik met mijn blote voeten toch even de zee wilde voelen. En wat schelpen en zeewier rapen.

texel11

Hierna, reden we nog de stadjes in, ergens kocht ik voor mijn kleinzoon een slab van Texel en een juttersdoosje voor mijzelf, als herinnering dat ik nu dan eindelijk 1x op 1 van de eilanden ben geweest. Wat mij betreft wil ik ze nu wel allemaal zien, en de wens is, mat mooier weer, van die mooie luchten met wolken en zo πŸ˜‰ Fotografisch zinvol πŸ˜›

Nadat M. zijn werk had afgerond in 1 van de stadjes, ging het alleen maar harder gieten vanuit de lucht, en ik besloot, laten we maar terug gaan dan, dit is ook zo jammer en zonde van onze tijd. Dat was hij met mij eens, en eenmaal terug op vaste wal, reden we de andere dijk over en kwamen uit de bij de Chinees bij mij op de hoek. Een mooie afsluiting van een toch echt wel mooie dag, ik ben lachend thuis gekomen.

Ben jij weleens op 1 van de waddeneilanden geweest?

33 thoughts on “Half dagje Texel

 1. Ja, alleen op Texel ook, en heb niet de ambitie ze allemaal te bezoeken. Ik woon op een eiland, en vind dat bijzonder genoeg. Die ene dag dat het regende deze zomer en die trof jij. Het is toch wat :mrgreen:
  Volgens mij had jij het keidruk, geen wonder dat je het dan allemaal even zat raakt. Zou iedereen hebben denk ik, vermoed ik. Je hebt iig een leuke fotoverslag geplaatst. Jij in de zee vind ik de leukste,

  Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen Morgaine.
  Nee, zelf ben ik nog nooit op de wassen geweest maar heb er al veel over gehoord en documentaires erover gezien. Toch is dat niet hetzelfde als er een blogvriendin over rapporteert, je krijgt op die manier een knappe, persoonlijke impressie te zien en te lezen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat gezellig in Texel. Wat is daar heel mooi. Zelf ben ik nooit geweest. Ferry wel als kind van school. In tentje. lekker aan de strand gaan dobberen. Leuke foto’s geworden. De meeuw staat mooi op de foto. Fijne dag. Wij hebben weer nieuwe foto’s van Amersfoort.

  Geliked door 1 persoon

  • LOL, ik kom net bij jou vandaan, ik heb mij opgegeven voor de nieuwsbrief, dus jouw nieuwste blogs komen als vanzelf bij mij binnen πŸ˜‰ En Texel, ik ben er nu geweest en mijn hart gaat ernaar uit om er langer te zijn dan een dagje, zodat ik net als in Amersfoort, per dan verschillende dingen op mijn gemak kan doen, dit was een snelle impressie, die mij ontzettend beviel πŸ˜€

   Like

   • Er komen nog meer foto’s in Amersfoort. Weetje ik heb net bij Google gekeken. Soest is werkelijk mooi om te zien. Wat is daar heel mooi. Deze staat op de lijst van volgende keer.We kunnen 1 dagje naar toe. Is niet zover verdaan bij ons.Ik heb namelijk konijn in huis. Moet ook verzorgt worden. Baarn is wat minder. Ook mooie omgeving daar. Dank je wel.

    Geliked door 1 persoon

    • Ik ben benieuwd! Ennuh, Soest Baarn, vanuit Amersfoort zou je eigenlijk moeten fietsen, dan krijg je telkens een stop met prachtige weilanden en bomen en bla, nou goed, je kunt hier ook zoeken op soest en de soesterduinen, dan heb je al een impressie, maar is beter te doen op de fiets… Soest en vooral het oude gedeelte is een must!

     Like

 4. Die Chinees bij jou om de hoek ken ik ….

  Het rondje Texel heb ik een keer gelopen.
  Wel met een overnachting er tussen in.

  Op Schiermonnikoog heb ik jaren terug Oud en Nieuw gevierd.

  Ja, de Waddeneilanden zijn mooi.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

 5. Ontelbare keren op Texel geweest, al vanaf mijn 15e heel vaak vakantie gevierd met de hele familie. Zelfs opa ging mee. Moeder met vriendin weggebracht en weer opgehaald. Ook heel vaak een weekendje en een keer met Kerst in een hotel, heerlijk! De zee en het strand is altijd goed en toevallig heb je op Texel nog veel meer dan dat! Ik wil er dolgraag weer eens heen… En de andere waddeneilanden zou ik ook graag eens ‘doen’…

  Geliked door 1 persoon

 6. Als Belg mag ik dan misschien toch wel met enige trots melden dat ik al op Ameland geweest ben (veel jaren geleden) en dat we deze zomer een paar dagen gefietst hebben op Texel. Met prachtig weer ook nog. Heerlijk eiland!

  Geliked door 1 persoon

 7. Een heel mooie eiland om te bezoeken, zeker buiten het hoogseizoen.
  Bij de vuurtoren heb ik ook nog wel gelopen en in tijdens je korte bezoek heb je toch lang genoten. Hans

  ot, ben ik en mijn zonen helemaal met je een er zou meer sociale woningbouw moeten zijn.
  De oudste woont nu ook gedwongen in de vrijehuursector.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s