6 maanden en 6 dagen

Luca01

Time flies when you’re having fun.

Nou ja, fun, jawel, ik heb veel fun en zeer drukke maanden achter de rug. Ik leef nog!

Hoi allemaal πŸ˜‰

Luca03

Goh lieve allemaal, de tijd is werkelijk voorbij gevlogen sinds ik terug ben, weer op mijn werk ben en zo nu en dan meer werk omdat mijn collega’s het best zwaar hebben op dit moment. Erg leuk en zeer fijn dat dit kan en ook mag.

Daarnaast zijn mijn ouders dit voorjaar verhuist en ook daar zit ik nu wat vaker weer nu ik weer thuis ben, en zij bij mij. Erg gezellig en natuurlijk mijn kleinzoon Luca. Wat gaat hij snel, mijn dochter komt met grote regelmaat even op bezoek, het werd al wat vaker; ‘Mam? Wil jij even oppassen?’ ‘Ja, natuurlijk!’ En na een paar uurtjes kwam zij hem weer halen tot …. afgelopen weekend!

Luca05

Voor het eerst, vlak voor zijn 6de maand, mocht ik een hele nacht oppassen! Voor het eerst dat zij hem uit handen dorst te geven, wat een drama! Heb ik dat ooit gedaan? NEE, hahahaha. ‘Mam? Bel je wel als het niet gaat? Ik hou mijn telefoon aan! Geef je wel updates tussendoor? Als er wat is kom ik hem zo weer halen hoor!’

Go girl, ga naar de party met je man! En geniet, oma red het wel, ‘Hoe oud ben jij ook alweer?’

Rollende ogen, en uitleg over de voeding, ondertussen krijgt Luca in de ochtend pap in zijn fles, anders dan vroeger hoor, gewoon de nutrilon en twee schepjes bambix met een kop erop en de papspeen, that’s it…

Luca02

Picasso vind het nog steeds niets natuurlijk, blijft het? Of gaat het weer weg, het gaat weer weg πŸ˜‰ Morgen pas.

De avond was best even zwaar, Luca heeft een huiluurtje, vechten tegen de slaap en men zegt dat een baby zo de dag verwerkt, gelukkig is er een muziekstuk waar hij rustig van wordt. En dat hielp. Om 21.00 uur had ik hem in zijn campingbedje en heeft de hele nacht door geslapen waar hij thuis rond half 4 nog even wakker wordt en wakker blijft πŸ˜‰

Luca04

Toen ik rond een uur of zeven dacht, hij wordt wakker, viel hij weer in slaap en nog zeker een half uur, dat gaf mij de gelegenheid om zijn fles klaar te maken, water alvast te koken, af te laten koelen en ook nog zelf koffie te drinken en wakker te worden, maar ik rook het al. Meneer had gepoept, daar kon ik dus eerst mee aan de slag. Washandjes nat gemaakt, lekker warm en alles klaar gelegd, deze foto is overigens van vlak na het verschonen, ik kreeg direct een grote lach!

Het is zo’n vrolijk mannetje, hij wind iedereen om zijn vingers, zelfs diegenen die niet zo gek zijn op kinderen πŸ˜‰

Dochter en schoonzoon (meer relaxed), kregen een zooi foto’s telkens tussendoor, en het is schoonzoon die het makkelijker vind om hem bij mij te laten zijn dan dochter, hahahaha Heerlijk!

Nou goed, voor ik het wist ging hij weer naar huis en was het stil, maar ook lekker.

Het voordeel van oma zijn? Dat je je kleinkind weer over kunt geven aan zijn ouders!

Voor nu, even een mini update voor in mijn online dagboek, hier gaat alles zijn gangetje, vanavond weer visite, een vriendin komt gezellig koffie drinken en later zal ik wat meer vertellen over de afgelopen periode.

Hoe is het met jou!

35 thoughts on “6 maanden en 6 dagen

 1. Goede morgen Morgaine.
  Geen wonder dat jij niet of nauwelijks nog op het internet te vinden bent, met zo’n wolk van een baby is het leven zelf te heerlijk om aan je tijd aan de computer door te brengen hΓ©.
  Jullie zijn de koning te rijk met zo’n aanwinst in de familie!
  En wat een knappe foto’s maakte je van Luca!

  Geliked door 1 persoon

 2. HΓ©, wat leuk om weer wat van je te horen. Je hebt echt een knappe kleinzoon hoor. Ik kan geloven dat hij iedereen om zijn vinger windt.
  Lekker spannend natuurlijk voor je dochter om hem zo de eerste keer een nachtje alleen te laten. Bij AmΓ©lie heb ik dat ook gedaan rond die leeftijd. Super spannend. Maar als die eerste keer eenmaal geweest is, zal het vast de volgende keer wat makkelijker zijn πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja dit is mooi. En voor mij ook wel herkenbaar.Jij kunt wel leuk een kind hebben groot gebracht, maar he.. oma.. je denkt toch niet dat je meteen verstand van kinderen hebt… als het gaat om de eerste keer dat ze hun kind alleen bij je laten voor een overnachting. Maar. ik zie dat je het super hebt gedaan. Ik zie dat je zo trots bent. Hier wil ik wel meer over zien. Minimaal één keer per week een log……. πŸ˜‰

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik lees in de verkeerde volgorde zie je wel. Maar goed, je bent weer thuis, en je collega’s en de mensen daar zullen je wel gemist hebben. Je ouders wonen nu dichterbij? Althans, een conclusie die ik trek omdat je er nu vaker zit, maar voor het zelfde wonen ze nu veel verderweg en ga je gewoon met de trein.
  Die huiluurtjes gaan wel voorbij. Wacht maar af.
  grts.

  Like

 5. Leuk toch, zo’n kleine dreumes om te verzorgen, onze Jeslynn is vandaag hier, die is inmiddels al 2 jaar en zes maanden. Time flies…

  Geliked door 1 persoon

 6. Hij gaat zo hard. :O Ons nieuwe neefje ook, die is ondertussen ook al een maand oud. Wat groeien ze snel dat eerste jaar zeg.
  Wel een flinke stap dat Eliza hem een nacht ‘los’ durfde te laten, haha. πŸ˜›

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.