Shhhhhhhht, ze slapen: Royal de Luxe: De reuzen te Leeuwarden

royaldeluxe3

Shhhhhhhhht, ze slapen nog, de powernap van de reuzen van Royal de Luxe. Wellicht zie je ze nu overal opduiken op social media, voor hen die in Leeuwarden zijn nu. Al maanden leven Pitcher en ikzelf er naar toe. Staat het gebrand op de kalender, en nu zijn ze eindelijk hier, 3 dagen lang, vandaag de laatste dag!

royaldeluxe4

Wij, zijn gisteren even naar de stad geweest om ze te zien, ze lagen te slapen nog, en ze lopen verschillende routes, tot dat zij elkaar vinden. Wij hadden afgesproken met vrienden om dan ergens een terras te zoeken, doch, dit veranderde op het laatste moment, wij stonden al bij het Meisje en de Hond. ‘Komen jullie straks hierheen? Bij ons thuis?’ Dat was goed, we wilden nog even naar de Duiker die op een andere locatie lag te slapen en rond half 5 wakker zou worden, het meisje zou om 4 uur weer ontwaken.

royaldeluxe5

royaldeluxe6

Goed, ik heb het Meisje even op de foto kunnen zetten, beredruk en wij togen verder op naar de Duiker. Je merkte direct dat er velen waren die voor het eerst in de stad waren en zich hielden aan het kaartje van de routes, wij doken natuurlijk andere straatjes in om het gedrang voorbij te gaan. Ja dat kan gemakkelijk, maar je moet het maar weten natuurlijk, haha.

Ineens, dook de Duiker al vanuit het straatje op, precies het goede straatje om er recht op af te komen.

royaldeluxe7

OkΓ©. Het lijkt even of hij onthoofd wordt, er hangt een luifel in de weg.

royaldeluxe8

Even zoeken dan in het straatje nog, ja! Voor de helft, nu zien of ik hem even helemaal erop kan zetten.

royaldeluxe9

royaldeluxe10

royaldeluxe11

Gelukt! Het was rond half 4, dat wij bij het Meisje aan kwamen en nu gingen we op zoek naar een mooie plek, we vonden nog twee stoelen op een terras, die waren vrij en mochten bij een ander stel aan het tafeltje komen zitten, erg fijn en gezellig ook.

royaldeluxe12

royaldeluxe13

De helm van de duiker, giga groot.

royaldeluxe14

royaldeluxe15

Op het terras zaten we in afwachting van, het werd 5 uur, nog niets, er werd iets omgeroepen in het Frans, en de wind kwam op, we hoorden het niet zo heel erg goed, uiteindelijk bleek, dat ze uitliepen, en pas rond half 6 zou de Duiker wakker gaan worden. Hmmmm, nou goed, het zij zo, wij zaten goed.

Nou ja, tot er een stel met kinderen achter ons kwam staan, en niet anders deden dan klagen, dat mensen geen drinken op tafel hadden staan, dat bediening met lege bladen liep, zonder te vragen waarom. Dat er bediening was die alleen mocht afruimen, slechts een deel de bestellingen op mochten nemen, en dat het eindeloos duurde als je al iets besteld had, voor je het kreeg….

De klaagzang, ik heb mij in kunnen houden, en de meneer naast mij, werd gek van de twee kinderen die achter zijn stoel stonden en overal bovenuit kwamen qua gepraat en geschreeuw. ‘Hebben ze geen ouders?’ Mompelde hij nog, juistum, dat waren de mensen die aan het klagen waren, hahaha

Nou goed, het uitzicht was als volgt:

royaldeluxe16

Zoek de reus πŸ˜‰ Gelukkig kan in inzoomen en we wisten ook, dat hij juist onze kant op zou komen als hij eenmaal wakker was. We hebben vol gehouden, daarover later meer!

TIP: Vandaag 19 augustus zijn ze er ook nog en gaan ze weg, rond half 3 vanmiddag worden ze pas weer wakker en zullen zij nog een keer door de stad gaan, dit keer samen en op een boot de stad uiteindelijk verlaten. Kortom, zit je niet al te ver weg en wil je kijken? Beleven? Dan kun je vandaag ook nog even naar Leeuwarden komen, nou ja… πŸ˜‰

Hier vind je de info en route van vandaag: ~klik hier~Β 

Ik zeg tot snel, vanmiddag of begin avond, zullen ook wij even kijken of wij ze gezamenlijk zullen en kunnen zien, en bovenal, voor mij, dat ik foto’s kan maken.

34 thoughts on “Shhhhhhhht, ze slapen: Royal de Luxe: De reuzen te Leeuwarden

 1. Oh, zitten ze in Leeuwarden? Royal de Luxe is al enkele keren in Antwerpen geweest. Maar wel andere figuren want ik mis Kleine Zwarte Reus, Oma Reus en de Olifant. Is wel mooi gebracht hΓ©.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zag die ook in Antwerpen. Geduld is een noodzaak maar het is zeker de moeite om dit spektakel mee te maken.
  Mooie foto’s.
  mvg,

  Geliked door 1 persoon

  • Wie weet komen ze nog een keer weer naar BelgiΓ«, mijn dochter is erbij geweest in Antwerpen voor haar stage, van haar opleiding, zij heeft mij ernaar toe geschopt vandaag, hahaha en gister ook πŸ˜‰

   Like

 3. Ik heb op de tv gezien. Het is wel geinig om te zien. Er waren zoveel mensen graag om te zien. Mooie foto’s heb je gemaakt. het is best wel grote dingen om te zien.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat ziet er leuk uit. Indrukwekkend ook. Zulke reuzen hebben we in Zeeland nog niet gehad, maar ze waren in Antwerpen en dat is niet heel ver hier vandaan. Echter ik ben toen niet geweest vanwege andere verplichtingen. Even naar Friesland rijden was ook niet echt super geweest πŸ˜›
  Gelukkig hebben we jouw foto’s waar we van kunnen genieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn dochter was erbij, ivm stage voor haar opleiding destijds, of het de vorige keer was, of de keer ervoor, dat weet ik even niet, maar ik moest er van haar heen, hahahaha Gelukkig wel, wie weet kom ik er vandaag ook nog even aan toe. πŸ˜€

   Geliked door 1 persoon

 5. De bediening op terrassen maakt er soms toch echt wel een potje van ook als het niet druk is. Ik vind dat je daar best wat van mag zeggen. Of het mag laten merken in de fooi.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oei, ik zie nu dat ik op dit schitterend logje niet reageerde, gelukkig zette je een link op je laatste zodat ik vooralsnog van je mooie foto’s over dit bijzonder evenement kon genieten. Bedankt lieve Morgaine!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.