De aardappels duur, het fruit zo goedkoop. Creatief met fruit bij het avondeten.

fruit-uit-de-oven1

Mijn dochter zou gisteren komen met mijn kleinzoon, maar ze waren allebei niet zo lekker, en dus heb ik hen gesommeerd om thuis te blijven, gezien ik zelf al een kleine verkoudheid achter de rug heb, weet je nooit of je weerstand alweer goed is.

Om dat op te bouwen is het eten van goed voedsel belangrijk, en ik ben al aan de stamppotten en nog meer, aan het fruit!

De aardappels zijn echt, voor het eerst in jaren bijna onbetaalbaar als je het mij vraagt, een stamppotje is best duur ben ik in inmiddels achter. Een zak van 3 kilogram, voor 4 euro en 19 cent!

Waar ik appels een kilo voor 1,29 haal, en druiven 2 bakken voor 3,50, en bananen zo’n anderhalve kilo voor 2 euro…. Nou goed, creatief met fruit dus.

Ik wilde toch de klassieke zuurkoolstamp maken en geen ovenschotel, maar ik had er zoveel fruit bij, ik nam een blikje ananas mee, waar de verse deze week in de bonus zijn overigens… ik zeg, inslaan!Β  πŸ˜‰

Om thuis verder te bedenken, ovenschaal, fruit snijden, oven op 180 graden, wat kaneel erop, goed mengen en een uurtje in de oven met wat boter eroverheen zodat het fruit niet zwart wordt.

En dit blijkt een winner te zijn!

Waar ik dit vandaan heb gehaald? Nou gewoon een oud familie recept wat ooit uit de Allerhande kwam, Spruitjes met perzik….

spruitjes met perzik

In dit geval, worden de perziken in de jus van het vlees wat je al gebakken hebt even opgewarmd. In plaats dat je de jus af blust met water, blus je het af met het sap uit het blik van de perziken, en ook daar strooi je wat kaneel doorheen. Dit wordt bij ons al sinds de jaren ’80 zo gegeten. Door mij dan, en ik had het ook al eens met ananas gedaan, ook lekker. Kortom, vanuit dit idee, de dag ervoor, kwam idee twee…

Fruit uit de oven.

Je kunt het ook als ontbijt met yoghurt eten. Of als toetje met slagroom, maar past dus ook heel goed bij herfstgerechten, en de herfst is er, ook al is het nog zo lekker weer nu.

Ik zou zeggen experimenteer erop los! Met soorten bij elkaar. Ik heb er verder behalve kaneel en de boter om verbranden tegen te gaan, niets toegevoegd, maar ik zag online al, dat mensen er ook nog suiker aan toevoegen en vanille aroma. Google is er goed voor zullen we maar zeggen.

Wat is jouw lievelingsgerecht in de herfst?

 

28 thoughts on “De aardappels duur, het fruit zo goedkoop. Creatief met fruit bij het avondeten.

  1. Ik heb ze ook gezien dat aardappelen duur is. Het kwam door de droogte. Dan maken duurder. Fruit is goedkoper. Het is ook gezond dat jij zo lekker maakt op foto. Wat naar dat je dochter en kleizoon niet goed voelt. Kijk ook maar uit hoor. Je hebt zo te pakken. Mijn weerstand is ook laag. Daarom verleden week moest ik griepprik halen. Stamppot is zeker heel gezond. Ja wat is lieveling eten? Geef maar paar aardappelen en lekker worteltjes en klein stukje vlees. Daar ben ik te vrede ermee. Fijne dag voor jou.

    Geliked door 1 persoon

    • Dat is ook erg lekker, ik vind heel veel lekker, en vooral groente en fruit πŸ˜‰ Van de week maar eens pompoensoep maken weer, stond al op mijn lijstje ook, ben ook mijn vriezer aan het vullen voor de dagen dat ik onderweg ben πŸ˜€ En dat klopt van de droogte…. gaat wat worden dus πŸ˜‰ Veel soepen maar dan met veel groenten. En dus fruit πŸ˜€ Voor jullie ook een hele fijne dag!

      Like

  2. Goed bezig, Suus! Ja, goed eten is belangrijk. Niet alleen wanneer je minder weerstand hebt. Ik eet graag bij mijn buurvrouwen. Altijd weer een verrassing. Soms bloemkool of spruitjes en dan weer Indisch. Allemaal prima.

    Geliked door 1 persoon

  3. Mijn Lief eet maar een soort fruit bij de warme maaltijd en dat zijn appels (appelmoes dus ;)) Ik denk dat als ik hiermee aankom, hij enkel het vlees en groenten opeet. Dus maak ik verder braaf aardappels, rijst en pasta klaar πŸ˜›

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik heb aardappels geraapt dus dat scheelt toch weer even een paar euro de komende maanden, Verder eet ik alles. Je kan me ook gewoon sla geven in de winter, maar een lekkere boerenkoolstampot is wel favo in de donkere maanden. JE hebt dan ook meer energie nodig om warm te blijven, al heb ik daar geen moeite mee. Ik liep net in een shirt Bentley uit te laten πŸ˜†

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik lust perzik, ik lust spruitjes, maar die combi? ’t Lijkt me erg apart, hehe. Fruit uit de over is sowieso altijd wel lekker (zoet), al zou ik dat dan weer niet bij aardappelen doen – maar ik ben dan ook geen stamppot/aardappelmens… πŸ˜› Had zelf laatst gevulde paprika’s gemaakt met ham en boursin. Simpel maar erg lekker, kan wat pasta of rijst bij en je bent klaar. πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s